Cornucopia > Ekonomi

Saturday, 04 April, 01:10

Cornucopia - 24 mar 20 kl. 07:38

Positiv börs väntas - uppåt i AsienMorgonen väntas bjuda på en positiv börs, och i de asiatiska tidszonerna rusar börserna nu på morgonen. Vilket som alla bör ha lärt sig vid det här laget inte är ett besked om något annat än vad som gäller för stunden.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Asien, ASX, Europas, USA, OMXS30, Apple, Alphabet, Nasdaq, Russel, USD, SEK

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Positiv, börs, väntasuppåt i , Asien
Affärsvärlden - 08 sep 16 kl. 08:23

Stockholmsbörsen: Positiv start start väntas

Stockholmsbörsen väntas komma att öppna strax ovanför oförändrade nivåer på torsdagen, men ändå med nollstrecket inom räckhåll..

VA - 08 apr 11 kl. 12:39

Asien stöttar börsuppgång

8 april En positiv utveckling på börserna i Asien, där den japanska aktiehandeln pekade uppåt på lättnad över att nattens nya jordbävning gav mindre skador än fruktat, samt glädje över en försvagning för den japanska yenen, vägde tyngre för investerarnas humör än den mer negativa utvecklingen i New York på torsdagskvällen. Strax efter klockan 10.30 noterades OMXS30 till 1.

Sydsvenskan - 09 dec 19 kl. 03:55

Positiv start på handelsveckan i Asien

Stärkt av de positiva siffrorna om den amerikanska arbetsmarknaden gick Tokyobörsen upp när den öppnade på måndagen. När nya siffror även visade att den japanska ekonomin gick oväntat starkt under årets tredje kvartal blev handlarna ännu gladare och såv.

Barometern - 09 dec 19 kl. 03:55

Positiv start på handelsveckan i Asien

Kristianstadsbladet - 09 dec 19 kl. 03:55

Positiv start på handelsveckan i Asien

Helsingborgs Dagblad - 09 dec 19 kl. 03:55

Positiv start på handelsveckan i Asien

Stärkt av de positiva siffrorna om den amerikanska arbetsmarknaden gick Tokyobörsen upp när den öppnade på måndagen. När nya siffror även visade att den japanska ekonomin gick oväntat starkt under årets tredje kvartal blev handlarna ännu gladare och såv.

Blekinge Läns tidning - 09 dec 19 kl. 03:55

Positiv start på handelsveckan i Asien

SmålandsPosten - 09 dec 19 kl. 03:55

Positiv start på handelsveckan i Asien

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 8 timmar sedan

Fredagsmys: Revolut fungerar återigen med Länsförsäkringar Bank

Dags för lite kort fredagsmys. Länsförsäkringars pressansvarige meddelade just bloggen att Länsförsäkringar Bank inte längre blockerar överföringar till Revolut.
Revolut Metal på metal-konsert med Rammstein.

Cornucopia - 9 timmar sedan

SAS behåller endast ett flygplan i inrikestrafik - flyger bara Arlanda till Umeå, Luleå, Kiruna och Visby

Som ett resultat av coronakrisen stänger SAS på måndag ner all inrikestrafik utom mellan Arlanda och städerna Umeå, Kiruna, Luleå och Visby. Linjerna trafikeras av ett och samma flygplan, som är det enda i SAS flotta som flyger i svensk inrikestrafik nu. Det flygs inte ens Göteborg-Stockholm längre.

Cornucopia - 12 timmar sedan

Försvarsmaktsövningen Aurora 2020 flyttas fram - "fokuserar på stödet till samhället och beredskap"

Försvarsmakten meddelar nu att försvarsmaktsövningen Aurora 2020 skjuts på framtiden, och kommer inte genomföras i år. Istället fokuserar Försvarsmakten nu "på
stödet till samhället och att upprätthålla Sveriges beredskap och säkerhet, vilket är än viktigare när samhället är sårbart och utsatt för stor påfrestning".
Arméövning 2015.

Cornucopia - 14 timmar sedan

Bostadspriserna - vad talar för och emot stigande priser?

Dags för en liten mikroanalys av bostadspriserna framöver. Vad talar för fortsatt stigande priser på bostäder, framför allt lägenheter och villor i våra storstadsområden?
Hammarby Sjöstad.

Cornucopia - 16 timmar sedan

Allt färre döda per månad i Sverige

Denna artikel avser statistik till och med januari 2020, och inkluderar därmed inte utbrottet av sjukdomen Covid-19 i Sverige. 

Antalet döda per månad i Sverige har varit fallande de senaste åren, trots en stigande befolkningsmängd.Antal döda i Sverige per månad 201701 - 202001.

Cornucopia - 17 timmar sedan

Upp i USA - ner i Asien

Börslugnet är bedrägligt och motsägs av fortsatta svängningar fram och tillbaka. Igår steg börserna i USA, men det är återigen nedåt som gäller i Asien, medan Europa hade ganska neutrala börser och Stockholmsbörsen var i princip oförändrad. Till gårdagens förlorare hördes HM, som permitterar tiotusentals, och  nu även från sina centrala IT- och teknikavdelningar i Sverige.

Cornucopia - Igår: 16:10

BBBB - börsen, bolaget, bröllopet, bostaden - den perfekta privatekonomiska kraschen

"Så länge man inte sålt har man inte gjort en förlust." - personer som förlorar allt, alltidTrots massiva stimulanspaket från myndigheterna kommer det finnas hushåll och individer som drabbas av hårda smällar där samverkan av börskrasch, bolagskrasch eget eller arbetsgivaren, och bröllopet som via skilsmässa tvingar fram en försäljning av bostaden. Så det bästa privatekonomiska rådet just nu är att vårda ditt förhållande med din sängpartner.

Cornucopia - Igår: 12:17

Inslaget i Babel

För er som är intresserade och ännu inte sett det så finns inslaget och intervjun i Babel med Lena och mig på SVT Play. Starten är 32:26 in i programmet och håller på till cirka 39:30. Ett rätt okej ihopklipp av de filmsnuttar jag och Lena spelade in själva och intervjun över Skype, även om valet av vad som kom med var helt upp till Babel, som också slängde med en hel del extra vi inte hade en aning om.

Cornucopia - Igår: 10:02

Almedalen har fallit för coronaviruset - politikerveckan 2020 inställd

Nu på morgonen kom beskedet att den så kallade politikerveckan i Almedalen, eller Almedalsveckan ställs in helt. De ekonomiska konsekvenserna för Visbys och Gotlands näringsliv, samt för en stor mängd personer runt detta blir förstås omfattande, men en del kostnader och avtal är inte återbetalningsbara. Det hela får väl ses som symptomatiskt för hur omfattande konsekvenser coronakrisen kan ge, och en liten djupdykning följer nedan.

Cornucopia - Igår: 07:51

Finansinspektionen: Samtliga bolåntagare - nya som gamla lån - slipper amortering till juni 2021

Finansinspektionen meddelar i ett pressmeddelande att amorteringskraven lyfts som en konsekvens av coronakrisen. Samtliga bolåntagare kan beviljas amorteringsfrihet till och med juni 2021 om de så vill. Detta gäller inte bara nya bolån, utan även befintliga gamla lån.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.