PrivataAffärer > Ekonomi

Sunday, 29 March, 19:58

PrivataAffärer - 24 mar 20 kl. 10:18

Bolund: Ännu ingen stor inverkan på finansiell stabilitetDet sade finansmarknadsminister Per Bolund vid en pressträff efter tisdagens extrainsatta möte i Finansiella stabilitetsrådet. ”Vad som är klart är att det påverkar stora delar av ekonomin. Riksbanken och Finansinspektionen har gått in med mycket stora paket för att se till att det finns pengar i systemet”, sade Per Bolund. På marknaden för företagsobligationer syns redan nu problem. Där har Riksbanken sedan tidigare kommit med besked men det kan komma att behövas ytterligare åtgärder, enligt finansmarknadsministern.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Per Bolund, Finansiella, Finansinspektionen, Riksbanken, Finansinspektionens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bolund, Ännuingen , stor, inverkan, finansiell, stabilitet
YLE - 13 feb 14 kl. 15:39

Trafikplanerare: Gågata skulle ha stor inverkan på all trafik i centrum

Trafikplaneringschef Ville Lehmuskoski vid stadsplaneringskontoret i Helsingfors säger att om en del av Mannerheimvägen var gågata skulle all trafik i centrum påverkas - bilar, spårvagnar, cyklar och fotgängare. Majoriteten i stadsfullmäktige vill ha en gågata från Posthuset till Svenska teatern. - Förstås skulle en gågata ha stor inverkan.

Expressen - 02 feb 15 kl. 14:50

Biologisk klocka kan ha stor inverkan på sportprestationer

Den biologiska klockan kan ha stor inverkan på sportprestationer. Så stor att den kan utgöra skillnaden mellan att vinna eller försvinna..

SR - 02 okt 14 kl. 09:54

Per Bolund: Krogmomsen stor framgång för MP

Trots Socialdemokraternas hårda kritik mot alliansregeringens halvering av krogmomsen så blir den kvar. Det är de blivande rödgröna regeringspartierna nu överens om. Det är en stor framgång för Miljöpartiet i förhandlingarna, säger partiets ekonomisk-politiske talesperson Per Bolund..

BT - 24 feb 20 kl. 09:17

SMHI: Varning för snöfall – ”Kommer att ha stor inverkan på trafiken”

Veckan har startat med hala vägbanor runt om i Sjuhärad. – Det är snorhalt på vissa ställen, säger Jörgen Lindén, stationsbefäl vid Boråspolisen. Under natten till måndag utfärdade SMHI dessutom en klass 1 varning för att tisdagsmorgonen kan bli ännu värre.

UT - 24 feb 20 kl. 09:17

SMHI: Varning för snöfall – ”Kommer att ha stor inverkan på trafiken”

Veckan har startat med hala vägbanor runt om i Sjuhärad. – Det är snorhalt på vissa ställen, säger Jörgen Lindén, stationsbefäl vid Boråspolisen. Under natten till måndag utfärdade SMHI dessutom en klass 1 varning för att tisdagsmorgonen kan bli ännu värre.

YLE - 09 aug 16 kl. 12:07

Undersökning: Barndomen har stor inverkan på vuxenlivet

Det finns stora regionala skillnader i hur unga vuxna mår. En majoritet av finländska unga mår bra, men en betydande del har också stött på problem under sin väg mot vuxenlivet. Omständigheterna i barndomen har ett klart samband med välbefinnandet senare.

Expressen - 11 sep 14 kl. 14:07

Siw Malmkvist – ännu stor stjärna i Tyskland

Siw Malmkvist, 77, har inte slagit av på takten. Nu tar hon några dagar ledigt från "Flashdance" på Chinateatern i Stockholm. Orsak: hon är fortfarande – efter 50 år – stjärna i Tyskland.

Computer Sweden - 30 sep 19 kl. 06:02

Marknaden som vägrar dö – utskrifter slukar ännu stor del av it-budgeten


Printmarknaden fortsätter att sjunka, men för branschen är det fortfarande en väsentlig del. Och fortfarande står kostnader för utskrifter för en stor del av de totala it-budgetarna..

YLE - 14 mar 17 kl. 11:49

Finlandssvenska elever har sämre utgångsläge i matematik - gapet mellan könen dock ännu större

Färska forskningsresultat visar att svenskspråkiga elever ännu i sexan är sämre på matematik än finskspråkiga. Senare jämnar skillnaderna ut sig. Gapet mellan flickors och pojkars färdigheter är däremot betydande ännu under andra stadiet.

Kristianstadsbladet - 12 mar 14 kl. 08:30

Stor glädje att vägen byggs om

”Äntligen, nya väg 19 är på väg.”Kommunalrådet Patric Åberg (M) är både glad och lättad över Trafikverkets besked om utbyggnad på hela sträckan från Bjärlöv till Broby.
– Vi har jobbat stenhårt med det här, och tänk att den första vägutredningen kom redan 1994.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - Igår: 20:55

Eniro illa ute

Det framgår av ett pressmeddelande. Kravet på anslutningsgraden uppgick till 90 procent av utestående konvertibellån. Första kontrollstämma avses hållas vid årsstämman som flyttas till tisdagen den 16 juni 2020.

