Dagens Media > Ekonomi

Sunday, 29 March, 13:49

Dagens Media - 24 mar 20 kl. 10:37

Så gör du som annonsör när marknaden vikerTEMA LÅGKONJUKTUR. ”Det absolut sämsta du kan göra är att vara avvaktande”, säger Johan Saxne, marknadschef på Bauhaus..
Läs mer på Dagens Media
Läs mer om:
TEMA LÅGKONJUKTUR, Johan Saxne, Bauhaus

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , gördu som , annonsörnär , marknaden, viker
Dagensanalys.se - 13 mar 18 kl. 11:01

Brand Metrics vill mäta fyra områden som är viktiga för alla annonsörer

Igår lanserade företaget Brand Metrics sitt verktyg för automatiserad mätning av brand lift som en följd av annonsexponeringar. Jag fick chansen att prata med Andreas Lithner och Mikael Larsson, två av personerna bakom företaget för att höra vem tjänsten egentligen är till för och vad de faktiskt mäter. Det hela startade egentligen ur ett önskemål från en kund till undersökningsföretaget Inizio som ville veta vilken effekt deras annonskampanjer faktiskt hade.

Dagensanalys.se - 20 mar 18 kl. 10:55

Sveriges Annonsörer Match2One i samarbete för smartare onlineannonsering

Intresseorganisationen Sveriges Annonsörer inleder samarbete med startup-bolaget Match2One. Tillsammans erbjuder man en självservice programmatisk plattform för annonsörer. Plattformen bygger på AI och maskininlärning, vilket ska göra det lätt och säkert för annonsörer att handla annonser online.

Dagensanalys.se - 17 maj 17 kl. 16:51

Head & Shoulders utsedd till Årets Annonsör

Nu står det klart att Head & Shoulders från Procter & Gamble tar hem titeln som Årets Annonsör i StockholmMediaAward 2017. Dessutom överraskade huvudjuryn med att utse en vinnare i ett nytt specialpris; Årets Inspiratör. Vinnaren blev Adidas Football.

Dagensanalys.se - 15 feb 18 kl. 09:18

Annonsörerna räknar inte med att minska spenderandet trots annonsfusk

Den senaste tiden har det varit mycket prat om annonsfusk, varumärkesskydd och hur det kommer påverka annonsbranschen och framför allt hur mycket pengar som spenderas på digital marknadsföring. Men en undersökning från Warc menar över hälften av annonsörerna att de inte kommer ändra hur de spenderar sina pengar, även om inga förändringar sker. Senast i förrgår uttalade sig Unilevers marknadschef Keith Weed på IABs konferens och menade att jätteföretaget inte skulle spendera några pengar i kanaler som inte på ett positivt sätt bidrar till samhällets utveckling.

Dagens PS - 03 sep 18 kl. 08:11

Mäklarens mansgrisiga annons väcker vrede

”Skrattretande”, skriver en kvinna på Facebook. Men jättens vd förstår inte kritiken. ”Nej, inte alls.

Dagensanalys.se - 25 maj 16 kl. 10:52

Sveriges Annonsörer släpper rekommendation för podcastmätningar

Sveriges Annonsörer släpper nu en rekommendation för podcastmätningar. Rekommendationen har tagits fram efter drygt ett års kommittéarbete tillsammans med Acast, Bauer Media, MTG, Perfect Day Media och Sveriges Radio och blir en viktig del i att göra poddarna till en vanligare del av mediemixen. Gruppens arbete har letts av Carl Wåréus, vd på Forsberg & Co och förlagan har varit IAB:s standardiseringsarbete i USA.

Dagensanalys.se - 29 jun 16 kl. 13:28

Facebookcheferna varnar – annonsörer luras betala för ögon som aldrig sett deras annonser

Med ett nytt inlägg kring mätmetoder av annonser på den svenska marknaden så skapar två chefer från Facebook en debatt kring vad de ser som stora brister. Samtidigt visar inlägget på att Facebook nu vill ta plats på allvar på den svenska annonsmarknaden. ”[T]yvärr håller nu ni, som annonsörer, på att luras att betala för ögon som aldrig sett eller ens kunnat se er annons.

Dagensanalys.se - 21 apr 18 kl. 07:46

Nyhetsmedia och annonsörer skapar gemensam ny mätvaluta

I England har tre stora aktörer inom nyhets- och annonsindustrin gått samman för att skapa en ny mätvaluta som ska öka transparens i nyhetsmedia. Den nya valutan heter ”Audience Measurement for Publishers” och är efterlängtad av alla aktörer på marknaden. Att mäta nyhetsmedia är ett arbete som med tiden blivit allt svårare.

