PrivataAffärer > Ekonomi

Sunday, 29 March, 13:48

PrivataAffärer - 24 mar 20 kl. 09:49

Carnegie: H&M tappar 45 procent andra kvartaletDet framgår av ett morgonbrev där Carnegie har sänkt riktkursen för H&M till 100 kronor (130) och upprepat behållrekommendationen, något Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på tisdagen. Carnegie antar att H&M kommer att genomföra kostnadsminskningar med 10-14 procent under det andra och tredje kvartalet, men investmentbanken befarar samtidigt att dessa åtgärder kommer att vara långt ifrån tillräckliga. Slutsatsen blir att H&M:s säsongsmässigt starka andra kvartal skulle kunna innebära en rörelseförlust på 4,7 miljarder kronor, menar Carnegie som pekar på att H&M-aktien trots den senaste tidens nedgång fortfarande handlas med 120 procents premium jämfört med sektorkollegorna.  .
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Carnegie, Nyhetsbyrån Direkt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Carnegie, H&M, tappar45 procent andra kvartalet
DI - 27 jun 19 kl. 11:17

Rekar: Carnegie sänker Fastpartner till sälj – aktien tappar

Carnegie sänker sin rekommendation för Fastpartner till sälj från behåll. Riktkursen är fortsatt 70 kronor. Aktien tappar 3,3 procent..

E24 - 27 apr 11 kl. 10:23

Carnegie tappar på Investment Banking

Carnegie, som ägs av Bure och Altor, redovisar intäkter på 500 miljoner kronor för det första kvartalet. Motsvarande period i fjol låg intäkterna proforma, inklusive resultat från HQ Bank och HQ Fonder, på 557 miljoner kronor. Minskningen är hänförlig till avvecklad verksamhet och lägre intäkter inom Investment Banking, skriver Carnegie i delårsrapporten..

Affärsvärlden - 07 jul 11 kl. 14:12

Carnegie tappar mäklarchef

Silly läser på Di.se att mäklarhuset Carnegie förlorar sin mäklarchef. Enligt sajten har Roger Hedberg hoppat av Carnegie och går istället till en konkurrent..

DI - 04 jul 18 kl. 13:44

Carnegie tar SEB:s mäklarchef

SEB tappar sin svenska mäklarchef Carl-Johan Frisell, som i höst tillträder motsvarande roll hos konkurrenten Carnegie. ”Mäkleriet är en del av vår tillväxtstrategi”, säger Rickard Buch, kommunikationschef på Carnegie..

Realtid - 06 nov 12 kl. 12:37

ABG före Carnegie

Carnegie tappar en placering till ABG Sundal Collier när kunderna får säga sitt..

Realtid - 05 jun 13 kl. 16:24

Lämnar Carnegie för Nordea

Carnegie tappar ess på företagsobligationer..

Realtid - 08 jun 16 kl. 13:16

Carnegie bäst i Norden

ABG Sundal Collier tappar förstaplatsen på Extels lista över Nordens bästa börsmäklarfirmor. Konkurrenten Carnegie springer om..

PrivataAffärer - 07 jul 16 kl. 11:31

Massavhopp från Catella till Carnegie

Catella Fonder tappar sex medarbetare som går till ett nystartat fondbolag i investmentbanken Carnegie och dess ägare Altors regi, enligt di.se....

DI - 07 sep 18 kl. 12:20

Carnegie: Hög värdering och ökad konkurrens – sälj Sobi

Ökad konkurrens från Roches hemofililäkemedel Hemlibra från 2019 och kommande preparat med genterapi från Biomarin från 2020 kan leda till att Sobis försäljning av Elocta om något år tappar momentum.  Det menar Carnegie i en analys på fredagen i vilken investmentbanken sänker rekommendationen till sälj, något Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat om tidigare på fredagen. .

Realtid - 21 aug 12 kl. 15:45

Personalavhopp från Carnegie i Norge

Aktiemäklarfirman tappar ytterligare folk i Norge. Den här gången är det Nordea som norpar två nyckelpersoner..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - Igår: 20:55

Eniro illa ute

Det framgår av ett pressmeddelande. Kravet på anslutningsgraden uppgick till 90 procent av utestående konvertibellån. Första kontrollstämma avses hållas vid årsstämman som flyttas till tisdagen den 16 juni 2020.

PrivataAffärer - Igår: 18:40

Representanthuset har nu godkänt stödpaketet

Det rapporterar nyhetsbyrån Dow Jones. Senaten har redan godkänt paketet och det kommer därför nu skickas till president Donald Trump för ett slutgiltigt godkännande.  .