PrivataAffärer - I förrgår: 18:40

Representanthuset har nu godkänt stödpaketet

Det rapporterar nyhetsbyrån Dow Jones. Senaten har redan godkänt paketet och det kommer därför nu skickas till president Donald Trump för ett slutgiltigt godkännande.  .

PrivataAffärer - I förrgår: 16:04

ABG: Svenska livsmedelsjättarna säker hamn i pandemin

Det framgår av en analys där både Axfood och Ica uppgraderas till behåll (sälj), vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterade om på fredagsmorgonen. ”Samtidigt som covid-19 har renderat en mer positiv marknadsprognos för den svenska dagligvarumarknaden, har värderingen kommit ned då Ica Group och Axfood har fallit omkring 15 procent från toppnivåerna under hösten 2019”, skriver ABG i analysen. Risken för en ytterligare nedgång i värderingsmultiplarna under de kommande tolv månaderna är enligt ABG Sundal Collier därmed begränsad.

PrivataAffärer - I förrgår: 15:51

Oljan: Opecländer ber om nåd från priskrig

Irak, Algeriet och Nigeria har begärt att de inblandade kommer till sans med de kraftiga utbudsökningar som blivit konsekvensen av kollapsen vid det misslyckade mötet för Opec+ i början av mars. De två förstnämnda har nu bett om extrainsatt toppmöte för att diskutera en lösning på konflikten, samtidigt som talespersoner för nigerianska regeringen öppet har frågat sig hur länge striden om marknadsandelar kan fortgå mellan de två största oljeexportörerna i världen. ”Det är i allas vårt kollektiva bästa att försäkra att vi kan stabilisera marknaden.

PrivataAffärer - I förrgår: 14:58

FI vill stoppa stöd till bolag som delar ut

”Ja, det finns en sådan enighet. Det är inte rimligt att man uppbär väldigt stora stöd från skattebetalarnas medel samtidigt som man gör stora utdelningar. Det kommer utskottet tydliggöra”, säger Jakob Forssmed, Kristdemokraternas ekonomiskpolitiska talesperson.

PrivataAffärer - I förrgår: 14:18

Berenberg sänker H&M:s vinstestimat med 100 procent

Det framgår av en analys som är daterad den 26 mars i vilken Berenberg höjer rekommendation för H&M till behåll från tidigare sälj. Banken räknar nu med att H&M:s intäkter sjunker med totalt 18 procent under 2020 till drygt 190 miljarder kr. Det antagandet utgår från att bolagets butikstängningsfas håller på i ytterligare tolv veckor, något som följs av en gradvis förbättring under tio veckor.

PrivataAffärer - I förrgår: 13:55

Över 26 000 premiepensionskonton låsta – mitt under börsturbulensen

I slutet av förra veckan beslutade flera fondbolag att tillfälligt stoppa handeln i företagsobligationsfonder eftersom den rådande marknadsturbulensen gjorde det svårt att prissätta och sälja av företagsobligationer. De flesta har nu återöppnat handeln men två av Spiltans fonder, Spiltan Räntefond Sverige och Spiltan Högräntefond, är alltjämt stängda och det är oklart när de kan öppnas igen. Att inte kunna sälja av andelar mitt under rådande turbulens är förstås frustrerande för många sparare.

PrivataAffärer - I förrgår: 13:37

Just nu: Regeringen begränsar sammankomster till 50 personer

Beslutet kommer efter begäran från Folkhälsomyndigheten.  Statsminister Stefan Löfven (S) uppmanade samtidigt svenskarna att inte resa bort i påsk. .

PrivataAffärer - I förrgår: 12:57

Bankfederationen: Banker bör inte betala ut utdelning för 2019

EBF anser det inte vara lämpligt att Europas banker betalar varken utdelning eller verkställer några nya återköpsprogram i den nu rådande osäkerhet som pandemin orsakat, enligt uttalandet. Bankerna bör i stället ägna ”fullständigt fokus” på att ta ett gemensamt ansvar för att trygga kreditförsörjningen till företag och hushåll, skriver EBF. ”Alla finansiella institutioner i Europa har tagit den extrema osäkerheten och kommer prioritera soliditeten för att stötta ekonomin”, skriver EBF.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:55

SHB: Ericsson nästan immunt mot coronanedgång

”Trots covid-19-pandemin har Ericsson produktion, logistik och nyckeltjänster mot kund i gång”, konstaterar banken i analysen. Handelsbankens analytiker belyser även att kommunikationsnäten har blivit ordentligt stresstestade i och med allt distansarbete under coronakrisen och banken tror att det illustrerade ”omedelbart och framtida investeringsbehov i kapacitet”. Med det som utgångspunkt har banken höjt sitt estimat för bruttovinsttillväxt på RAN-marknaden något.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.