DI > Ekonomi

Sunday, 29 March, 17:27

DI - 23 mar 20 kl. 20:15

Åkerierna håller andan – står fast vid lastbilsbeställningarFordonsfabriker som står stilla stoppar även transporter, men ännu har åkerierna is i magen..
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Åkerierna, håller, andan, står, fastvid , lastbilsbeställningar
GöteborgsPosten - 25 okt 15 kl. 05:00

Stängda rastplatser straffar åkerierna

Antalet rastplatser sjunker över hela landet. Det ställer till det för våra chaufförer som inte har någonstans att ta sin lagstadgade raster. Att våra chaufförer ska behöva bryta mot lagen för att varken Trafikverket eller kommuner kan avsätta tillräckliga resurser är oacceptabelt, skriver Sveriges åkeriföretag..

YLE - 01 maj 13 kl. 10:10

Små rökerier hotas av nya EU-regler

EU har skärpt gränsvärdena för tillåtna mängder carcinogena ämnen - eller PAH:er - i rökta livsmedel så som fisk och kött. Det här kan komma att hota verksamheten vid mindre rökerier där verksamheten görs för hand - och rökningen sker med flis eller spån. Kunderna är däremot måna om produkter från mindre rökerier, intygar fiskförsäljare Juho Keijonen vid Sandvikens saluhall i Helsingfors.

Kristianstadsbladet - 15 jan 14 kl. 09:28

Riksdagsfrågor från i höst

Foto: Robert F. Bukaty
Per-Ingvar Johnsson (C) ser tillbaka på frågor han arbetat med i riksdagen under hösten.
Ett för oss riksdagsledamöter och för många andra spännande valår har nu inletts.

SmålandsPosten - 14 maj 14 kl. 08:05

?En union som ska stärka individen?

Framtiden för Ukraina, relationen med Ryssland och högerextremismens framfart i Europa blir de verkligt stora frågorna för EU de kommande fem åren.
Det tror Cecilie Tenfjord Toftby som kan ta plats i Europaparlamentet om moderaterna vinner ytterligare ett mandat. Cecilie Tenfjord Toftby har hunnit få en tung position efter sex år i riksdagen.

Supermiljöbloggen - 28 jun 14 kl. 19:45

Moderaternas frontalangrepp mot miljöpolitiken

Moderaterna har toppat sitt miljöfiasko från EU-valet. Efter en hård valrörelse där de fick mycket kritik för sin bristande miljöpolitik har de nu kommit med en annons i Fokus. Annonsen föreställer en fiktiv valsedel där de främst hånar oppositionens föreslagna miljösatningar.

BT - 01 okt 14 kl. 06:00

Tuff konkurens för åkare

Utländska chaufförer som kör under usla förhållanden, osund konkurrens och krångliga svårkontrollerade transportregler. Den svenska åkerinäringen är pressad och företagen som kör långa transporter har det värst. ?

BT - 01 okt 14 kl. 06:00

Tuff konkurrens för åkare

Utländska chaufförer som kör under usla förhållanden, osund konkurrens och krångliga svårkontrollerade transportregler. Den svenska åkerinäringen är pressad och företagen som kör långa transporter har det värst. – Vi har ingen fjärrtrafik, konkurrensen är för tuff, säger Martin Falck på LBC i Borås.

YLE - 29 jun 15 kl. 16:10

Storleken har betydelse

Långa vägavstånd och rätt trafiktomma vägar, speciellt nattetid, gör att längre långtradare kunde fungera väl i Finland. Det anser Hans Ahola, koncernchef på transportfirman Ahola Transport. - Erfarenheterna har varit enbart goda.

Helsingborgs Dagblad - 06 mar 13 kl. 18:48

Dålig lönsamhet bakom åkerivarsel

Omkring 45 jobb försvinner när två åkerier i Västerbottens inland läggs ned, Wikströms åkeri i Bastuträsk och Bergströms åkeri i Kalvträsk, rapporterar lokala medier. ? Egentligen är det en branschfråga.

Barometern - 22 jan 14 kl. 08:00

Stoppa åkerifusket nu

Åkerikris. ”I en situation där kostnadsjakten är extrem är det lätt att fuska, och en hederlig före­tagare är helt chanslösa mot olaglig konkurrens.” Hösten har innehållit många möten med åkeriföretag runt om i Småland.

Fler nyheter från DI

DI - 45 minuter sedan

Stödpengarna borde gå via försäkringsbolagen

En del av de 500 miljarder kronor som Riksbanken vill låna ut till bankerna för att hjälpa företagen skulle göra större nytta hos….

DI - 1 timme sedan

Vaccin mot nedstängning

Svininfluensan tog drygt 20 000 liv i Italien under några vintermånader 2015. Den bidrog till att det året hade den största överdödligheten….

DI - 1 timme sedan

Bolund: Regeringen har rätt att ställa krav på alla bolag – ”extrema tider”

Alla svenska bolag bör slopa utdelningen i och med det extrema läget – även de välmående, uppmanar finansmarknadsminister Per Bolund. .

DI - 1 timme sedan

Liberalerna kräver stöd till utsatta barn

Liberalerna kräver att 50 miljoner kronor används för att stödja utsatta barn under coronapandemin. ”Vi oroar oss över den ökade oron hos….

DI - 1 timme sedan

Fribeloppet avskaffas för vårdstudenter

Vårdstudenter ska kunna arbeta i vården under coronakrisen utan att studiemedlet påverkas..

DI - 1 timme sedan

Ytterligare 119 smittade i Region Stockholm

Ytterligare 119 personer har konstaterats ha sjukdomen covid-19, vilket innebär att totalt 1.657 personer är konstaterat smittade i….

DI - 1 timme sedan

De mest utsatta drabbas när ideella organisationer tar stryk

Detaljhandeln drabbas hårt av coronaviruset. Men för vissa aktörer innebär en minskad försäljning även att de mest utsatta i samhället….

DI - 2 timmar sedan

Masstämning efter smittspridning i Tyrolen

Hundratals fall av covid-19 har kopplats till smittspridning i österrikiska Ischgl, känt som ”Alpernas Ibiza”..

DI - 2 timmar sedan

Smittan krossar Australiens rekordekonomi

NEWCASTLE, AUSTRALIEN Den längsta högkonjunkturen för ett land i modern tid är på väg mot ett abrupt slut..

DI - 3 timmar sedan

Sverige uppe i 110 dödsfall

I Sverige har nu totalt 110 personer avlidit i sviterna av coronaviruset, säger statsepidemiolog Anders Tegnell till TT..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.