Expressen Dina Pengar > Ekonomi

Monday, 30 March, 08:44

Expressen Dina Pengar - 24 mar 20 kl. 08:23

Bistra siffror: Ny våg av hotellkonkurser väntasKreditupplysningsföretaget UC:s konkursstatistik för 1-20 mars 2020 visar att antalet konkurser inom hotell- och restaurangbranschen väntas öka med 57 procent under hela mars, jämfört med samma månad föregående år.– Vi är precis i början av en period med kraftiga konkursökning, men vi ser redan effekten inom hotell- och restaurangbranschen, säger Richard Damberg, ekonom på UC.
Läs mer på Expressen Dina Pengar
Läs mer om:
UC, Richard Damberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bistra, siffrorNy , vågav , hotellkonkurser, väntas

Fler nyheter från Expressen Dina Pengar

Expressen Dina Pengar - 1 timme sedan

Börsras i Asien igen – trots räntesänkning

Coronapandemin ställer minst sagt till det för börsen.Asienbörserna inledde veckan med röda siffror.Vid öppning föll börsen i Tokyo kraftigt – ner 3 procent..

Expressen Dina Pengar - Igår: 18:21

Fler stockholmare rör sig ute – butiker öppna igen

Nu rör sig stockholmarna på stan igen.Efter att ha suttit hemma i några veckor valde flera personer att på lördagen besöka shoppingcentrum.– Livet kan inte helt stanna, säger Josefin Bergvall i Täby centrum..

Expressen Dina Pengar - Igår: 08:22

Larmet: Sverige kan förlora 80 000 jobb

Inställda avgångar, varsel och andra nedskärningar.Flygbranschen har drabbats hårt av coronaviruset.Kostnaden för den svenska ekonomin kan bli 80 miljarder kronor, skriver SvD Näringsliv..

Expressen Dina Pengar - Igår: 10:03

Petter Stordalens förlorar en årsvinst – varje månad

Petter Stordalens hotellimperium är i gungning.Corona-krisen gör att han förlorar minst en årsvinst i månaden, kan Expressen berätta.– Det är en helt, helt förfärlig situation, säger hotellkungen i en av få nya intervjuer till norska Dagens Näringliv.

Expressen Dina Pengar - I förrgår: 14:04

”Svenska folket förstår inte helt riskerna vi ställs inför”

”Jag tror att stora delar av svenska folket ännu inte helt ut har förstått vilka risker vi står inför om vi fortsätter att begränsa som vi gör.”Det skriver Annika Winsth, chefsekonom vid Nordea.I fyra kommentarer i Expressen kommer hon utifrån sina bedömningar att förklara coronakrisens inverkan på ekonomin i stort och smått.

Expressen Dina Pengar - I förrgår: 11:19

Värderade Voi-aktier till en miljard – branschen rasar

Coronakrisen slår hårt mot elscooter-branschen. Det drabbar inte minst Vois huvudägare Vostok New Ventures som i februari värderade sitt innehav till en miljard kronor, skriver Di Digital. Samtidigt arbetar Voi nu för att permittera sina 500 anställda i Europa.

Expressen Dina Pengar - I förrgår: 08:57

Börsöppning väntas nedåt – efter tre dagar upp

Det är svajigt på börsen i och med coronautbrottet.Men efter flera fall, steg Stockholmsbörsen för tredje dagen i rad under gårdagen.Inför dagens öppning väntas dock en nedgång..

Expressen Dina Pengar - 26 mar 20 kl. 23:25

Matjättarna under press: Ansträngt, men hanterbart

De svenska matjättarna är satta under stark press i samband med coronavirusets härjningar.Handeln på nätet har nämligen ökat explosionsartat de senaste veckorna.– Läget är ansträngt i hela branschen men situationen är hanterbar, säger Marcus Ahlmalm, chef för e-handeln på Ica..

Expressen Dina Pengar - 26 mar 20 kl. 18:57

Ekonomen: 70-plussare klarar corona-kraschen

Är du över 70 år och är orolig för din pension mitt i coronakaoset?Det kan du faktiskt sluta med.– Som pensionär kan du sova lugnt, säger Sharon Lavie, familjeekonom på Ikano Bank..

Expressen Dina Pengar - 26 mar 20 kl. 18:47

Tusentals unga missar feriejobb i nöjesparkerna

En tråkig konsekvens av coronautbrottet: Utlovade sommarjobb i nöjesparkerna dras in.På Gröna Lund och Kolmården berörs 1 000 säsongsanställda. Även på Liseberg har säsongsanställningar pausats.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.