Expressen Dina Pengar > Ekonomi

Monday, 30 March, 16:16

Expressen Dina Pengar - 24 mar 20 kl. 07:33

Uppåt på Asienbörser efter coronanyheter från KinaKina öppnar staden Wuhan igen – ett tydligt tecken på att cornonaviruset kan kontrolleras.Asienbörserna reagerar positivt i tisdagshandeln med breda uppgångar.Nikkei i Tokyo är upp över fem procent på morgonen och även de kinesiska börserna är på plus..
Läs mer på Expressen Dina Pengar
Läs mer om:
Asienbörser, Kina, Wuhan, Tokyo

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppåt på Asienbörserefter , coronanyheterfrån , Kina
DI - 19 jun 14 kl. 08:01

Asienbörser: Bara Kina backar

Med Kina som undantag steg Asienbörserna överlag på torsdagen. Från amerikanskt håll gavs visst lugn till marknaderna då Federal Reserve på onsdagskvällen indikerade att en räntehöjning inte är nära förestående. Även kommentarer från kinesiskt håll gav visst stöd, men sjunkande bostadspriser i landet kan ha dämpat riskaptiten..

DI - 08 dec 15 kl. 07:52

Asienbörser: Svag Kina-export tynger sentimentet

Asienbörserna har backat under natten sedan kinesisk export minskat mer än väntat i november. Energi- och råvarurelaterat har satts under fortsatt press..

Dagens PS - 24 jul 19 kl. 07:23

Glada nyheter lyfter Asienbörser

Här är förklaringen till att börserna är i positivt territorium nu på morgonen, svensk tid. Enligt Omni Ekonomi är USA i färd med att möta Kina i den pågående handelskonflikten. Det här får alltså de asiatiska börserna att lyfta, särskilt i Kina där Shenzhen strax efter klockan 05 svensk tid ledde uppgångarna med ett plus på 1,5 procent.

Dagens PS - 02 mar 18 kl. 08:57

Asienbörser störtdyker efter Trump-utspel

Rädslan sprider sig nu för ett globalt handelskrig efter att den amerikanske presidenten deklarerat att han går vidare med förslaget om handelstullar på stål och aluminium. Donald Trump vill införa tariffer på 25 procent för stål och 10 procent för aluminium och det här har under fredagsmorgonen satt avtryck på Asiens börser alltså, som föll kraftigt i den inledande handeln, rapporterar Di från Hongkong. ”I Tokyo låg börsen ner 2,90 procent vid lunch, medan Hang Seng-index i Hongkong hade backat 1,60 procent med breda fall inom flera sektorer.

Dagens PS - 13 aug 19 kl. 07:52

Hongkong-protester sänker Asienbörser

Det är idel nedgångar på de asiatiska börsindexen under tisdagsmorgonen, svensk tid. De våldsamma protesterna i Hongkong fortsätter och har tvingat flygplatsen att stänga. Det och måndagens historiska börskrasch i Argentina, plus att handelskonflikten fortsätter mellan USA och Kina, sätter negativt avtryck på bred front på Asiens börser, uppger Omni Ekonomi med hänvisning till CNBC.

Helsingborgs Dagblad - 05 okt 15 kl. 08:37

Uppåt på ledande Asienbörser

Ledande Asienbörser stiger i måndagens handel. Tokyobörsens Nikkei 225-index lyfter med 1,6 procent, medan det bredare Topix-index stiger med 1,3 procent.Tecken på framsteg i förhandlingarna om ett så kallat TPP-avtal, ett handelsavtal mellan USA och de asiatiska ekonomierna som öppnar för en frihandelszon, ligger bakom börslyftet.

Sydsvenskan - 05 okt 15 kl. 08:37

Uppåt på ledande Asienbörser

Ledande Asienbörser stiger i måndagens handel. Tokyobörsens Nikkei 225-index lyfter med 1,6 procent, medan det bredare Topix-index stiger med 1,3 procent.Tecken på framsteg i förhandlingarna om ett så kallat TPP-avtal, ett handelsavtal mellan USA och de asiatiska ekonomierna som öppnar för en frihandelszon, ligger bakom börslyftet.

DI - 17 mar 16 kl. 08:16

Asienbörser: Lyft i Kina

Utvecklingen på ledande Asienbörser gick åt olika håll under torsdagens handel. Tokyobörsens Nikkei 225-index backade med 0,2 procent, medan det bredare Topix-index sjönk 0,1 procent..