PrivataAffärer - 24 jan 19 kl. 11:08

Myten om säkra kort på marknaden

Ladda ner en aktiemarknadsutsikt här: Vill du veta mer om vart aktiemarknaden är på väg och hur den påverkas av politiska händelser och ekonomiska indikatorer? Gå då inte miste om regelbundna uppdateringar om aktiemarknaden och vad Fisher Investments Norden kan göra för dina investeringar. Ladda ner den kompletta aktiemarknadsutsikten här.

Dagensanalys.se - 23 jul 18 kl. 10:02

Styrelseordförande i Sveriges Annonsörer: ”De måste vara relevanta och avvikande”

Samma heta julidag som Leif Börjesson, styrelseordförande för Sveriges Annonsörer, ger sin syn på den svenska mediekrisen publicerar Schibsted Publishing sin kvartalsrapport. Omsättningen har minskat med 23,9 procent. VD Raoul Grunthal tar till brösttoner: ”Det börjar bli uppenbart för allt fler att de amerikanska jättarnas framväxande duopol är skadligt för marknaden, konsumenterna och ytterst demokratin.

Dagensanalys.se - 28 feb 19 kl. 12:49

Facebook vill locka tv-annonsörer med Showcase

Facebook vill närma sig tv-annonsörer med förbokning av reklam i upp till ett år. Programmet heter Facebook Showcase. Annonsörer kan förboka annonsplatser i premium-innehåll för video upp till ett år i förväg.

Fler nyheter från Dagens Media

Dagens Media - Igår: 16:39

Coronakrisen: Veckans viktigaste branschnyheter

Bonnier News tvärvändning, branschens möte med kulturminister Amanda Lind och permitteringar på mediebolagen. Här samlar vi veckans viktigaste artiklar relaterade till coronakrisen..

Dagens Media - I förrgår: 10:41

Bonnier News fryser bonusarna: ”Inte signalen vi vill skicka”

Bonnier News har beslutat att frysa de chefsbonusar som betalades ut i mars. Även den rörliga ersättningen för år 2020 fryses: ”Det var olycklig tajming och inte signalen vi ville skicka”, säger vd:n Anders Eriksson..

Dagens Media - I förrgår: 10:41

UPPDATERAD: Bonnier News fryser bonusarna: ”Inte signalen vi vill skicka”

UPPDATERAD. Bonnier News har beslutat att frysa de chefsbonusar som betalades ut i mars. Även den rörliga ersättningen för år 2020 fryses: ”Det var olycklig tajming och inte signalen vi ville skicka”, säger vd:n Anders Eriksson..

Dagens Media - Igår: 13:55

Bonniers facklubbar tveksamma till korttidsarbete

Bonnier News föreslår korttidsarbete för medarbetare. På DN, Expressen och BBM uttrycks tveksamhet från fackligt håll: ”Men om det behövs för att undvika uppsägningar är det helt klart att föredra, säger Jens Krey, ordförande i BBM-klubben..

Dagens Media - Igår: 13:40

Telia varnar – vinstras i TV4

Telia varnar för att stora delar av TV4:s vinst kan raderas ut på grund av coronapandemin..

Dagens Media - I förrgår: 12:22

”Tar med mig rapporterna om läget på redaktionerna”

”Jag utesluter inget i dagsläget”, säger kulturminister Amanda Lind om mer stöd till mediebranschen. På mötet i onsdags diskuterades momsbefrielse, höjt mediestöd och returpappersreformen..

Dagens Media - I förrgår: 10:41

UPPDATERAD: Bonnier News fryser bonusarna: ”Var inte signalen vi ville skicka”

UPPDATERAD. Bonnier News har beslutat att frysa de chefsbonusar som betalades ut i mars. Även den rörliga ersättningen för år 2020 fryses: ”Det var olycklig tajming och inte signalen vi ville skicka”, säger vd:n Ander Eriksson..

Dagens Media - I förrgår: 10:41

Bonnier News vd fryser bonusarna

Dagens Media - I förrgår: 10:09

Bonniers bonusutdelning väcker kritik

Bonnierledningens bonusfest väcker starka reaktioner: ”Miljonregnet över cheferna är helt absurt när Bonnier ropar på mer statligt stöd”, säger riksdagsledamoten Laila Naraghi (S)..

Dagens Media - I förrgår: 09:55

Studie: Att synas i coronakontext slår inte mot annonsörer

Schibsteds studie visar att endast åtta procent av besökarna på mediehusets sajter tror att de får en negativ uppfattning av bolag som annonserar bredvid coronarelaterat innehåll..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.