Cornucopia > Ekonomi

Monday, 30 March, 08:42

Cornucopia - 24 mar 20 kl. 08:33

Lannebo och SEB har öppnat upp fonderLannebo fonder har öppnat upp sin likviditetsfond och mixfond för handel igen, och SEB verkar ha öppnat sina obligationsfonder igen (får iaf inga meddelanden om annat - informationen från SEB är dock usel). Spiltan har dock fortfarande sin penningmarknadsfond Spiltan Räntefond Sverige låst, men hoppet är det sista som överger människan.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
SEB, Spiltan Räntefond Sverige, Under, Lannebo, Lannebo Mixfond, Lannebo Likviditetsfond, NAV,  Lannebo Corporate Bond, High Yield, Sustainable Corporate Bond, Lannebo Komplett, IKC, Invest, Enter, Carnegie, Räntefond Sverige, Högräntefond Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lannebooch , SEBhar , öppnatupp , fonder
Cornucopia - 20 mar 20 kl. 14:17

Obligationsfonder frysta för Lannebo, SEB, och Spiltan - kapitalet låsta tills vidare

Flera svenska fondbolag frös idag handeln i ett antal obligationsfonder inriktade på företagsobligationer efter diskussioner med Finansinspektioenn. Kapitalet för spararna är därmed låst tills vidare och går inte att få ut. Berörda fondbolag är än så länge Lennebo, SEB och Spiltan.

SvD - 23 apr 14 kl. 07:01

Scania: seb, shb fonder sÄger ja till vw-bud enligt di

SEB Fonder och Handelsbanken Fonder säger båda ja till Volkswagens bud om 200 kronor per Scania-aktien..

SvD - 23 apr 14 kl. 07:01

Scania: seb, shb fonder sÄger ja till vw-bud enligt di

SEB Fonder och Handelsbanken Fonder säger båda ja till Volkswagens bud om 200 kronor per Scania-aktien..

DI - 10 feb 17 kl. 21:00

Didner & Gerge och Lannebo: Våra fonder tål att granskas

DEBATT: Aktiv förvaltning har ifrågasatts allt mer de senaste åren med argumentet att det är svårt att långsiktigt överträffa marknadens genomsnitt. Men det lönar sig att finna aktiva förvaltare som har levererat högre avkastning än index, skriver fondförvaltarna Henrik Didner och Göran Espelund..

DI - 22 mar 20 kl. 17:15

Stängda fonder öppnar igen: ”Hoppas att marknaden lugnar ner sig”

Flera svenska aktörer har på nytt öppnat fonder med företagsobligationer för insättningar och uttag. .

Realtid - 20 mar 20 kl. 17:56

SEB öppnar fonhandeln igen

Handelsstoppet för SEB:s fonder med exponering mot den svenska företagsobligationsmarknadens dras tillbaka under fredagseftermiddagen..

Cornucopia - 25 mar 20 kl. 13:40

Dags att mocka ur Spiltan? - konkurrenterna har öppnat handeln

Lannebo, Simplicity, Carnegie, Enter, Cicero och IKC har återigen öppnat handeln i sina stoppade penningmarknads- och obligationsfonder. Men detta sker inte från Spiltans sida. Tyvärr väcker detta frågor om vad som egentligen pågår på Spiltan?

PrivataAffärer - 29 aug 19 kl. 08:44

Skagen Fonder ska inte lämna premiepensionssystemet

I tidigare versioner av Pensionsmyndighetens listor kunde man få uppfattningen att Skagen dragit tillbaka sina ansökningar om att även fortsättningsvis vara med i premiepensionssystemet. Men efter att Privata Affärer ställt en fråga till Pensionsmyndigheten om inte Skagen borde vara med har Pensionsmyndigheten nu uppdaterat listorna över de fonder som hittills fått godkänt att vara med. Lista: här är listan på de fonder som hittills fått godkänt att vara med på fondtorget i enlighet med det nya regelverket (senast uppdaterad 28/8).

Affärsvärlden - 11 mar 16 kl. 11:39

Lannebo rekryterar SEB-förvaltare till ny fond

Lannebo Fonder plockar småbolagsförvaltare från SEB och drar igång en småbolagsfond med inriktning på Europa. Det svenska fondbolaget startar även en filial i den danska huvudstaden Köpenhamn..

