PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 01 April, 10:15

PrivataAffärer - 23 mar 20 kl. 20:37

Stödpaket har åter röstats ner i senatenDet var andra gången inom ett dygn som senaten misslyckades med att komma överens om förslaget. Enligt senatens majoritetsledare Mitch McConnell kan det dröja till på fredag innan stödpaketet röstas igenom. Börserna i New York tappade efter beskedet. Tidigare under måndagen uttalade sig demokraternas ledare i senaten, Chuck Schumer, hoppfullt angående måndagens omröstning.  .
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Mitch McConnell, New York, Schumer

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stödpakethar , åter, röstats, neri , senaten
Dagens PS - 11 dec 17 kl. 08:58

Ensakidag: Årets bästa app låter dig stressa ner

Joakim Jardenberg om Apples App of the year 2017 som i år går till Calm – appen som får oss att stressa mindre och må bättre. Om hur mindfulness i alla sin former tar plats i mobilen. Om att det inte längre känns smart eller ens rimligt att skylla på telefonen för vår stress i stället för att ta kontroll – och nu dessutom använda den för att stressa ner.

IDG - 25 nov 13 kl. 15:05

Androidutvecklare firar årsdag - låter dig ladda ner hans spel gratis

Att fira årsdagar och få presenter är alltid trevligt. Men ibland är det minst lika roligt att ge som att få. Det tycker i alla fall spelutvecklaren Andrew Garrison som firar ett år på Reddit och har gjort sina spel gratis att ladda ner på Google Play Store..

DalaDemokraten - 25 maj 15 kl. 13:43

HRF Säter lägger ner sin verksamhet

HRF Säter har haft sitt sista årsmöte. Många medlemmar besökte sista mötet, tidigare har endast ett fåtal kommit . Eftersom intresset från de 42 medlemmarna varit svalt tog styrelsen upp frågan på förra årsmötet om föreningens framtid..

Kristianstadsbladet - 01 apr 18 kl. 16:22

Björksäter lägger ner under 2018

”2018 blir året då Björksäter stängs och aldrig någonsin kommer att öppnas upp igen”. Det meddelar ägarna. Den första finalen är den sista dansbandskvällen under nöjesställets 110-åriga historia den 19 maj med Grönwalls..

BT - 02 okt 13 kl. 16:25

Riksdagsledamöter får sämre villkor

Riksdagsledamöter som väljs om 2014 får behålla de generösa fallskärmar som gäller nu, medan nyinvalda får sämre villkor. - Det handlar om riksdagens förtroende, säger en kritisk Anders W Jonsson (C).Med 204 röster för, 79 mot och 18 ledamöter som lade ner sina röster, klubbade majoriteten i riksdagen igenom att de nya, mindre generösa avgångsvillkoren för riksdagsledamöter bara ska gälla de ledamöter som väljs in som nya nästa år, inte de som väljs om och som redan sitter i riksdagen.

Cornucopia - 10 feb 15 kl. 08:15

COS åter vid motstånd

Det kanadensiska fuloljebolaget Canadian Oil Sands (TSX:COS) är åter upp vid motståndet runt 11:50 CAD, efter att ha stängt gapet nere runt 10 CAD. Aktien uppför sig som en klockren studie i stöd, motstånd och gapteori.Dagschart COS
Det återstår nu att se om man orkar bryta motståndet i eftermiddag eller kväll svensk tid, eller om man åter vänder ner.

Dalarnas tidningar - 12 feb 14 kl. 22:12

Falu IF föll tungt mot Skedvi/Säter

Falu IF hade allt att spela för. Trots det blev det förlust med 3–4 mot tabelljumbon Skedvi/Säter. – Vi viker ner oss, konstaterar tränaren Viktor Stråhle..

YLE - 22 apr 16 kl. 11:36

Elkablar i Ingå grävs ner i jorden

Eldistributören Caruna låter gräva ner elkablar i jorden i Ingå mellan april och december. På en sträcka på upp till 150 kilometer ska man lägga elnät med mellanspänning. Då elnätet är under jorden skyddas det mot väder och vind och på så sätt även mot elavbrott.

GT - 19 jan 17 kl. 14:10

Villa helt övertänd – kommer brinna ner

En villa i värmländska Sunne står i full brand.Räddningstjänsten är på plats och bevakar så att inte branden sprider sig till andra byggnader.– Villan är övertänd och vi låter den brinna ner, säger Lennart Edvardsson, räddningschef vid räddningstjänsten i Sunne..

