Cornucopia > Ekonomi

Monday, 30 March, 15:55

Cornucopia - 24 mar 20 kl. 10:01

UC om första vågen: 63% ökad konkurstakt i mars - 57% fler inom hotell och restaurangUC skriver i ett pressmeddelande att första till tjugoförsta mars visar på ett ökat antal konkurser inom hotell- och restaurang med 57% och att takten på konkurserna generellt har ökat med 63% än så länge under månaden. Man kan dock inte tydligt se andra branscher än hotell- och restaurang än.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Totalt, Richard Damberg, UC, Det, Flädie Mat, Skåne, MSEK, Mat, Systembolaget

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: UC om första vågen, 63%, ökad, konkurstakti , mars, 57% fler inom hotell och restaurang
DI - 07 jul 16 kl. 08:45

Den outnyttjade kraften - om vägen till ökad jämställdhet i näringsliv och akademi

Trots att Sverige räknas till ett av världens mest jämställda länder bedöms kompetens och erfarenhet fortfarande i förhållande till kön. Hur ser vägen till ökad kunskap, mindre inskränkthet och en ärlig chans för alla ut? Är kvotering den bästa lösningen?

YLE - 17 sep 13 kl. 11:44

Urpilainen: Vi valde den gyllene medelvägen

Regeringen har valt den gyllene medelvägen mellan ökad låntagning och drastiska nerskärningar och står fast vid beslutet att minska lånebördan, men tänker inte vidta åtgärder som försämrar recessionen, sade finansminister Jutta Urpilainen (SDP) när hon inledde riksdagsdebatten om statsbudgeten för nästa år. Debatten kan ses direkt på Arenan. Men hon erkände att statsskulden närmar sig det ohållbara.

DN - 29 nov 18 kl. 09:16

Johan Schück: Vågen mot protektionism bryts inte vid G20-mötet

Handelskrig kostar mycket för nästan alla inblandade. Ett konkret exempel: i USA har priset på tvättmaskiner redan stigit kraftigt, vilket slår mot vanliga amerikanska hushåll. Men det är osannolikt att G20-mötet i Buenos Aires bryter vågen av ökad protektionism..

DN - 29 nov 18 kl. 09:16

Johan Schück: Vågen mot protektionism bryts inte vid G20-mötet

Handelskrig kostar mycket för nästan alla inblandade. Ett konkret exempel: i USA har priset på tvättmaskiner redan stigit kraftigt, vilket slår mot vanliga amerikanska hushåll. Men det är osannolikt att G20-mötet i Buenos Aires bryter vågen av ökad protektionism..

EU-Parlamentet - 19 dec 13 kl. 12:45

Artikel - Afghanistan: “Vägen mot ökad stabilitet kommer att vara lång och utmanande”

Allmän information : En osäker framtid väntar Afghanistan när Nato- och Isafstyrkorna drar sig ut ur landet 2014. EU och dess internationella partners kommer att spela en viktig roll för att säkerställa att det konfliktdrabbade landet fortsätter sin utveckling mot ett demokratiskt land med en modern ekonomi. Parlamentets Utrikesutskott organiserade en endagskonferens den 18 december om möjligheter och utmaningar för Afghanistan och Centralasien i kölvattnet på trupptillbakadragandet nästa år.

SvD - 21 aug 16 kl. 21:00

Tolgfors: Nato bästa vägen till ökad säkerhet

Medlemskap i Nato är en naturlig utveckling av den solidariska säkerhetspolitik som Sverige i bred enighet har beslutat. Ingen annan åtgärd kan i lika hög grad bidra till Sveriges säkerhet. Det skriver tidigare försvarsminister Sten Tolgfors..

GöteborgsPosten - 07 mar 17 kl. 14:59

EU måste visa vägen mot ökad kvinnlig frihet

Europarådets Istanbulkonvention måste genomföras. Det är det första internationella instrumentet som kriminaliserar våld som drabbar kvinnor just för att de är kvinnor. Det handlar om brott som våld i hemmet, tvångsäktenskap, hedersmord och könsstympning, skriver Anna Maria Corazza Bildt (M)..

DI - 7 timmar sedan

Sedana Medical ser ökad efterfrågan och håller tidplanen

Sedana Medical AB (publ) (SEDANA: FN Stockholm) meddelade idag att bolaget ser ökad efterfrågan av AnaConDa som följd av Covid-19-pandemin….