Cornucopia - 04 apr 19 kl. 08:46

Nymoralismen: Pensionsmyndigheten inför moralisk censur av fonder

Pensionsmyndigheten har infört moralisk censur av fonder i PPM. Det är nu möjligt att filtrera bort fonder som enligt myndighetens investerar i enligt myndigheten omoralisk teknologi. Urvalet av vad som är omoraliskt är intressant, och det är också intressant att det finns inga moraliska Sverigefonder i det nymoralistiska Sverige.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 1 timme sedan

Börsveckan öppnar nedåt i Asien

På de asiatiska tidszonernas börser är det mestadels nedåt under morgonen, undantaget Australien. Bloggen kan sammantaget med S&P-500-terminen inte avgöra vart de europeiska börserna ska ta vägen på morgonen.
Dagschart Nikkei 225SSE Composite går -1.

Cornucopia - 12 timmar sedan

Mycket stort förtroende hos läsarna för myndigheternas åtgärder mot COVID-19 - utom hos SD-väljare

Bloggläsarna har ett mycket stort förtroende för myndigheternas åtgärder mot coronaviruset SARS-CoV-2 och sjukdomen COVID-19. 69% är neutrala eller positiva, och endast 31% är negativa. Samtliga partisympatisörer utom SD-väljare är mer positiva än negativa.

Cornucopia - 16 timmar sedan

Tjurfällan - första positiva börsveckan på sex veckor

Veckan som gick bjöd på den första positiva börsveckan sedan coronakrisen drog igång på allvar för sex veckor sedan. Likt under oktober under finanskrisen 2008 kan man anta att det handlar om en tjurfälla där de sista positiva luras in och av på sitt kapital.Veckochart OMXS30.

Cornucopia - 19 timmar sedan

Rekordlågt antal levde på bidrag - lägsta sedan 1990

SCB rapporterar att antalet personer som levde på sociala ersättningar och bidrag under 2019 var det lägsta sedan 1990 eller så långt statistiken sträcker sig.Sverige.Med sociala ersättningar och birdag avses sjukpenning, sjuk- och aktivitetsersättning, arbetslöshet, arbetsmarknadsåtgärder ekonomiskt bistånd och etableringsersättning.

Cornucopia - 20 timmar sedan

Är med i SVT Babel ikväll

Lena och jag är med i SVT:s litteraturprogram Babel ikväll. I och för sig inte första gången, men alltid kan det intressera någon. Intervjun är på grund av coronakrisen gjord över Skype och kompletterad av lite filmsnuttar utomhus, som vi själva spelade in eftersom SVT fick ställa in planerat eget besök på grund av pandemin.

Cornucopia - Igår: 18:50

Enkät: Har du förtroende för svenska myndigheters hantering av coronakrisen?

Dags för en liten enkät om vad du har för förtroende för svenska myndigheters hantering av coronakrisen? Svara nedan.
Smittförande ämnen på en plats i Sverige.

Cornucopia - Igår: 12:11

Över 2 000 vårdplatser på Älvsjömässan

Det som i media på sina håll har kallats ett "fältsjukhus från försvaret" och sätts upp på Älvsjömässan är så mycket mer. Totalt kan anläggningen ta upp till över 2000 vårdplatser, där Försvarsmakten egentligen bara står för trettio intensivvårdsplatser (IVA). Resten kommer från Region Stockholm, som uppenbarligen har förstärkningsresurser i egen regi.

Cornucopia - Igår: 09:28

Reklam: Revolut har börjat med guldhandel - 0.25% i påslag

Detta inlägg är att betrakta som reklam för fintechbolaget Revolut. Bloggen får provision om kunder tecknar sig för ett kort eller en uppgradering till Premium eller Metal med Revolut.

Revolut har sedan någon vecka börjat med guldhandel, där påslaget för att växla till sig guld i appen är endast 0.

Cornucopia - I förrgår: 18:53

Fredagsmys: Jag självisolerar med Corona

Dags för lite fredagsmys. Man ska ju självisolera om man har Corona, så sagt och gjort.Här sitter jag i isolering med Corona.

Cornucopia - I förrgår: 13:04

Genomgång likviditetesfonder - finns det penningmarknadsfonder utan företagspapper?

Den krympande svenska statsskulden och stigande börskurser har de senaste tio åren gjort att det inte längre går att investera i statspapper, då kapitalvolymen helt enkelt är för stor i förhållande till statsskulden. Istället har korträntefonderna tvingats köpa på sig företagspapper, vilket nu är vid vägs ände.Frågan blir då om det finns någon likviditetsfond som bara har statspapper?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.