GT - 20 jul 17 kl. 07:50

Villa brann ner till grunden – utreds som mordbrand

En villa i Kungälv började under natten att brinna.Polis och räddningstjänst larmades till platsen men fastigheten var helt övertänd.– När räddningstjänsten kommer fram var branden fullt utvecklad.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 45 minuter sedan

KI: Synnerligen djup lågkonjunktur

KI konstaterar att covid-19-pandemin kommer att drabba den svenska ekonomin hårt. ”Hur hårt är i nuläget mycket svårt att säga, men en synnerligen djup lågkonjunktur står nu för dörren. Oron för att smittas och myndigheternas uppmaning att begränsa de sociala kontakterna har en kraftigt dämpande effekt på hushållens efterfrågan samtidigt som leveransproblem stör produktionen i delar av näringslivet”, skriver KI.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Här är onsdagens färska köprekar

SEB Equities sänker sin rekommendation för skogsbolaget SCA till behåll från tidigare köp. Riktkursen är oförändrat 103 kr. Det framgår av en analys.

PrivataAffärer - 45 minuter sedan

Tre nya aktier i Paretos portfölj

Mars månad präglades av ett kraftigt nedställ i samband med coronavirusets tilltagande spridning utanför epicentret Kina, vilket fått en väsentlig påverkan på den ekonomiska aktiviteten i stort, heter det. Paretos portfölj backade 20 procent i mars där gamingbolaget Embracer och medicinteknikbolaget Arjo stod emot och avancerade ett par procent vardera medan oljebolaget IPC dök 63 procent i spåren av oljepriset som dykt kraftigt. Forskningsbolaget Pledpharma backade 43 procent efter ett studiestopp medan teleoperatören Millicom föll 37 procent.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Hexagon avvaktar med utdelningen

Det framgår av ett pressmeddelande. Styrelsens ambition är att vid en extra bolagsstämma under hösten 2020 fullfölja sitt tidigare kommunicerade utdelningsförslag om 0:62 euro per aktie.  .

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Här är skräckmånadens bästa och sämsta aktier

Stockholmsbörsens breda OMXSPI-index står i dag drygt 13 procent lägre än för en månad sedan. Samtidigt är index faktiskt upp 16 procent från botten den 23 mars. Men ser man på listorna över de bästa och sämsta aktierna under mars går det att se ett tämligen tydligt mönster.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Nordea skjuter upp utdelningsbeslutet

Det framgår av ett pressmeddelande. ”Mot bakgrund av covid-19-pandemin och den rekommendation som Europeiska centralbanken (ECB) med anledning av detta utfärdade den 27 mars 2020, föreslår Nordeas styrelse att beslutet om utdelning för räkenskapsåret 2019 skjuts upp och ändrar därmed sitt utdelningsförslag till den ordinarie bolagsstämman som planeras till den 14 maj 2020”, skriver banken. Den 23 mars uppgav Afroditi Kellberg, chef för extern kommunikation på Nordea i Sverige, att banken inte hade några planer på att ändra sitt utdelningsförslag avseende helåret 2019.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Nyfosa pausar miljardköp från SBB

Beslutet tas med anledning av att marknadsförutsättningarna har förändrats. ”Vårt intresse för fastighetsportföljerna kvarstår men vi genomför inte affären nu eftersom marknaden förändrats så drastiskt sedan vi undertecknade avsiktsförklaringen. Det är alltid tråkigt att hoppa av en affär men nu blickar vi framåt och fokuserar på nya möjligheter”, skriver vd Jens Engwall i pressmeddelandet.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Skistar stänger ned allt i Sverige

Beslutet fattades efter en uppmaning av Folkhälsomyndigheten på grund av risken för överbelastning i sjukvården i de berörda regionerna. Enligt Skistar kommer beslutet att få en negativ effekt på helårsresultatet, men att omfattningen ännu inte har analyserats. Skistars svenska alpindestinationer inkluderar Skistar Sälen, Vemdalen och Åre.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

Så påverkas din ekonomi av korttidspermittering

Tusentals människor får i dagarna besked om att de ska jobba kortare arbetstid än vanligt. Skälet till denna nya arbetstidsform är att företagen ska kunna minska sina kostnader när deras intäkter uteblir i följderna av pandemin. Men också att de snabbt ska kunna återgå till det normala när intäkterna väl kommer tillbaka.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

”Fokusera på det som går att kontrollera”

Fakta – BLI:s PPM fonder: BLI är en av de större utländska förvaltarna på Pensionsmyndighetens fondtorg med hela 17 fonder och närmare två miljarder kronor under förvaltning. Läs mer här!   BLI står för Banque de Luxembourg Investments men det står också för Business Like Investing  – bolagets förvaltningsfilosofi som Guy Wagner lade grunden till redan på 1980-talet och som känns mer aktuell än någonsin.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.