Expressen Dina Pengar > Ekonomi

Saturday, 28 March, 16:27

Expressen Dina Pengar - 23 mar 20 kl. 19:47

Apoteas drag efter höga trycket – lånar personalFör många branscher är det redan kris i spåren av corona.För andra är det precis tvärtom.Nätapoteket Apotea har så mycket att göra att företaget ”lånat” personal av andra.– Vi har precis tagit in några som jobbar på en restaurang och vi ska ta in många fel, berättar Apoteas vd, Pär Svärdson..
Läs mer på Expressen Dina Pengar
Läs mer om:
Apotea, Apoteas, Svärdson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Apoteas, dragefter , höga, trycket, lånar, personal
Expressen - 23 mar 20 kl. 19:47

Apoteas drag efter höga trycket – lånar personal

För många branscher är det redan kris i spåren av corona.För andra är det precis tvärtom.Nätapoteket Apotea har så mycket att göra att företaget ”lånat” personal av andra.

Skånskan - 27 mar 18 kl. 00:00

För­trycket i Egyp­ten hårdare än före våren

I går in­leddes pre­si­dent­valet i Egyp­ten. Den sittande pre­si­denten al-Sisi är ga­ran­terad val­se­ger ef­ter att de se­riösa kan­di­dater som för­sökt ställa upp an­tin­gen fängslats, för­bjudits el­ler tvingats dra till­ba­ka sina kan­di­da­turer. Den ende som nu ställer upp, Moussa, stöder öp­pet al-Sisi och kan­di­derar allt­så bara för att ge sken av att det är ett verk­ligt val.

Hela Gotland - 23 jul 11 kl. 04:00

"Vi har världens drag"

Suget blev för svårt och trycket för hårt..

Nyheter 24 - 25 okt 16 kl. 10:09

Tränarens sjuka drag – kissar i kopp mitt under matchen

En fotbollsmatch i USA mellan Washington Redskins och Detroit Lions har minst sagt skapat uppståndelse, och inte på grund av det fina spelet. Redskins assisterande tränare fattade nämligen ett lite underligt beslut under matchens gång. I stället för att gå in i omklädningsrummet och nyttja en av toaletterna, valde han att dra fram snoken och lätta på trycket vid sidlinjen.

Kristianstadsbladet - 10 sep 18 kl. 11:11

KHK:s spektakulära drag: ”Tjejerna förtjänar mer publik”

Kristianstad Handboll hade tredje bästa publiksnitt i SHE i fjol. Nu vill klubben öka trycket och fylla hemmaarenan. Lösningen?

BT - 03 nov 11 kl. 13:48

Nye ECB-chefen inledde med skräll

Endast två dagar gammal på jobbet tryckte han på ränteknappen. Sänkningen av euroräntan kom mycket oväntat och väntas få en dämpande effekt även i Sverige. Han tillträdde i tisdags.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Här festar eliten i Almedalen

Under Almedalsveckan är Visby en plats för möten mellan politiker, journalister, näringsliv, pr-folk och lobbyister. Inte sällan sker mötena över en öl (läs rosé), ett glas vin (läs rosé) eller den numera välkända, alkoholfria Almedalsdrinken (läs rosé). Nyheter24 listar elitens favoritställen.

Sydsvenskan - 29 nov 15 kl. 04:00

Havet har inga stängsel

Samos är en ö i förändring. Det öppna flyktinglägret i hamnen Malagari uppstod spontant i augusti, när Turkiet gav carte -blanche åt smugglarna. Här har syrier och irakier som blir snabbare registrerade samlats i väntan på färjorna som ibland kommer, ibland inte.

YLE - 19 jan 16 kl. 15:15

Analys: En rörig utgångspunkt

En vilja att förhandla finns, men utgångspunkten i fråga om läget på arbetsmarknaden är rörig. Finlands näringsliv EK:s meddelande överraskande att man trots allt kan tänka sig att överväga förhandlingar. Misstron har varit stor på arbetsmarknaden och tidigare försök att nå en överenskommelse under den sittande regeringens tid har misslyckats.

