DI > Ekonomi

Saturday, 28 March, 10:25

DI - 24 mar 20 kl. 09:36

Bolund: Inte rätt läge för bankerna att göra utdelningarDet är inte rätt läge för bankerna att göra utdelningar till sina aktieägare, anser finansmarknadsminister Per Bolund..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Per Bolund

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: BolundInte rätt , lägeför , bankernaatt , göra, utdelningar
Regeringen - 14 nov 17 kl. 13:29

Per Bolund träffar bankerna om hållbar kreditgivning

Den 15 november träffar finansmarknadsminister Per Bolund företrädare för Sveriges ledande banker, Svenska Bankföreningen och Finansinspektionen. Syftet med mötet är följa upp bankernas arbete kring hållbar kreditgivning samt diskutera hur bankerna ska rapportera kring de klimatrisker som de möter i sin verksamhet..

SvD - 30 mar 16 kl. 07:11

Bolund om kritiken: Bankerna måste lyda

Bankföreningens vd Hans Lindbergs besked att om att bankerna inte kommer klara av att genomföra de planerade amorteringskraven på lån till den första juni faller inte i god jord hos regeringen..

Affärsvärlden - 24 mar 20 kl. 10:22

Bolund: Inte rätt läge för utdelningar

Finansmarknadsminister Per Bolund (MP) uppmanar bankerna att inte dela ut pengar till ägarna. "Jag vill uppmana alla banker och kreditbolag att avstå från utdelningar i denna svåra situation", säger han..

PrivataAffärer - 11 mar 20 kl. 10:52

Bolund: Finansdepartementet följer viruseffekterna noga

Det sade finansmarknadsminister Per Bolund vid en pressträff efter dagens extrainsatta möte med stabilitetsrådet på onsdagen. ” Vi har dragit lärdomar av tidigare kriser och utmaningar och har under senaste tio åren. Vi har i dag ett mycket bättre utgångsläge för att klara orostider än för bara några år sedan”, sade Per Bolund.

News55 - 19 nov 15 kl. 11:34

Ministern svarar på pensionärsorganisationernas kontantkrav på bankerna

I tisdags krävde fem pensionärsorganisationer att staten bör tvinga bankerna att hantera kontanter. I en debattartikel på SVT Opinion skrev representanter för bland annat SPF Seniorerna och PRO att riksdag och regering måste ställa krav på bankerna och behålla sin kontanthantering. Man menar att det framför allt är äldre människor och funktionshindrade som drabbas när det blir svårare och dyrare att använda kontanter.

News55 - 02 mar 16 kl. 10:42

Riksdagsman om kontanthanteringen: Sätt större press på bankerna

Regeringens Betaltjänstutredning har meddelat att det inte finns någon anledning till ytterligare lagstiftning för att säkra kontanternas bevarande som betalningsmedel. Riksdagsledamoten Håkan Svenneling (V) är landsbygdspolitisk talesperson och medverkade under debatten som nyligen hölls i riksdagen, där frågan om kontanternas framtid var på agendan.       LÄS MER: Ministern svarar på pensionärorganisationernas kontantkrav på bankerna Inte nöjd med Per Bolunds svar Ansvarige minister Per Bolund blev under debatten tillfrågad vad som ska göras för att komma tillrätta med aktuella problem, exempelvis äldre- och funktionsnedsatta som inte kan använda sig av kortbetalning och småföretag som måste lägga ner sina företag om kontanthanteringen upphör.

BT - 07 feb 12 kl. 17:00

Borg i nya utspel om bankerna

Finansminister Anders Borg försöker sätta press på bankerna med nya utspel, men säger fortsatt nej till EU-gemensam skatt.
Utspelet kritiseras av både Miljöpartiets Per Bolund och Socialdemokraternas Tommy Waidelich.
En gemensam transaktionsskatt i det läge som nu råder "är direkt olämpligt", anser han.

PrivataAffärer - 20 feb 19 kl. 16:27

Bolund om Swedbank: Systemet har varit för tandlöst

– Systemet har nog varit för tandlöst, konstaterar han i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt. – Det är naturligtvis oerhört allvarligt att svenska banker berörs av rapporter om penningtvätt och terrorfinansiering, säger finansmarknadsministern. – Risken är att förtroendet minskar för det svenska banksystemet.

Sydsvenskan - 21 dec 11 kl. 20:37

Borg ger kritik till bankerna

Foto: Hussein El-Alawi
Finansminister Anders Borg tycker att bankerna har för höga marginaler och räntor på bolån och underkänner deras förklaringar som de enligt Borg "själva inte tror på".
Finansminister Anders Borg (M) förutsätter att bankerna snart minskar sina marginaler på bolånen och att boräntorna faller, eftersom det mesta nu tyder på en "rätt kraftig inbromsning" i ekonomin. Det brukar vara så, hävdar han, att bankerna i skiften mellan gas och broms tar ut "rätt bra marginaler".

DI - 06 okt 14 kl. 12:37

Nyheter 12.30: Bolund lovar hårda tag mot bankerna

Nye finansmarknadsminister Per Bolund (MP) är beredd att ta i med hårdhandskarna mot bankerna. Dessutom tycker Nordeas aktieproffs att det är säljläge i ett av börsens populäraste bolag. Här är dagens lunchsändning med Hanna Malmodin..

Fler nyheter från DI

DI - 45 minuter sedan

Coronafallen ökar i Tokyo

De bekräftade coronafallen ökar i mångmiljonstaden Tokyo och guvernören Yuriko Koike uppmanar människor att hålla sig hemma..

DI - 45 minuter sedan

Kreditjätten sänker Storbritanniens kreditbetyg

Kreditvärderingsjätten Fitch sänker Storbritanniens kreditbetyg. Orsaken är försvagade finanser i spåren av coronavirusutbrottet..

DI - 1 timme sedan

Viking Line återupptar frakttrafik

Rederiet Viking Line har ställt in all persontrafik mellan Kapellskär och Mariehamn på Åland på grund av coronakrisen..

DI - 1 timme sedan

Experternas skatteknep i börsraset – ”kan vara rimligt att passa på”

För den som vill slippa en högre vinstskatt och sparar i en aktiedepå kan det nu vara läge att flytta över en del av kapitalet till ett….

DI - 2 timmar sedan

IMF-chefen: Global recession – ”aldrig sett världsekonomin stå still”

Coronaviruset har nu fått in den globala ekonomin i en recession, säger Kristalina Georgieva, chef för den Internationella valutafonden IMF….

DI - 2 timmar sedan

Brasiliens Bolsonaro ifrågasätter dödssiffror

Brasiliens president Jair Bolsonaro ifrågasätter den egna regeringens statistik över coronarelaterade dödsfall, som han menar överdrivits….

DI - 2 timmar sedan

Fordonsjättarnas tvärstopp sänder chockvågor

I början av förra veckan fanns det ännu företag som ville köpa mer än förut, så fort som möjligt..

DI - 3 timmar sedan

Amerikanske läkaren: ”En mörk, sorglig miljö”

Intensivvårdsavdelningen är redan full av covid-19-patienter på universitetssjukhuset i Chicago Narkosläkaren Cory Deburghgraeve har jobbat….

DI - 3 timmar sedan

Bröt hemkarantän – fick tre års fängelse

En serbisk man har dömts till tre års fängelse för att ha brutit mot karantänsreglerna som införts för att begränsa coronavirussmittan i….

DI - 4 timmar sedan

Uppåt för regeringen i coronakrisen

Socialdemokraterna ökar och Sverigedemokraterna tappar. Men förändringarna är små i opinionen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.