Affärsvärlden > Ekonomi

Thursday, 02 April, 14:00

Affärsvärlden - 24 mar 20 kl. 08:15

FI: Förväntar oss att bankerna stoppar aktieutdelningarDet är viktigt att värna en stabil kreditförsörjning till hushåll och företag samt att upprätthålla en god motståndskraft i systemet, skriver Finansinspektionen i ett pressmeddelande där de uppger att banker och kreditmarknadsbolag förväntas stoppa sina aktieutdelningar..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Finansinspektionen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FI Förväntaross att , bankerna, stoppar, aktieutdelningar
PrivataAffärer - 24 mar 20 kl. 08:27

FI kräver att bankerna stoppar utdelningar

I ett brev till sektorbolagen under tisdagen skriver FI att det ”förväntar sig att styrelserna omgående ändrar sina utdelningsförslag och att vårens bolagsstämmor beslutar att inte betala ut aktieutdelningar”. FI skriver också att det är viktigt att vårens bolagsstämmor fattar beslut om att inte betala ut aktieutdelningar. Syftet är att företag i bank- och kreditmarknadssektorn ska ha fortsatt god motståndskraft mot eventuella kreditförluster och kapacitet att upprätthålla kreditförsörjningen.

GöteborgsPosten - 24 mar 20 kl. 08:18

Nya kravet på bankerna: Stoppa aktieutdelningar

Finansinspektionen kräver att bankerna slutar göra aktieutdelningar så länge coronakrisen fortsätter.
– Det är viktigt att bankerna nu agerar ansvarsfullt, säger Finansinspektionens generaldirektör Erik Thedéen..

DI - 24 mar 20 kl. 08:01

FI: Vi förväntar oss att bankerna stoppar aktieutdelningarna

Under rådande omständigheter förväntar sig Finansinspektionen att banker och kreditmarknadsföretag avstår från att dela ut medel till….

SR - 03 aug 15 kl. 03:00

Hård konkurrens från USA väntar bankerna

Stora amerikanska bolag som Apple, Google, Facebook med flera kan konkurrera ut de svenska bankerna i framtiden. Det säger professor Kent Eriksson som är forskningsledare vid centrum för bank och finans på Kungliga Tekniska Högskolan. Han tror att bolagen i Silicon Valley inom en snar framtid kommer att ge sig in i banksektorn på allvar.

Realtid - 09 dec 15 kl. 06:30

"Stora utmaningar väntar bankerna"

Svenska betaltjänstbolaget Izettle växer i rekordfart - medan bankerna släpar efter i teknikutvecklingen. "Det handlar om tajming", säger Izettles marknadschef..

Helsingborgs Dagblad - 24 mar 20 kl. 08:13

FI vill att bankerna slopar utdelning

Finansinspektionen (FI) går nu ut och uppmanar banker och kreditmarknadsbolag att slopa utdelningarna till aktieägarna. FI skriver i ett pressmeddelande att man "förväntar sig att banker och kreditmarknadsbolag stoppar aktieutdelningar" och har nyligen.

Sydsvenskan - 24 mar 20 kl. 08:13

FI vill att bankerna slopar utdelning

Finansinspektionen (FI) går nu ut och uppmanar banker och kreditmarknadsbolag att slopa utdelningarna till aktieägarna. FI skriver i ett pressmeddelande att man "förväntar sig att banker och kreditmarknadsbolag stoppar aktieutdelningar" och har nyligen.

Aftonbladet - 13 nov 12 kl. 06:30

Bankerna stoppar våldsam film

"Det är klart att det handlar om censur".

Realtid - 24 mar 20 kl. 08:11

FI kräver att bankerna stoppar utdelningar

FI skickar i dagarna brev till samtliga banker och kreditmarknadsbolag under FI:s tillsyn med uppmaningen att styrelserna omgående ändrar sina utdelningsförslag..

Realtid - 24 mar 20 kl. 08:11

Finansinspektionen kräver att bankerna stoppar utdelningar

FI skickar i dagarna brev till samtliga banker och kreditmarknadsbolag under FI:s tillsyn med uppmaningen att styrelserna omgående ändrar sina utdelningsförslag..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 6 timmar sedan

Innovatören

Batteriföretaget Northvolt har växlat upp från startup till tungt industribolag. Att bidra till bilbranschens gröna omställning ställer höga krav på innovation – inte minst för chefsjuristen Sofia Graflund Tronsson..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Hassler: Inte som 90-talskrisen - då kan ekonomin stärkas igen

I den bästa av världar skulle ekonomin skulle se ungefär likadan ut när krisen är över. Det är viktigt att poängtera att den här krisen inte är som exempelvis 90-talskrisen, gamla jobb och företag duger fortfarande. Det sade John Hassler, professor i nationalekonomi, vid ett webbinarium anordnat av SNS på torsdagen..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Analytiker: FI-åtgärder stöttar ekonomin - inte bostadsmarknaden

Finansinspektionens besked att banker får medge undantag från amorteringskravet till åtminstone mitten av 2021 innebär ett likviditetsstöd för amorterande hushåll. Detta stimulerar ekonomin, och innebär en välbehövlig lättnad för hushåll med stora lån, men det ger inget större stöd åt bostadsmarknaden. Det säger Tor Borg, analytiker på Boverket...

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Rekordstort krispaket till kommunsektorn

Sveriges kommuner och regioner kommer att få ytterligare 15 miljarder kronor i vårändringsbudgeten på grund av ökade kostnader i samband med coronapandemin..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Oljebolag lyfter på börsen

Stockholmsbörsen öppnade med oregelbunden handel på torsdagen, efter att Wall Street stängt gårdagskvällens handel klart på minus..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Pareto: Sektorn redo att lyfta - här är 15 köpvärda fastighetsbolag

Aktiemarknaden har haft en allt för dyster syn på fastighetssektorn, menar Pareto som justerar upp rekommendationerna för ett stort antal bolag i sektorn..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Oljepriset rusar efter Trumps uttalande

Oljepriserna tog ett stort skutt uppåt på torsdagen efter den senaste tidens prisras. Nordsjöoljan Brent i första term var upp drygt 10 procent till 27:30 dollar fatet..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Veoneer delar upp Zenuity

Bilsäkerhetsbolaget Veoneer har efter en strategisk översyn ingått ett icke-bindande avtal med Volvo Cars om att dela upp det samägda bolaget Zenuity..

Affärsvärlden - 5 timmar sedan

Öppning kring nollstrecket väntas på börsen

Stockholmsbörsen gick mot en öppning kring nollstrecket på torsdagen, efter att Wall Street stängt gårdagskvällens handel på klara minus men Asien klättrat tillbaka efter initiala nedgångar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.