Helsingborgs Dagblad - 16 jul 18 kl. 05:41

Nedåt på ledande Asienbörser

Ledande Asienbörser föll på måndagen. En inbromsning för kinesisk tillväxt oroar marknaden i skuggan av det hotande handelskriget mellan USA och Kina. Taiwanbörsen sjunker med 0,4 procent, medan Seoulbörsens Kospi-index i den avslutande handeln ligger p.

Dagens PS - 30 okt 19 kl. 07:23

Fed-besked håller Asienbörser i schack

Investerarna uppges invänta kvällens räntebesked från USA:s centralbank. Det skriver Omni Ekonomi med hänvisning till CNBC i en börsrapport nu på onsdagsmorgonen, svensk tid. Börsrapporten är från klockan 05.

GöteborgsPosten - 28 nov 19 kl. 07:52

Nedåt på ledande Asienbörser

Det var nedåt på ledande Asienbörser under torsdagens handel. Marknaden befarar att ny lagstiftning i USA, som ger stöd till regimkritiska demonstranter i Hongkong, ska stoppa ett handelsavtal mellan Kina och USA..

Fler nyheter från Expressen Dina Pengar

Expressen Dina Pengar - 30 minuter sedan

Regeringen presenterar nya krisåtgärder

Antalet varsel är den högsta någonsin, och nu presenterar regeringen nya krisåtgärder för att hantera den kraftigt stigande arbetslösheten, som nu väntas.Nu gör regeringen det lättare att få a-kassa och satsar på en rad arbetsmarknadspolitiska insatser, presenterar de i ett krispaket under en pressträff. .

Expressen Dina Pengar - 1 timme sedan

Drömhus över hela landet – klippen under coronakrisen

Kan virusoron leda till att fler lämnar storstäderna?– En effekt skulle kunna vara att fler inser att det faktiskt går ganska bra att jobba hemifrån, säger Matilda Adelborg på Booli.För er som funderar eller bara drömmer – här är 20 spektakulära husklipp på marknaden just nu..

Expressen Dina Pengar - 1 timme sedan

Moderaterna vill ge 5 000 extra till vårdpersonal

Ge vårdpersonal i frontlinjen 5 000 kronor extra i månadslön, anser Moderaterna.Totalt vill partiet ge kommuner och regioner 15 miljarder kronor i resurstillskott för att hantera coronakrisen..

Expressen Dina Pengar - 2 timmar sedan

Spelbolaget stänger ned – på grund av Coronaviruset

Det nya Coronaviruset slår hårt även mot den svenska spelmarknaden. Nu tvingas spelbolaget Legolas lägga ned sin verksamhet helt. Det skriver sajten Travstugan.

Expressen Dina Pengar - 6 timmar sedan

Stor ökning av nya arbetssökande

Antalet nya arbetssökande i Sverige har fördubblats jämfört med förra året.Hos Arbetsförmedlingen har antalet nu ökat för andra veckan i rad, skriver SVT..

Expressen Dina Pengar - 7 timmar sedan

Finansministern öppnar upp för statligt ägande

Coronakrisen hotar inte bara människors hälsa utan också den svenska arbetsmarknaden och ekonomin. I en intervju med Dagens Nyheter berättar nu finansminister Magdalena Andersson om hur hon förbereder nästa steg. Och där kan ett större statligt ägande bli aktuellt.

Expressen Dina Pengar - 9 timmar sedan

Börsras i Asien igen – trots räntesänkning

Coronapandemin ställer minst sagt till det för börsen.Asienbörserna inledde veckan med röda siffror.Vid öppning föll börsen i Tokyo kraftigt – ner 3 procent..

Expressen Dina Pengar - Igår: 18:21

Fler stockholmare rör sig ute – butiker öppna igen

Nu rör sig stockholmarna på stan igen.Efter att ha suttit hemma i några veckor valde flera personer att på lördagen besöka shoppingcentrum.– Livet kan inte helt stanna, säger Josefin Bergvall i Täby centrum..

Expressen Dina Pengar - I förrgår: 08:22

Larmet: Sverige kan förlora 80 000 jobb

Inställda avgångar, varsel och andra nedskärningar.Flygbranschen har drabbats hårt av coronaviruset.Kostnaden för den svenska ekonomin kan bli 80 miljarder kronor, skriver SvD Näringsliv..

Expressen Dina Pengar - I förrgår: 10:03

Petter Stordalens förlorar en årsvinst – varje månad

Petter Stordalens hotellimperium är i gungning.Corona-krisen gör att han förlorar minst en årsvinst i månaden, kan Expressen berätta.– Det är en helt, helt förfärlig situation, säger hotellkungen i en av få nya intervjuer till norska Dagens Näringliv.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.