PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 09 April, 12:09

PrivataAffärer - 24 mar 20 kl. 06:45

Ratos sänker utdelningenDet framgår av ett pressmeddelande. Styrelsens ambition är dock att kalla aktieägarna till en extra bolagsstämma senare under året för att besluta om ytterligare utdelning, om marknaden vid denna tidpunkt har stabiliserats.  .
Läs mer på PrivataAffärer

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ratos, sänker, utdelningen
PrivataAffärer - 08 feb 19 kl. 07:02

Ratos sänker utdelningen rejält

Ratos resultatet före skatt uppgick till -747 miljoner kronor (-597) i det fjärde kvartalet. Det framgår av den rapport som Ratos tidigarelagt och som offentliggjordes sent på torsdagskvällen med anledning av att styrelsen kommer att föreslå en utdelning om 0:50 kronor per aktie, ned från 2:00 kronor föregående år. Utdelningsförslaget syftar till att ”vidmakthålla Ratos goda finansiella position mot bakgrund av resultatet för 2018”, skriver Ratos.

DI - 23 mar 20 kl. 20:03

Ratos sänker utdelningen

I spåren av coronakrisen väljer Ratos att sänka utdelningen. Det meddelar bolaget i ett pressmeddelande. .

Affärsvärlden - 24 mar 20 kl. 07:11

Ratos sänker utdelningen

Styrelsen i Ratos förslår att utdelningen sänks till 0:30 kronor per aktie från 0:65 kronor, till följd av situationen med covid-19..

Affärsvärlden - 18 dec 12 kl. 08:22

Ratos sänker utdelningen - vill investera mer

 Ratos beslutar att föreslå en ordinarie utdelning för 2012 om 3 kronor per aktie, vilket är en sänkning från fjolårets 5:50 kronor..

DI - 17 feb 17 kl. 08:06

Ratos sänker utdelningen

Riskkapitalbolaget Ratos styrelse föreslår en utdelning på 2 kronor per aktie vilket var en minskning från 3,25 kronor året före. Analytikerna hade i snitt väntat sig en utdelning på 2,5 kronor enligt SME Direkt..

PrivataAffärer - 17 feb 17 kl. 08:09

Ratos sänker utdelningen

Investmentbolaget Ratos föreslår en utdelning om 2,00 kr per aktie för helåret 2016 (3,25), en minskning med drygt 38 procent. Analytikerna väntade sig i snitt en utdelning om 2,50 kr per aktie, enligt SME Direkt....

Sydsvenskan - 19 feb 15 kl. 08:24

Ratos höjer utdelningen

Riskkapitalbolaget Ratos styrelse föreslår höjd utdelning och redovisar en förlust före skatt på 15 miljoner kronor för fjärde kvartalet 2014. Det kan jämföras med vinsten på 11 miljoner kronor samma period 2013.Omsättningen uppgick till 6 649 miljoner kronor, jämfört med 7 952 miljoner kronor ett år tidigare.

Helsingborgs Dagblad - 19 feb 15 kl. 08:24

Ratos höjer utdelningen

Riskkapitalbolaget Ratos styrelse föreslår höjd utdelning och redovisar en förlust före skatt på 15 miljoner kronor för fjärde kvartalet 2014. Det kan jämföras med vinsten på 11 miljoner kronor samma period 2013.Omsättningen uppgick till 6 649 miljoner kronor, jämfört med 7 952 miljoner kronor ett år tidigare.

SvD - 19 feb 15 kl. 08:23

Ratos höjer utdelningen

Riskkapitalbolaget Ratos styrelse föreslår höjd utdelning och redovisar en förlust före skatt på 15 miljoner kronor för fjärde kvartalet 2014. Det kan jämföras med vinsten på 11 miljoner kronor samma period 2013..

