Realtid > Ekonomi

Friday, 03 April, 06:29

Realtid - 24 mar 20 kl. 06:30

“Alla väntar på Riksbanken”Spiltan Fonders vd Erik Brändström och ansvarig ränteförvaltare Lars Lönnquist kommenterar läget på den svenska marknaden för företagsobligationer och motiverar varför fondbolaget fortsätter att senarelägga handeln. .
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Riksbanken, Fonders, Erik Brändström, Lars Lönnquist

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alla väntar, Riksbanken
SVT - 03 sep 15 kl. 11:02

Jan Nylander: Därför väntar Riksbanken

Riksbanken sparar på krutet och väntar med sin sista räntesänkning ytterligare några månader. Så kan man tolka dagens besked från Riksbanken att lämna reporäntan oförändrad på -0,35 procent..

DN - 15 dec 14 kl. 09:41

Johan Schück: Svår uppgift väntar Riksbanken

Riksbanken når inte sitt inflationsmål inom fem år, enligt senaste undersökningen av inflationsförväntningarna. Det betyder att reporäntan får ligga kvar på nollnivå länge till och att den kan sänkas till minus..

Cornucopia - 15 feb 17 kl. 12:19

Riksbanken höjer inte räntan - väntar sig fallande KPI-inflation

Riksbanken lät idag räntan ligga oförändrad. Samtidigt förväntar man sig att KPI-inflationen ska falla tillbaka igen under 2017, då prognosen ligger på 1.6% i medel mot decembers ökning på 1.

PrivataAffärer - 09 apr 19 kl. 09:37

SEB: Marknaden tror fortfarande att Riksbanken höjer i år

Det framgår av SEB:s halvårsvisa rapport, ”SEK Views”, där de bland annat har frågat stora ränte- och valutamarknadsaktörer om deras syn på bland annat deras utsikter för kronan och Riksbankens penningpolitik. Rapporten visar att 78 procent av räntemarknadsaktörerna och 73 procent av valutamarknadsaktörerna räknar med att Riksbanken kommer att höja reporäntan före årsskiftet. Och något mer än hälften av dem räknar också med att Riksbanken kommer att hålla fast vid sin nuvarande plan och därmed höja räntan i september.

DI - 14 nov 18 kl. 13:02

Analytiker: Större sannolikhet att Riksbanken väntar med räntehöjning

Onsdagens oväntat svaga inflationssiffra bådar illa för Riksbanken. Flera tunga analytiker spår nu att sannolikheten ökat för att Riksbanken väntar till februarimötet med att höja räntan..

Dagens PS - 17 dec 19 kl. 10:35

SBAB angriper Riksbanken: Fel att höja räntan

Statliga bolånejätten SBAB menar att Riksbanken gör fel om man höjer räntan nu på torsdag, vilket är det som marknaden förväntar sig. ”Jag skulle bli extremt förvånad om Riksbanken nu skulle ändra sina planer och inte höjer reporäntan. Däremot menar jag att det läge vi nu har i svensk ekonomi är ett skolboksexempel på när reporäntan inte borde höjas.

Dagens PS - 24 jan 18 kl. 09:28

Nordea: Då först höjer Riksbanken räntan

Storbanken tror att räntehöjningen dröjer. Nordea tror att en första räntehöjning från Riksbanken dröjer ända till början av 2019. Detta eftersom inflationen sjunker under målet, skriver banken i sin senaste konjunkturprognos.

Cornucopia - 28 okt 15 kl. 09:31

Riksbanken: Ingen ändrad reporänta - köper mer statsobligationer

Riksbanken lämnar sin styrränta reporäntan oförändrad på -0.35%, men meddelar att man avser att köpa ytterligare statsobligationer för 65 miljarder kronor.

Man ger nu ett (för tillfället) tydligt besked att reporäntan inte kommer höjas ens under 2016.

