PrivataAffärer > Ekonomi

Sunday, 05 April, 14:51

PrivataAffärer - 24 mar 20 kl. 10:51

De möjliggör friktionsfria mobila betalningar offline   Fakta: Crunchfish utvecklar och marknadsför interaktionslösningar för mobil betalning i fysisk miljö. Crunchfish närhetsbaserade teknologi kopplar kundens mobil till en betalväxel i en point-of-sale terminal hos handlaren och har även patentsökt uppfinningen att betala när kunden och handlaren inte är uppkopplad mot betaltjänsten. Läs mer här! Crunchfish utvecklar interaktionslösningar för mobila betalningar. Interaktionen sker med Crunchfishs två-vägs länk från kundens mobil till antingen handlarens mobil e
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Crunchfishs, Joachim Samuelsson, Crunchfish, Möten, Indiens, Flipkart, GooglePay, Indien, Detta, Privata Affärer

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De möjliggör, friktionsfria, mobila, betalningar, offline
DI - 24 feb 15 kl. 11:17

Ny tjänst möjliggör säkrare betalningar via smartphone

Visa Europe har meddelat att det inför ett nytt säker tillvägagångssätt för att betala med sin smartphone samtidigt som ens kreditkortsuppgifter förblir dolda..

Regeringen - 12 okt 17 kl. 12:43

Effektiv frekvensanvändning möjliggör framtidens mobila tjänster

Radiofrekvenser (spektrum) ligger till grund för mobiltelefoni, mobilt bredband och all annan trådlös kommunikation. Radiofrekvenser är en begränsad resurs som får allt större betydelse i samhället. Regeringen ser att det behövs en strategi för frekvensanvändningen på lång sikt.

Dagensanalys.se - 03 sep 19 kl. 07:13

Swish och andra mobila betalningslösningar bildar EMPSA för att möjliggöra internationella betalningar

Swish har tillsammans med  andra europeiska betalningslösningar bildat  European Mobile Payment Systems Association (EMPSA), för att främja samarbeten och möjliggöra internationella betalningar. De europeiska mobila betalningslösningarna som ingår i  EMPSA är ”Bancontact Payconing Company” (Belgien), ”Bluecode” (Tyskland, Österrike), ”MobilePay” (Finland, Danmark), ”SIBS/MB WAY” (Portugal), ”Swish” (Sverige), ”TWINT” (Schweiz) och ”VIPPS” (Norge). Medlemmarna i EMPSA har tillsammans 25 miljoner registrerade användare, över en miljon anslutna företag och fler än 350 anslutna banker.

Kristianstadsbladet - 03 sep 19 kl. 11:45

Pengar: Ett steg närmare Swish-betalningar utomlands

Snart kan det bli möjligt att swisha till personer och företag i utlandet. Sju mobila betallösningar i Europa går samman och bildar en ny organisation för att möjliggöra betalningar över landsgränserna..

GöteborgsPosten - 03 sep 19 kl. 10:11

Ett steg närmare Swish-betalningar utomlands

Snart kan det bli möjligt att swisha till personer och företag i utlandet. Sju mobila betallösningar i Europa går samman och bildar en ny organisation för att möjliggöra betalningar över landsgränserna..

YLE - 29 jul 15 kl. 15:30

Baswares betalningsprogram möjliggör fortfarande stölder

Ett dataprogram som företag använder för att utföra betalningar har flera säkerhetsluckor, som gör det möjligt för obehöriga att göra egna betalningar i företagets namn. Tillverkaren Basware säger sig ha gjort uppdateringar som borde få problemet ur världen, men många användare har inte installerat dem än. Baswares dataprogram används av uppskattningsvis 1500 företag och organisationer, främst i Finland.

DI - 07 feb 19 kl. 08:30

Ny innovativ lösning möjliggör för dagligvaruhandeln att enkelt integrera Swish i sina kassor

Nu lanserar Crunchfish och ClearOn genom det gemensamma bolaget Blippit en smidig lösning för Swish-betalningar i dagligvaruhandeln. Blippits lösning bygger på en ny appterminal och ClearOns online clearing-tjänst som finns i 20 000 kassor i dagligvaru- och servicehandeln. Swish-användaren betalar genom att blippa mobilen mot appterminalen, som är utvecklad av Crunchfish..

Realtid - 28 apr 16 kl. 00:00

Samsung Pay möjliggör automatuttag med mobilen

Den koreanska jätten blir först med att låta användarna ta ut pengar med hjälp av den mobila betaltjänsten. .

DI - 03 feb 15 kl. 11:51

Ny tjänst möjliggör bitcoin-betalningar på Spotify

Betalplattformen Adyen har integrerat sin tjänst med BitPay, som hanterar bitcointransaktioner, skriver International Business Times..

