DI > Ekonomi

Friday, 03 April, 12:27

DI - 23 mar 20 kl. 22:16

Lundin Petroleum drar ned utdelningenOljebolaget Lundin Petroleum justerar ned utdelningsförlaget till 1 dollar per aktie från det tidigare kommunicerade 1,80 dollar per aktie..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Petroleum, Lundin Petroleum

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lundin, Petroleumdrar , ned, utdelningen
Affärsvärlden - 29 dec 17 kl. 14:49

Lundin Petroleum ned på svag börs

De senaste dagarnas negativa trend höll i sig under årets sista handelsdag, med Lundin Petroleum i botten under avslagen handel..

PrivataAffärer - 25 mar 20 kl. 11:17

Lundin Petroleum får köprek trots oljepriskrisen

”Givet en robust finansiell ställning i kombination med låga break even-tal, menar vi att Lundin Petroleum är en vinnare i relativa termer i en svag oljemarknad”, skriver ABG i en analysuppdatering. Mäklarfirman räknar inte med någon risk för Lundin Petroleums balansräkning, då bolaget har 1 miljard dollar i outnyttjat kreditutrymme och har sänkt den föreslagna utdelningen till 1 dollar per aktie från tidigare föreslaget 1:80 dollar. Därtill kan bolaget komma att bli föremål för uppköpsförsök efter kursnedgången, med tanke på sin unga tillgångsbas och exponering mot Johan Sverdrup-fältet, fortsätter analytikern.

PrivataAffärer - 24 mar 20 kl. 06:56

Även Lundin Petroleum sänker utdelningen

Lundin Petroleums styrelse justerar sitt utdelningsförslag till 1:00 dollar per aktie, från tidigare förslag 1:80 dollar per aktie. Det framgår av ett pressmeddelande. I ett öppet vd-brev skriver Alex Schneiter att bolaget står fortsatt väl rustat emot låga oljepriser.

BT - 27 nov 14 kl. 17:43

Opec sänkte Lundin Petroleum

Stockholmsbörsen steg på torsdagen men Lundin Petroleum backade efter Opecbesked. När handeln stängde hade OMXS-index gått upp med 0,5 procent till 471,0.Oljepriset på världsmarknaden, som tappat 30 procent sedan i juni, fortsatte ned efter oljekartellen Opecs besked om oförändrad produktion.

Svenskbladet - 30 nov 99 kl. 00:00

Bildt; "Jag spelade bara minröj varje dag hos Lundin Petroleum"

Carl Bildt dementerar nu rapporter som påstår att han varit involverad i beslut rörande oljeutvinning i Etiopien.

Utrikesministern menar istället att han spenderat det mesta av tiden i Lundin Petroleums styrelse med att spela minröj, uppdatera sin Helgon.net-profil och experimentera fram den godaste kaffe-blandningen.

BT - 07 jan 15 kl. 08:21

Lundin Petroleum stramar åt

Lundin Petroleum drar ned sina investeringar i utbyggnad, utvärderingar och prospekteringsprojekt till 1,45 miljarder dollar under 2015, skriver oljebolaget i ett pressmeddelande. Det motsvarar en minskning med 31 procent jämfört med budgeten för 2014. "Tyngdpunkten i 2015 års investeringsbudget är slutförandet av våra utbyggnadsprojekt på Boyla, Bertam och Edvard Grieg, som kommer att öka vår produktion till 75 000 fat oljeekvivalenter per dag", skriver Lundin Petroleums koncernchef Ashley Heppenstall i en kommentar.

DN - 07 sep 18 kl. 15:39

Lundin Petroleum JO-anmäler åklagarmyndigheten

Lundin Petroleum anmälde Lundin-åklagaren för tjänstefel – men åklagaren lade ned anmälan. Nu JO-anmäler Lundin Petroleum Åklagarmyndigheten..

Cornucopia - 23 okt 14 kl. 07:49

Är Lundin Petroleum attraktivt än?

De senaste veckornas börsutveckling har lett till fortsatt nedgång för det svenska oljebolaget Lundin Petroleum (OMX:LUPE), som ter sig allt attraktivare för varje månad som går. Samtidigt har bolaget hittat ett dygns olja nyligen och sitter via Johan Sverdrup-fältet på oljetillgångar som kommer vara bland de sista producerande i både Norge och Europa utanför fd Sovjetunionen. Frågan blir bara om man ska fånga en fallande kniv, och när LUPE-aktien blir köpvärd?

DI - 04 sep 18 kl. 21:50

Lundin Petroleum öppnar utdelningskranen

Lundin Petroleum lovade tidigare i år att utdelningen ska fördubblas – ett löfte som verkar hålla. "Vi känner oss säkra på att vi kan nå det", säger vd:n Alex Schneiter..

GöteborgsPosten - 31 jan 20 kl. 08:13

Lundin Petroleum höjer utdelningen

Olje- och gasbolaget Lundin Petroleum föreslår en höjd utdelning till aktieägarna..

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Stockholmsbörsen valsar runt nollan – H&M:s uppgång avtar

Stockholmsbörsen har pendlat kring nollan de senaste timmarna. Bland storbolagen har rapporterande H&M tappat en del av uppgången, men är….

DI - 15 minuter sedan

Tustentals nya medlemmar i facken: ”Många osäkra och oroliga”

Oron för coronavirusets effekter på svensk ekonomi gör att arbetstagare rusar till fackförbunden, visar Dagens industris enkät. ”Vi ser att….

DI - 15 minuter sedan

SHB:s fondförvaltare om bolag som kan gå stärkta ur krisen

Handelsbankens Sverigefondförvaltare Oscar Karlsson menar att investerare måste fundera på hur den nya världsordningen kommer att se ut….

DI - 30 minuter sedan

Mörkare än någonsin – då ska du leta köpläge i aktien

H&M står inför sitt tuffaste kvartal någonsin. Är det någon gång man ska leta köpläge i klädjätten är det under kommande tre månader..

DI - 30 minuter sedan

Viruspengar kan dröja månader i USA

De kontantutbetalningar till privatpersoner som USA:s kongress fattade beslut om i förra veckans krispaket kommer att börja betalas ut från….

DI - 30 minuter sedan

Försvarsmakten skjuter på övningen Aurora

Försvarsmakten skjuter på den stora övningen Aurora 20 som skulle ha hållits i maj och juni..

DI - 45 minuter sedan

Uppsving för grönområden – så förändrar krisen våra rörelser

Få torde ha missat att coronakrisen har förändrat våra rörelsemönster. Men hur, och i vilken grad?.

DI - 45 minuter sedan

EMU: Gemensamma obligationer kortsiktigt omöjligt enligt Martin Schulz

Att införa gemensamma euroobligationer är en laddad ideologisk debatt som kortsiktigt gör det omöjligt att införa sådana..

DI - 45 minuter sedan

Fastighetsbolaget Acrinova avbryter förvärv

Fastighets- och förvaltningsbolaget Acrinova avbryter förvärvet av fastigheten Höör Hällbo där båda parter kommit överens om att det i det….

DI - 1 timme sedan

Ingves gör som ”Super Mario”

Vi står här och kommer att göra vad som behövs oavsett vad det är. Det var signalen från Stefan Ingves i ett tal på fredagen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.