SVT > Ekonomi

Tuesday, 07 April, 19:15

SVT - 24 mar 20 kl. 10:46

Ministerns uppmaning till bankerna: Avstå utdelning Det kan bli aktuellt med fler åtgärder för att hjälpa svenska företag som drabbats av coronakrisen. Det meddelade finansmarknadsminister Per Bolund (MP) under en pressträff. Samtidigt uppmanade han bankerna att ta sitt samhällsansvar. – Det är inte rätt läge för bankerna att göra utdelning till ägarna. .
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Per Bolund

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ministerns, uppmaningtill , bankerna, Avstå, utdelning
Sydöstran - 10 apr 14 kl. 08:07

EU?ministerns uppmaning gillades

Sydöstran - 10 apr 14 kl. 08:07

EU-ministerns uppmaning gillades

Blekinge Läns tidning - 10 apr 14 kl. 08:07

EU?ministerns uppmaning gillades

Blekinge Läns tidning - 10 apr 14 kl. 08:07

EU-ministerns uppmaning gillades

Expressen - 05 jul 17 kl. 22:03

Ministerns uppmaning Zara Larsson – borde bli politiker

Från pop till politik?Zara Larsson borde bli partiledare, det anser åtminstone finansminister Magdalena Andersson (S).– Jag tycker hon är så himla cool och stark, säger hon till SVT..

Expressen - 14 nov 17 kl. 11:42

Ministerns uppmaning till juristerna: "Berätta"

S-ministern Anna Ekström uppmanar Sveriges jurister att vara en del av #metoo och berätta om sina erfarenheter: ”Anmäl! Berätta! Skammen är förövarnas.

BT - 21 dec 17 kl. 20:21

Just nu: S-ministerns uppmaning: ”Sök er till annat land”

Finansminister Magdalena Andersson (S) tycker inte att integrationen av asylsökande har fungerat i Sverige och mottagandet är fortfarande inte bra, anser hon..

Expressen - 07 mar 18 kl. 15:11

Finansministern struntar i miljöministerns uppmaning

Miljöminister Karolina Skog (MP) vill på sikt stoppa flyget mellan Stockholm och Göteborg. – Att flyga Stockholm – Göteborg ska förstås vara otänkbart, konstaterade hon i januari i år. Men många av hennes ministerkollegor struntar i uppmaningen – bland dem finansminister Magdalena Andersson (S).

SR - 11 jun 19 kl. 16:28

Olika tolkning av ministerns uppmaning för public service på sociala medier

Igår presenterade kulturminister Amanda Lind propositionen om Public service-bolagens framtida uppdrag. I samband med detta uttryckte hon att Public servicebolagen ska använda sociala medier med "viss försiktighet". Men vad innebär viss försiktighet?.

Aftonbladet - 31 mar 20 kl. 20:40

Ministerns uppmaning till spelbolagen: ”Vidta åtgärder”

▸ Isolerade människor med stor ekonomisk oro. Samtidigt lockar Svenska spel och ATG med nätkasinon, den allra farligaste….

Fler nyheter från SVT

SVT - I förrgår: 16:00

Åtal för grovt dataintrång mot skribent som granskade Allra-härvan

Det började med en mobiltelefon som inte kunde nå nätet. Nu åtalas en 46-åring för bland annat grovt dataintrång..

SVT - 03 apr 20 kl. 17:17

Tusentals företag vill skjuta upp skatten

Företag har möjlighet att skjuta upp skatten på grund av coronakrisen – och hittills har ansökningarna strömmat in till Skatteverket. – Vi har fattat ungefär 6 000 beslut på 5,7 miljarder kronor, säger Eva Bodén, verksamhetsutvecklare på Skatteverket..

SVT - 03 apr 20 kl. 11:13

Stefan Ingves: ”Vi kommer göra det som krävs”

I ett tal på Riksbanken beskriver Stefan Ingves, Riksbankens chef, en situation olik något han tidigare varit med om. Enligt företagsledare som Riksbanken varit i kontakt med har allt förändrats på två veckor. Ingves vill nu att Riksbankens åtgärder ska ses som en försäkring för samhällsekonomin..

SVT - 03 apr 20 kl. 10:11

”Brutalt att se det så här svart på vitt”

Försäljningen har rasat 46 procent i mars och tiotusentals anställda permitteras världen över. SVT:s ekonomikommentator Johanna Cervenka svarar på tre frågor om hur coronaviruset påverkar den svenska klädjätten H&M..

SVT - 03 apr 20 kl. 10:12

Sparekonomen: H&M på rätt väg trots försäljningsras

Mindre än ett dygn efter att H&M permitterar tusentalsanställda släppte företaget sin delårsrapport för årets första kvartal. Bolaget redovisar i den en vinst för perioden december-februari, men försäljningen rasade med 46 procent i mars månad och man spår en förlust i..

SVT - 03 apr 20 kl. 08:03

H&M:s försäljning rasade 46 procent i mars

Det blev vinst under förra kvartalet, men under innevarande kvartal kommer det att bli en förlust för H&M, skriver bolaget i delårsrapporten..

SVT - 03 apr 20 kl. 01:34

Kritiken: Byråkrati gör att Sverige går miste om sjukvårdsmateriel

Det råder brist på skyddsutrustning i Sverige. inte minst inom sjukvården, som vittnar om att anställda insjuknat efter att ha smittats av Coronaviruset. Trots det kan landet gå miste om sjukvårdsmateriel – på grund av byråkrati..

SVT - 02 apr 20 kl. 08:11

Finansinspektionen slopar amorteringskravet

Bankerna får ge alla bolånetagare under coronakrisen undantag från amorteringsplikten. Undantaget gäller fram till juni i nästa år, enligt ett beslut från Finansinspektionen (FI)..

SVT - 02 apr 20 kl. 07:51

15 nya miljarder i coronastöd

Kommuner och regioner kommer att få ytterligare cirka 15 miljarder kronor till följd av coronakrisen, erfar Sveriges Radio Ekot..

SVT - 01 apr 20 kl. 10:40

SSAB sparar en miljard

Stålkoncernen SSAB vidtar en rad sparåtgärder för att möta coronakrisen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.