Skånskan - 23 mar 20 kl. 17:44

Lättnader för företag fram till september

SVEDALA – Vi använder de verktyg vi har för att ge ett positivt stöd i det läge som råder, säger Linda Allansson Wester (M) kommunstyrelsens ordförande i Svedala kommun, som nu aviserar en rad lättnader för de lokala företagare som kämpar med ekonomin under rådande läge.Kkonkurser och uppsägningar som en direkt följd av coronaviruset ska undvikas så långt det går. Nu har Svedalas tekniska nämnd samt miljö- och byggnadsnämndens beslutat att förlänga bland annat betalningstiden på fakturor, men även avgifter inom vatten och avlopp samt tillstånd och tillsyn för kommunens företagare..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - Igår: 16:13

UD förlänger reseavrådan till 15 juni

Det framgår av ett pressmeddelande. Denna avrådan gäller nu fram till den 15 juni 2020..

PrivataAffärer - Igår: 15:24

Analyser: Avanzas gynnas av hög aktivitet i coronakrisen

ABG Sundal Collier tror att Avanzas delårsrapport för det gångna kvartalet blir rekordstark. Det framgår av den analys där ABG:s rekommendation för Avanza höjs till köp med oförändrad riktkurs på 98 kr. I analysen hänvisas det till att månadsdata har visat ett rekordhögt inflöde av nya kunder till Avanza i kvartalet, samtidigt som antalet provisionsgenererande avslut per dag också låg på en rekordnivå.

PrivataAffärer - I förrgår: 12:24

Bomarknaden: Prisförväntningarna rasar till rekordlåg nivå

”Det har varit en dramatisk utveckling den senaste månaden. Det är nu en bra bit över varannan bostadsköpare som tror på sjunkande priser och endast en av tio som tror priserna ska gå upp. Det speglar också vad som hänt i samhället och ekonomin i övrigt, med stor oro för vad som sker och svårigheter att veta hur stora effekter coronaviruset kommer att få”, säger Hemnets analytiker Erik Holmberg till Nyhetsbyrån Direkt.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:44

Alfa Laval drar tillbaka utdelningsförslaget

Bolaget bekräftar samtidigt sina tidigare efterfrågeguidningar för det första och andra kvartalet. Alfa Laval har samtidigt för avsikt att reducera arbetstiden med 40 procent för omkring 900 tjänstemän i Sverige och för medarbetare i svenska fabriker. Det framgår av ett pressmeddelande.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:31

Hernhag: Fyra långsiktiga kvalitetsbolag

Magnus: Hej Marcus! Kan du nämna fyra stycken kvalitetsbolag som man ska investera nu? Min sparhorisont är långsiktig.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:00

Sänkta återbäringsräntor i coronakrisens spår

Traditionell försäkring innebär att pensionsbolaget ansvarar för att förvalta dina pengar. Ofta erbjuds du också något slags garanti, till exempel att du får tillbaka minst det du betalat in. Pengarna placeras inte enbart i aktier utan även i räntor, fastigheter och andra tillgångar för att minska risken.

PrivataAffärer - I förrgår: 10:23

Ingves: Riksbanken redo göra mer om det behövs

”Jag har arbetat med många ekonomiska kriser, däribland tre stora i Sverige. Men jag har aldrig tidigare upplevt ett så snabbt förlopp och att det har fattats så många beslut på så kort tid”, sade Stefan Ingves. Han konstaterade att den aktuella krisen är annorlunda i jämförelse med tidigare kriser han upplevt: den är ju inte från början en finansiell kris.

PrivataAffärer - I förrgår: 08:55

Många färska köprekar bland analyserna

Nordea har gjort flera förändringar i bankens syn på fastighetsaktier. Pandox, riktkursen sänks från 145 till 135 kr, köp upprepas. Aktien stängde på 74 kr.

PrivataAffärer - I förrgår: 08:02

H&M:s försäljning nästan halverades i mars

Analytikerna hade enligt Infronts samanställning av 16 estimat väntat sig ett rörelseresultat på i genomsnitt 1.400 miljoner kr. Bruttomarginalen blev 51,0 procent, jämfört med förväntade 50,1 procent.

PrivataAffärer - I förrgår: 07:46

Moodys sänker Swedbanks kreditbetyg

”De stabila utsikterna speglar Moodys syn att ytterligare finansiella straff från fortsatta amerikanska och estniska utredningar sannolikt inte skulle påverka bankens kreditvärdighet på ett betydande sätt ”, skriver kreditvärderingsföretag i spåren av de undersökningar kring Swedbanks arbete mot penningtvätt som presenterades för ett par veckor sedan.  .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.