Realtid > Ekonomi

Tuesday, 07 April, 06:41

Realtid - 24 mar 20 kl. 08:52

FI vill dra in bankernas utdelningarFinansinspektionen förväntar sig att banker och kreditmarkandsbolag under rådande omständigheter avstår från utdelningar till aktieägare..
Läs mer på Realtid

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FI vill drain , bankernas, utdelningar
DN - 30 jan 13 kl. 11:26

Villaägarna rasande på bankernas utdelningar

Swedbanks och Nordeas höjda utdelningar till ägarna upprör Villaägarnas Riksförbund..

DI - 28 jun 13 kl. 15:03

Bankernas utdelningar hotade

Svenska banker har länge setts som de mest välkapitaliserade i Europa, och investerarna har flockats runt aktierna i hopp om extra utdelningar. Men nya regler kan hota framtida utdelningsfester..

PrivataAffärer - 06 feb 14 kl. 16:18

Bankernas utdelningar får Borg att se rött

Finansminister Anders Borg förvånas över storbankernas höjda utdelningar, som enligt honom visar att regelverket måste skärpas....

Affärsvärlden - 03 jun 15 kl. 12:30

FI vill tvinga ner bankernas utdelningar

Finansinspektionen öppnar för hårdare kapitalkrav på de svenska storbankerna i syfte att förhindra allt för generösa utdelningar till aktieägarna, rapporterar Bloomberg..

DI - 18 mar 20 kl. 19:24

Politiker rasar mot bankernas utdelningar: ”Djupt provocerande”

Storbankerna har än så länge inga planer på att slopa årets utdelningar, trots påtryckningar från politiskt håll.  ”Djupt provocerande”,.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

Uppgifter: Fed stoppar inte bankernas utdelningar

Tidningen noterade att vissa före detta amerikanska regulatorer har sagt att Federal Reserve borde beordra de största bankerna att slopa utdelningarna för att spara kapital i ett läge med skenande arbetslöshet och problem för företagen som riskerar att bli värre än under finanskrisen. ECB och Bank of England har tryckt på för att banker ska slopa utdelningarna, men Federal Reserve väntas inte följa deras exempel. Enligt WSJ:s källor ser Fed viktiga skillnader hur bankerna distribuerar kapital på de båda kontinenterna, och de planerar att genomföra en mer noga övervägd analys av tillståndet i det amerikanska banksystemet.

PrivataAffärer - 26 nov 13 kl. 16:07

Analytiker: Så blir bankernas utdelningar

Analytikerkåren har fortsatt att skruva upp utdelningsprognoserna för de svenska storbankerna efter rapporterna för det tredje kvartalet....

E24 - 05 feb 14 kl. 14:01

Vill inte peta i bankernas utdelningar

”Men en sak måste de ansvariga komma ihåg”..

Sydsvenskan - 13 sep 15 kl. 00:01

Dags att tala om bankernas samhällsansvar.

Banker är inte vilka företag som helst. Den framgår inte minst av en artikel i senaste numret av tidskriften Ekonomisk debatt.Ekonomerna Daniel Barr och Hannah Pierrou har räknat på kostnaderna för bankkrishanteringen på 1990-talet, då staten garanterade bankernas finansiering och tog över de banker som stod vid ruinens brant.

Helsingborgs Dagblad - 13 sep 15 kl. 00:01

Dags att tala om bankernas samhällsansvar.

Banker är inte vilka företag som helst. Den framgår inte minst av en artikel i senaste numret av tidskriften Ekonomisk debatt.Ekonomerna Daniel Barr och Hannah Pierrou har räknat på kostnaderna för bankkrishanteringen på 1990-talet, då staten garanterade bankernas finansiering och tog över de banker som stod vid ruinens brant.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 30 minuter sedan

"Det regeringen gör är för lite och för krångligt"

"Det är en illusion att bankerna kommer att låna ut pengar och rädda den här situationen, det måste staten göra."  Det säger IT-entreprenören Dan Olofsson..

Realtid - 30 minuter sedan

De bästa investeringarna görs ofta i turbulenta tider

De bästa investeringarna görs ofta i turbulenta tider, förutsatt att man handlar selektivt och långsiktigt. Det skriver Skagens investeringsdirektör Alexandra Morris..

Realtid - 30 minuter sedan

Fonder från East Capital stoppade i PPM – bolaget hoppas på öppning inom kort

Pensionsmyndigheten stoppade fyra fonder från East Capital i PPM den 31 mars. Nu väntar sig East Capital att fonderna öppnas igen inom kort..

Realtid - 12 timmar sedan

Vidareutlåning till företag utvidgas till enskilda firmor

Inom ramen för programmet för företagsutlåning kommer Riksbanken att erbjuda fler anbudstillfällen.  Programmet utvidgas även till att omfatta vidareutlåning till enskild firma (enskild näringsverksamhet)..

Realtid - 12 timmar sedan

Stockholmsbörsen stängde på plus 4,1 procent

OMX tog rygg på den amerikanska börsdagen och stängde i dur..

Realtid - 13 timmar sedan

Avtal 24 drabbat av cyberattack – kunduppgifter saknas

Avtal 24 drabbades under söndagen av en cyberattack. "Vi vet ännu inte omfattningen av attacken, men det vi vet är att vår databas har blivit hackad och att vi har blivit bestulna på kunduppgifter," skriver CEO Magnus Stein i ett brev till sina kunder..

Realtid - 14 timmar sedan

Wall Street rusar i öppningen

De amerikanska börserna öppnar handelsveckan i glädjerop..

Realtid - 14 timmar sedan

Norwegian varslar alla anställda i Sverige

Norwegian varslar samtliga anställda i Sverige om uppsägning. .

Realtid - 15 timmar sedan

"Väldigt stor ökning på efterfrågan inom rekonstruktion"

Coronavirusets framfart slår hårt mot näringslivet. När intäkterna faller ökar konkurserna och företagsrekonstruktionerna. Detta skapar mer affärer för affärsjuristerna..

Realtid - 16 timmar sedan

"Ni har makt och möjlighet att skydda demokratiska rättigheter"

"Populism, hat och urholkning av demokratins infrastruktur kan inte löpa oemotsagd på verkstadsgolv eller i styrelserum." Det skriver Sasja Beslik, chef för hållbar finansutveckling på J. Safra Sarasin med anledning av dagens rapport från Amnesty International..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.