Skånskan - 26 apr 16 kl. 14:00

Han stakar ut vägen

YSTAD Ystad hamn söker EU-bidrag för två färjelägen i yttre hamnbassängen.
– Vi har jobbat som tusan på det och hoppas att få svar i sommar, säger vd Björn Boström.EU-bidraget söks i samarbete med hamnarna i Rönne och Swinoujzcie.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 2 timmar sedan

Ungern klassas inte längre som en demokrati

Europaportalen uppmärksammar att EU-landet Ungern inte längre klassas som en demokrati enligt V-Dem-institutet vid Göteborgs universitet. Landet visar upp den snabbaste demokratiska nedgången i världen det senaste decenniet. Många SD:are hyllar Ungern, vilket säger något om demokratisynen och vilken riktning man vill att Sverige ska ta.

Cornucopia - 3 timmar sedan

Så mycket steg alternativen till frysta Spiltan Räntefond Sverige i fredags

Spiltan Fonder fortsätter att ha fryst sitt "alternativ till sparkonto" Räntefond Sverige. Men deras svenska konkurrenter har öppnat sina fonder för handel igen. Nedan en listning av hur mycket konkurrenternas fonder steg i fredags - uppenbarligen är det inga problem med prissättning på marknaden längre.

Cornucopia - 5 timmar sedan

Spiltan Fonder har fortfarande ensamt låst sina räntefonder

"Spiltan Räntefond Sverige är en kort räntefond som passar bra för sparande på kort sikt och som alternativ till sparkonto. [...] Spiltans räntefond har fått en mängd priser och utmärkelser under åren som bästa räntefond.

Cornucopia - 6 timmar sedan

Så röstade bloggläsarna i riksdagsvalet 2018

Nedan hittar ni hur bloggens läsare röstade i riksdagsvalet 2018, utifrån svaren i senaste bloggenkäten.
Riksdagshuset.Med 3 005 svar från bloggens läsare så var väl inte resultaten direkt överraskande.

Cornucopia - 8 timmar sedan

Börsveckan öppnar nedåt i Asien

På de asiatiska tidszonernas börser är det mestadels nedåt under morgonen, undantaget Australien. Bloggen kan sammantaget med S&P-500-terminen inte avgöra vart de europeiska börserna ska ta vägen på morgonen.
Dagschart Nikkei 225SSE Composite går -1.

Cornucopia - 19 timmar sedan

Mycket stort förtroende hos läsarna för myndigheternas åtgärder mot COVID-19 - utom hos SD-väljare

Bloggläsarna har ett mycket stort förtroende för myndigheternas åtgärder mot coronaviruset SARS-CoV-2 och sjukdomen COVID-19. 69% är neutrala eller positiva, och endast 31% är negativa. Samtliga partisympatisörer utom SD-väljare är mer positiva än negativa.

Cornucopia - 23 timmar sedan

Tjurfällan - första positiva börsveckan på sex veckor

Veckan som gick bjöd på den första positiva börsveckan sedan coronakrisen drog igång på allvar för sex veckor sedan. Likt under oktober under finanskrisen 2008 kan man anta att det handlar om en tjurfälla där de sista positiva luras in och av på sitt kapital.Veckochart OMXS30.

Cornucopia - Igår: 13:14

Rekordlågt antal levde på bidrag - lägsta sedan 1990

SCB rapporterar att antalet personer som levde på sociala ersättningar och bidrag under 2019 var det lägsta sedan 1990 eller så långt statistiken sträcker sig.Sverige.Med sociala ersättningar och birdag avses sjukpenning, sjuk- och aktivitetsersättning, arbetslöshet, arbetsmarknadsåtgärder ekonomiskt bistånd och etableringsersättning.

Cornucopia - Igår: 12:13

Är med i SVT Babel ikväll

Lena och jag är med i SVT:s litteraturprogram Babel ikväll. I och för sig inte första gången, men alltid kan det intressera någon. Intervjun är på grund av coronakrisen gjord över Skype och kompletterad av lite filmsnuttar utomhus, som vi själva spelade in eftersom SVT fick ställa in planerat eget besök på grund av pandemin.

Cornucopia - Igår: 18:50

Enkät: Har du förtroende för svenska myndigheters hantering av coronakrisen?

Dags för en liten enkät om vad du har för förtroende för svenska myndigheters hantering av coronakrisen? Svara nedan.
Smittförande ämnen på en plats i Sverige.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.