UNT - 19 feb 15 kl. 08:23

Ratos höjer utdelningen

Riskkapitalbolaget Ratos styrelse föreslår höjd utdelning och redovisar en förlust före skatt på 15 miljoner kronor för fjärde kvartalet 2014..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Tänk långsiktigt – och investera bara i sådant du förstår

BLI:s PPM fonder: BL-Equities Europe finns på Pensionsmyndighetens fondtorg där BLI en av de större utländska förvaltarna med hela 17 fonder och närmare två miljarder kronor under förvaltning. Läs mer om fonden här  Ivan Bouillot är ansvarig för förvaltningen av europeiska aktier på BLI- Banque de Luxembourg Investments. Tillsammans med sitt team förvaltar Ivan fonderna BL-Equities Europe och BL – European Family Businesses med lite olika inriktning.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Fondfunderingar: Äga guld i kristider

I ett färskt avsnitt av Fondfunderingar gästade Anna Svahn för att prata om guld som tillgångsslag, vad hon använder för strategi i sina guldinvesteringar, varför man ska äga guld, när man ska äga det och hur man köper guld. Ska man köpa guldfonder, börshandlade fonder eller fysiskt guld? Gäst: Anna Svahn, vd Cyg Cap..

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Så rörde sig snitträntorna under mars

Den genomsnittliga snitträntan för tremånaders bolån landade på 1,54 procent under mars mot 1,51 procent under februari. Landshypotek hade i mars lägst snittränta (1,33 procent) och blir därmed den nya ”räntekungen”. Avanza/Stabelo, som hade lägst i februari, halkar däremot ned till en delad andraplats tillsammans med Hypoteket där båda har en ränta på 1,35 procent.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Något uppåt för oljan inför Opecmöte

Terminen för Brentoljan var vid klockan 8.15 upp 2,4 procent till 33:40 dollar per fat. Torsdagens möte mellan länderna inom Opec+ väntas sluta bättre än mötet som hölls i mars där Ryssland motsatte sig stora produktionssänkningar för att kompensera för efterfrågechocken i spåren av corona-pandemin.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Svensken vill placera skatteåterbäringen

Varannan svensk, 53 procent, tror att det kommer pengar från Skatteverket i vår, och i snitt tror svensken att summan som sätts in på bankkontot blir 7000 kr. Hela 38 procent av dem har svarat att de vill placera sina pengar i fonder eller aktier. Det är, visar undersökningen, främst unga, mellan 18-29 år, som planerar att investera eller spara pengarna i fonder eller aktier.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Omvänd vinstvarning från Getinge

Orderingången för det första kvartalet ökade organiskt med drygt 47 procent jämfört med det första kvartalet 2019 och uppgick till 9.450 miljoner kronor, skriver Getinge som hänvisar till bolagets ”insatser för att stödja sjukhus och patienter som drabbats av COVID-19”. Det justerade ebita-resultatet, ”som understöddes av ökade volymer, operationell hävstång samt positiva valutaeffekter”, ökade till cirka 660 miljoner kronor i det första kvartalet (369).

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Förlust för Scandic Hotels

Scandic Hotels nettoomsättning under årets första kvartal sjönk cirka 18 procent till 3.344 miljoner kronor. Det justerade ebitda-resultatet var ungefär -180 miljoner kronor (160).

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Persson går in i Electrolux

Det framgår av ägardatatjänsten Holdings senaste ägaruppdatering. Affären är gjord via familjen Perssons investeringsbolag Ramsbury som inte hade något innehav i vitvarubolaget sedan tidigare.  .

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

En köpvärd aktie för långsiktiga

Konsultleverantörer som Ework har blivit hårt drabbade av den pågående pandemin och Affärsvärlden räknar med att det blir ett rejält intäktstapp under 2020. ”Den som orkar se igenom en djup cyklisk nedgång ser något bra”, påpekar dock tidningen som menar att Eworks digitala mäkleri kommer att fortsätta vinna marknadsandelar. Även friluftsbolaget Thule står inför prövningar vilket dock inte reflekteras i nuvarande värdering, anser Affärsvärlden, och därför blir rådet att avvakta.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

SEB: Aktierna som kan bli vinnare när det vänder

Året 2020 blir ett av de svåraste åren hittills på aktiemarknaden och ännu syns inga tydliga tecken på att indexkurvorna vänder uppåt. Men förr eller senare sker det. Stefan Cederberg konstaterar att vinstprognoser fortsätter att skrivas ned, bolag ställer in utdelningar eller tvingas låna mera, vilket ökar skuldsättningen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.