Cornucopia - 16 dec 19 kl. 14:32

SvD: Nio av nio säljare och sakkunniga tror Riksbanken höjer räntan - sex av nio anser att det är rätt beslut

Svenska Dagbladet har frågat nio sakkunniga och säljare ("sparekonomer") om Riksbankens förestående räntebesked i veckan. Samtliga tror att Riksbanken höjer räntan, alla utom representanterna från bolånebankerna Handelsbanken, SBAB och Swedbank tycker det är rätt beslut.Det centralt fastställda prriset på pengar, den sk reporäntan, kan ändras senare i veckan.

PrivataAffärer - 27 mar 20 kl. 09:51

Riksbanken: Pandemin har påverkat storföretagen kraftigt

Den 4-6 mars respektive den 16-19 mars genomfördes dessutom telefonintervjuer med drygt 50 industri-, handels- och tjänsteföretag respektive drygt 60 industri-, bygg-, handels- och tjänsteföretag samt branschorganisationer, med anledning av coronavirusets utbrott och spridning. ”Det började som ett utbudsproblem, nu är det ett efterfrågeproblem”, skriver Riksbanken i ett citat från undersökningen. Började stänga ner Under förra veckan började delar av industrin att stänga ner fabriker i Sverige.

DI - 22 jan 15 kl. 12:22

Många väntar sig stödköp av Riksbanken

En majoritet av aktörerna på ränte- och valutamarknaden räknar med att Riksbanken lämnar reporäntan oförändrad de kommande 18 månaderna, vilket innebär tre månader längre jämfört med den senaste undersökningen. Samtidigt tror fler än en tredjedel, 37 procent, att Riksbanken kommer att köpa statsobligationer under 2015..

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 15 minuter sedan

"Det här är inte en finanskris"

"Vi har högre tryck på telefonerna, men jag kan inte påstå att min känsla är att det är någon panik." Det säger Claes-Henrik Julander, ordförande i Erik Penser Bank..

Realtid - 10 minuter sedan

"Aktiefonder säljs på bred front"

Länsförsäkringars aktiva pensionssparare har gjort helt om under coronakrisen visar ny statistik. Aktiefonderna säljs nu på bred front, medan de yngre sitter still i båten..

Realtid - 15 minuter sedan

Slarva aldrig bort en rejäl kris

Det är faktiskt möjligt att ta tillvara på rådande kris med initiativ för att förbättra både försäljning, marknadsföring och prissättning. Det skriver Andreas Jonason, vd och managing partner och Felix Mörée, senior consultant hos Simon-Kucher & Partners.

Realtid - 12 timmar sedan

Svängig dag på Stockholmsbörsen

Börsen i Stockholm svängde kraftigt mellan plus och minus under fredag. OMX30 stannade till slut på +0,1 procent..

Realtid - 14 timmar sedan

Swedbank tar chefekonom från Riksgälden

Swedbank rekryterar Mattias Persson som chefekonom och global chef för Swedbank makroanalys..

Realtid - 15 timmar sedan

Erik Penser Bank rekryterar finansveteran

Rådgivningen på Erik Penser Bank förstärker med Johan Billman..

Realtid - 14 timmar sedan

Så ska Altor vända XXL

XXL:s huvudägare Altor säger sig nu ha tagit bort all osäkerhet kring bolaget som dessutom gynnas av att folk i coronatider är mer hemma och därmed sportar mer..

Realtid - 15 timmar sedan

Kraftig ökning av arbetslösheten i USA

6,6 miljoner amerikaner anmälde sig som arbetslösa under förra veckan enligt siffror från det amerikanska arbetsmarknadsdepartementet..

Realtid - 15 timmar sedan

”Sverige är den mest osäkra marknaden just nu”

Altor-partnern Hugo Maurstad är mycket kritisk mot svenska myndigheters krispaket som han anser är sämst i Norden..

Realtid - 16 timmar sedan

EU-kommissionen föreslår lån för korttidsarbete

Nya krisstöd till de värst drabbade EU-länderna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.