Cornucopia > Ekonomi

Tuesday, 07 April, 12:36

Cornucopia - 23 mar 20 kl. 17:16

MÖP-måndag: Vart tog de tjugonio fältsjukhusen vägen?Dags för lite MÖP-måndag igen. En del politiker från olika läger verkar ha uppfattningen att det dräller av fältsjukhus i Sverige.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
MÖP, Sverige, PDF, Björn, Sydow, Göran Persson, Backspegel

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: MÖP-måndagVart , togde , tjugonio, fältsjukhusen, vägen
SmålandsPosten - 08 jan 14 kl. 06:05

855?000 kronor till Filippinerna

855 000 kronor. Så mycket lyckades företagaren Mats Almgren samla in till det tyfondrabbade Filippinerna. På måndag sätter han sig på planet till Manilla.

SmålandsPosten - 08 jan 14 kl. 06:05

855 000 kronor till Filippinerna

855 000 kronor. Så mycket lyckades företagaren Mats Almgren samla in till det tyfondrabbade Filippinerna. På måndag sätter han sig på planet till Manilla.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 1 timme sedan

Lysa har nollat Spiltan Räntefond Sverige

Investeringsrobottjänsten Lysa har nollat sitt innehav i Spiltan Räntefond Sverige, även om fonden fortfarande listas som en dela av Lysa räntor.Skärmdump från Lysa.Därmed behöver man inte oroa sig över innehavet i Lysa, som på grund av tidigare 17% andel av räntedelen placerad i Spiltan Fonders Räntefond Sverige, var tvungen att stoppa handeln i räntedelen under några dagar.

Cornucopia - 2 timmar sedan

Coronakrisen i en graf: Nyanmälda arbetslösa USA

Dags för en graf över coronakrisen, antagligen den värsta ekonomiska krisen i modern tid. Grafen nedan visar nyanmälda arbetslösa (alltså inte varslade - eng initial jobbless claims) i USA.Nyanmälda arbetslösa i USA per månad.

Cornucopia - 3 timmar sedan

Mer än var fjärde bloggläsare tror sig ha smittats av coronaviruset

Ta denna enkäts resultat för vad den är - till största del en nischad grupp bloggläsares självskattning. Den är inte vetenskaplig även med 2 588 respondenter eller grovt räknat var tjugonde till trettionde veckoliga bloggläsare.

Mer än var fjärde bloggläsare tror sig ha smittats av coronaviruset, mestadels med milda symptom som inte bekräftats via test.

Cornucopia - 4 timmar sedan

Anders Ygeman 2017: "Modernt civilt försvar kan inte bygga på [lager och skyddsmasker]"

År 2017 höll dåvarande inrikesminister Anders Ygeman (S) ett tal om det moderna civila försvaret. Beskedet var bland annat att det inte kan bygga på forna tiders lager, att det ska fokusera på IT och att det ska värna demokratin. 2020 har vi inga lager och regeringen gick vidare med sitt förslag om att begränsa demokratin och låta regeringen köra över riksdagen med dekret.

Cornucopia - 5 timmar sedan

Tjuren rusar vidare in i fällan - extrem börsuppgång i USA

Tjurarna fortsätter rusa in i tjurfällan, och börsen fortsätter uppföra sig extremt vilket innebär att detta inte är över än. De amerikanska börsindexen rusade runt sju procent under gårdagen, men det är relativa lugna rörelser i Asien under morgonen.Fin tjur, vore synd om något skulle hända med den...

Cornucopia - 20 timmar sedan

MÖP-måndag: Coronakrisen chans för Försvarsmaktens rekrytering av GSS/K

Dags för MÖP-måndag igen. Coronakrisen innebär en fantastisk möjlighet för Försvarsmakten att maximera rekryteringen till heltidsanställda gruppchefer, soldater och sjömän (GSS/K). Detta då de värnpliktiga ungdomar som snart muckar därmed får en chans att övervintra den värsta ekonomiska krisen i modern tid i Försvarsmaktens trygga famn.

Cornucopia - 22 timmar sedan

Coronakrisen i en graf: Antalet varsel per månad

Internationella (som IMF) och nationella bedömare menar att coronakrisen är den värsta ekonomiska krisen i modern tid. En graf som kan illustrera detta är grafen över antalet varslade per månad nedan, som sträcker sig tillbaka till januari 1981.
Antal varsel per månad.

Cornucopia - 23 timmar sedan

Kungligt finbesök hemmavid på kvällskvisten

Igår fick gården kungligt hembesök. Om inte av kungen, så åtminstone två prinsar. En av dem visar upp en skada vars ursprung kan diskuteras.

Cornucopia - Igår: 12:02

BRA i rekonstruktion - kan ej återbetala biljetter - Nef och The Shirt Factory i konkurs

Flygbolaget BRA (Braathens, fd Malmö Aviation) har ansökt om konkursskydd genom företagsrekonstruktion. Under rekonstruktionsperioden kan man inte betala ut pengar för eventuella avbokade biljetter men biljetter står kvar på sina bokningsnummer. Bland övriga konkurser eller rekonstruktioner märks anrika klubben Nef(ertiti) i Göteborg som kastade in handduken i en konkurs.

Cornucopia - Igår: 09:49

Stockholmsbörsen öppnar starkt efter dödskors och negativ vecka

Stockholmsbörsen öppnar starkt efter att likt de flesta index fått ett dödskors förra veckan, och upplevt en röd vecka som gått. Val av aktiefonder i PPM nedan också.
Dagschart OMXSPI och OMXS30.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.