DI > Ekonomi

Sunday, 05 April, 09:31

DI - 24 mar 20 kl. 08:01

FI: Vi förväntar oss att bankerna stoppar aktieutdelningarnaUnder rådande omständigheter förväntar sig Finansinspektionen att banker och kreditmarknadsföretag avstår från att dela ut medel till. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Finansinspektionen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FI Vi förväntaross att , bankerna, stoppar, aktieutdelningarna
PrivataAffärer - 24 mar 20 kl. 08:27

FI kräver att bankerna stoppar utdelningar

I ett brev till sektorbolagen under tisdagen skriver FI att det ”förväntar sig att styrelserna omgående ändrar sina utdelningsförslag och att vårens bolagsstämmor beslutar att inte betala ut aktieutdelningar”. FI skriver också att det är viktigt att vårens bolagsstämmor fattar beslut om att inte betala ut aktieutdelningar. Syftet är att företag i bank- och kreditmarknadssektorn ska ha fortsatt god motståndskraft mot eventuella kreditförluster och kapacitet att upprätthålla kreditförsörjningen.

SR - 03 aug 15 kl. 03:00

Hård konkurrens från USA väntar bankerna

Stora amerikanska bolag som Apple, Google, Facebook med flera kan konkurrera ut de svenska bankerna i framtiden. Det säger professor Kent Eriksson som är forskningsledare vid centrum för bank och finans på Kungliga Tekniska Högskolan. Han tror att bolagen i Silicon Valley inom en snar framtid kommer att ge sig in i banksektorn på allvar.

Realtid - 09 dec 15 kl. 06:30

"Stora utmaningar väntar bankerna"

Svenska betaltjänstbolaget Izettle växer i rekordfart - medan bankerna släpar efter i teknikutvecklingen. "Det handlar om tajming", säger Izettles marknadschef..

Affärsvärlden - 24 mar 20 kl. 08:15

FI: Förväntar oss att bankerna stoppar aktieutdelningar

Det är viktigt att värna en stabil kreditförsörjning till hushåll och företag samt att upprätthålla en god motståndskraft i systemet, skriver Finansinspektionen i ett pressmeddelande där de uppger att banker och kreditmarknadsbolag förväntas stoppa sina aktieutdelningar..

Aftonbladet - 13 nov 12 kl. 06:30

Bankerna stoppar våldsam film

"Det är klart att det handlar om censur".

Realtid - 24 mar 20 kl. 08:11

FI kräver att bankerna stoppar utdelningar

FI skickar i dagarna brev till samtliga banker och kreditmarknadsbolag under FI:s tillsyn med uppmaningen att styrelserna omgående ändrar sina utdelningsförslag..

Realtid - 24 mar 20 kl. 08:11

Finansinspektionen kräver att bankerna stoppar utdelningar

FI skickar i dagarna brev till samtliga banker och kreditmarknadsbolag under FI:s tillsyn med uppmaningen att styrelserna omgående ändrar sina utdelningsförslag..

Realtid - 08 mar 17 kl. 12:18

Tuffa EU-regler väntar bankerna

Nästa år införs otaliga nya EU-lagar som ska hårdreglera bank- och finansbranschen – och öka kundernas makt. Lagarna väntas också gynna fintech-bolag. Samtidigt varnar PWC för att finansmyndigheter kan få svårt att kontrollera att reglerna följs..

Sydsvenskan - 05 jul 11 kl. 01:30

Regeringen stoppar stöd till krisdrabbade banker

Foto: Scanpix
Danmarks regering sätter stopp för ytterligare statligt stöd till landets krisdrabbade banker.
Det går fortfarande inte att se något slut på bankkrisen i Danmark och kreditförlusterna fortsätter att stiga. För drygt en vecka sedan kollapsade Fjordbank Mors, den nionde danska banken som gått omkull sedan den internationella finanskrisen bröt ut på allvar hösten 2008.

Cornucopia - 13 mar 20 kl. 09:36

Finansinspektionen slopar kapitalbuffertkrav för bankerna

Finansinspektionen (FI) avskaffar det kontracykliska kapitalbuffertkravet på 2.5% för bankerna, och sätter kravet till 0%, för att lånefesten ska kunna fortsätta att rädda den skuldbaserade svenska ekonomin i spåren av coronakrisen.
Finansinspektionen.

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Få klarar krisen bättre – köp ocyklisk aktiepärla

Alla bolag kommer att skadas av viruskrisen. Men få har lika goda chanser att klara en lågkonjunktur, växa organiskt, förvärva och bli….

DI - 1 timme sedan

Riksbankschefen vill döda deflationsspöket

Coronakrisen kan väcka deflationsspöket – en farlig utveckling med fallande priser. – Ja, det kan inte uteslutas på kort sikt, säger….

DI - 1 timme sedan

De brygger öl på glaciärvatten i Arktis

För den som vill brygga öl i Arktis är åtminstone en ingrediens lokalproducerad..

DI - 1 timme sedan

Italien vill skydda utsatta viktiga bolag

Italien planerar att utvidga möjligheterna att skydda viktiga industrier från oönskade utländska investeringar..

DI - 1 timme sedan

Trump hotar med strafftullar på råolja

USA kan komma att införa strafftullar på råolja. Det uppger president Donald Trump. – Om jag måste införa strafftullar på olja, eller göra….

DI - 11 timmar sedan

Finanschefen Ulrik Svensson lämnar Lufthansa

Lufthansas svenska finanschef Ulrik Svensson, tidigare vd för investmentbolaget Melker Schörling, lämnar flygbolaget på grund av hälsoskäl..

DI - 12 timmar sedan

Här snabbutbildas SAS-anställda i vård: ”Känns skönt att bidra”

De första 30 SAS-anställda som snabbutbildats i vård är nu klara.  Efterfrågan på dem är enorm och redan på torsdagen började många av dem….

DI - 13 timmar sedan

Riksdagen får pröva utökad regeringsmakt

Flera partier har kritiserat regeringen för att kringgå riksdagen i ett lagförslag om utökade maktbefogenheter för att begränsa….

DI - 13 timmar sedan

Störningar i Telias internettrafik

Telia drabbades under lördagskvällen av störningar i internettrafiken..

DI - 14 timmar sedan

”Vi uppförde oss som dårar” – Island minns finanskraschen när coronan kommer

REYKJAVIK Efter den förra finanskraschen 2008 var Island det enda land i världen där en rad finansmän dömdes till fängelse. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.