YLE - 19 jan 16 kl. 15:15

Analys: Rörig utgångspunkt för nya förhandlingar om ett samhällsfördrag

En vilja att förhandla om ett samhällsfördrag finns, men utgångspunkten är rörig. Bakom förhandlingsviljan ligger flera orsaker. Finlands näringsliv EK:s meddelande överraskande att man trots allt kan tänka sig att överväga förhandlingar.

Fler nyheter från Expressen Dina Pengar

Expressen Dina Pengar - 8 timmar sedan

Larmet: Sverige kan förlora 80 000 jobb

Inställda avgångar, varsel och andra nedskärningar.Flygbranschen har drabbats hårt av coronaviruset.Kostnaden för den svenska ekonomin kan bli 80 miljarder kronor, skriver SvD Näringsliv..

Expressen Dina Pengar - 6 timmar sedan

Petter Stordalens förlorar en årsvinst – varje månad

Petter Stordalens hotellimperium är i gungning.Corona-krisen gör att han förlorar minst en årsvinst i månaden, kan Expressen berätta.– Det är en helt, helt förfärlig situation, säger hotellkungen i en av få nya intervjuer till norska Dagens Näringliv.

Expressen Dina Pengar - Igår: 14:04

”Svenska folket förstår inte helt riskerna vi ställs inför”

”Jag tror att stora delar av svenska folket ännu inte helt ut har förstått vilka risker vi står inför om vi fortsätter att begränsa som vi gör.”Det skriver Annika Winsth, chefsekonom vid Nordea.I fyra kommentarer i Expressen kommer hon utifrån sina bedömningar att förklara coronakrisens inverkan på ekonomin i stort och smått.

Expressen Dina Pengar - Igår: 11:19

Värderade Voi-aktier till en miljard – branschen rasar

Coronakrisen slår hårt mot elscooter-branschen. Det drabbar inte minst Vois huvudägare Vostok New Ventures som i februari värderade sitt innehav till en miljard kronor, skriver Di Digital. Samtidigt arbetar Voi nu för att permittera sina 500 anställda i Europa.

Expressen Dina Pengar - Igår: 08:57

Börsöppning väntas nedåt – efter tre dagar upp

Det är svajigt på börsen i och med coronautbrottet.Men efter flera fall, steg Stockholmsbörsen för tredje dagen i rad under gårdagen.Inför dagens öppning väntas dock en nedgång..

Expressen Dina Pengar - Igår: 23:25

Matjättarna under press: Ansträngt, men hanterbart

De svenska matjättarna är satta under stark press i samband med coronavirusets härjningar.Handeln på nätet har nämligen ökat explosionsartat de senaste veckorna.– Läget är ansträngt i hela branschen men situationen är hanterbar, säger Marcus Ahlmalm, chef för e-handeln på Ica..

Expressen Dina Pengar - Igår: 18:57

Ekonomen: 70-plussare klarar corona-kraschen

Är du över 70 år och är orolig för din pension mitt i coronakaoset?Det kan du faktiskt sluta med.– Som pensionär kan du sova lugnt, säger Sharon Lavie, familjeekonom på Ikano Bank..

Expressen Dina Pengar - Igår: 18:47

Tusentals unga missar feriejobb i nöjesparkerna

En tråkig konsekvens av coronautbrottet: Utlovade sommarjobb i nöjesparkerna dras in.På Gröna Lund och Kolmården berörs 1 000 säsongsanställda. Även på Liseberg har säsongsanställningar pausats.

Expressen Dina Pengar - I förrgår: 14:42

Så drabbas företagare i Sverige

För många företagare är det nu en kamp mot klockan. Livsverk står på spel när konsekvenserna av corona allt mer märks. På Expressen lyfter vi nu företagarnas berättelser i en serie artiklar.

Expressen Dina Pengar - I förrgår: 13:36

JUST NU: Nära 19 000 anställda permitteras

Scania permitterar nästan samtliga anställda i Sverige – det handlar om 19 000 personer. Det rapporterar Sveriges radio. – Det beror på att förutsättningarna för att bedriva vår verksamhet har försämrats kraftigt, säger Hans-Åke Danielsson, presstalesperson på Scania, till Ekot..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.