PrivataAffärer - Igår: 16:04

ABG: Svenska livsmedelsjättarna säker hamn i pandemin

Det framgår av en analys där både Axfood och Ica uppgraderas till behåll (sälj), vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterade om på fredagsmorgonen. ”Samtidigt som covid-19 har renderat en mer positiv marknadsprognos för den svenska dagligvarumarknaden, har värderingen kommit ned då Ica Group och Axfood har fallit omkring 15 procent från toppnivåerna under hösten 2019”, skriver ABG i analysen. Risken för en ytterligare nedgång i värderingsmultiplarna under de kommande tolv månaderna är enligt ABG Sundal Collier därmed begränsad.

PrivataAffärer - Igår: 15:51

Oljan: Opecländer ber om nåd från priskrig

Irak, Algeriet och Nigeria har begärt att de inblandade kommer till sans med de kraftiga utbudsökningar som blivit konsekvensen av kollapsen vid det misslyckade mötet för Opec+ i början av mars. De två förstnämnda har nu bett om extrainsatt toppmöte för att diskutera en lösning på konflikten, samtidigt som talespersoner för nigerianska regeringen öppet har frågat sig hur länge striden om marknadsandelar kan fortgå mellan de två största oljeexportörerna i världen. ”Det är i allas vårt kollektiva bästa att försäkra att vi kan stabilisera marknaden.

PrivataAffärer - Igår: 14:58

FI vill stoppa stöd till bolag som delar ut

”Ja, det finns en sådan enighet. Det är inte rimligt att man uppbär väldigt stora stöd från skattebetalarnas medel samtidigt som man gör stora utdelningar. Det kommer utskottet tydliggöra”, säger Jakob Forssmed, Kristdemokraternas ekonomiskpolitiska talesperson.

PrivataAffärer - Igår: 14:18

Berenberg sänker H&M:s vinstestimat med 100 procent

Det framgår av en analys som är daterad den 26 mars i vilken Berenberg höjer rekommendation för H&M till behåll från tidigare sälj. Banken räknar nu med att H&M:s intäkter sjunker med totalt 18 procent under 2020 till drygt 190 miljarder kr. Det antagandet utgår från att bolagets butikstängningsfas håller på i ytterligare tolv veckor, något som följs av en gradvis förbättring under tio veckor.

PrivataAffärer - Igår: 13:55

Över 26 000 premiepensionskonton låsta – mitt under börsturbulensen

I slutet av förra veckan beslutade flera fondbolag att tillfälligt stoppa handeln i företagsobligationsfonder eftersom den rådande marknadsturbulensen gjorde det svårt att prissätta och sälja av företagsobligationer. De flesta har nu återöppnat handeln men två av Spiltans fonder, Spiltan Räntefond Sverige och Spiltan Högräntefond, är alltjämt stängda och det är oklart när de kan öppnas igen. Att inte kunna sälja av andelar mitt under rådande turbulens är förstås frustrerande för många sparare.

PrivataAffärer - Igår: 13:37

Just nu: Regeringen begränsar sammankomster till 50 personer

Beslutet kommer efter begäran från Folkhälsomyndigheten.  Statsminister Stefan Löfven (S) uppmanade samtidigt svenskarna att inte resa bort i påsk. .

PrivataAffärer - Igår: 12:57

Bankfederationen: Banker bör inte betala ut utdelning för 2019

EBF anser det inte vara lämpligt att Europas banker betalar varken utdelning eller verkställer några nya återköpsprogram i den nu rådande osäkerhet som pandemin orsakat, enligt uttalandet. Bankerna bör i stället ägna ”fullständigt fokus” på att ta ett gemensamt ansvar för att trygga kreditförsörjningen till företag och hushåll, skriver EBF. ”Alla finansiella institutioner i Europa har tagit den extrema osäkerheten och kommer prioritera soliditeten för att stötta ekonomin”, skriver EBF.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:55

SHB: Ericsson nästan immunt mot coronanedgång

”Trots covid-19-pandemin har Ericsson produktion, logistik och nyckeltjänster mot kund i gång”, konstaterar banken i analysen. Handelsbankens analytiker belyser även att kommunikationsnäten har blivit ordentligt stresstestade i och med allt distansarbete under coronakrisen och banken tror att det illustrerade ”omedelbart och framtida investeringsbehov i kapacitet”. Med det som utgångspunkt har banken höjt sitt estimat för bruttovinsttillväxt på RAN-marknaden något.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.