Affärsvärlden > Ekonomi

Sunday, 25 October, 01:16

Affärsvärlden - 18 mar 20 kl. 14:44

Lagarde varnar för BNP-ras



ECB-chefen Christine Lagarde sade till EU:s regeringschefer att nedstängningarna som införts på flera håll för att bekämpa coronaviruset kan leda till ett BNP-tapp på 5 procent..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
BNP, ECB, Christine Lagarde, EU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lagarde, varnarför , BNP-ras
Helsingborgs Dagblad - 18 mar 20 kl. 13:24

ECB:s Lagarde varnar för BNP-ras

Christine Lagarde, chefen för Europeiska centralbanken (ECB), har varnat EU-ledare för ett BNP-ras på 5 procent för eurozonen om den nedstängning av ekonomin som nu har gjorts fortsätter i tre månader, rapporterar den tyska tidningen Frankfurter Allgeme.

GöteborgsPosten - 18 mar 20 kl. 13:25

ECB:s Lagarde varnar för BNP-ras

Christine Lagarde, chefen för Europeiska centralbanken (ECB), har varnat EU-ledare för ett BNP-ras på 5 procent för eurozonen om den nedstängning av ekonomin som nu har gjorts fortsätter i tre månader, rapporterar den tyska tidningen Frankfurter Allgemeine..

SR - 10 jun 20 kl. 17:47

OECD: Pandemin kan leda till globalt BNP-ras

Den ekonomiska samarbetsorganisationen OECD varnar för ett globalt BNP-ras i år. Prognosen är ett fall på 7,6 procent..

DI - 30 jul 20 kl. 17:30

BNP-ras och Trumps twittrande sänker Wall Street

Börserna i New York handlades nedåt på torsdagen efter nyheterna om USA:s BNP-ras. .

DI - 31 jul 20 kl. 20:31

Historiska BNP-ras i Europa – men Sverige klarar krisen bättre

Historiska BNP-ras över hela Europa – men prognosen för Sverige är klart ljusare. ”Bilden av att Sverige har klarat sig bättre håller”,.

GöteborgsPosten - 17 aug 20 kl. 12:10

Rekordstort japanskt BNP-ras

Covid-19-pandemin slog oväntat hårt mot den japanska ekonomin under andra kvartalet. Landets redan pågående recession fördjupades rejält, med ett rekordstort BNP-ras..

News55 - 01 sep 20 kl. 14:24

Oväntat stort BNP-ras för Brasilien

Brasiliens ekonomi krympte med 9,7 procent under andra kvartalet jämfört med kvartalet före, enligt landets statistikbyrå IBGE. Nedgången var något djupare än väntat. Analytiker hade i snitt räknat med ett BNP-ras på 9,4 procent, enligt en Reutersenkät..

GöteborgsPosten - 01 sep 20 kl. 14:25

Oväntat stort BNP-ras för Brasilien

Brasiliens ekonomi krympte med 9,7 procent under andra kvartalet jämfört med kvartalet före, enligt landets statistikbyrå IBGE. Nedgången var något djupare än väntat. Analytiker hade i snitt räknat med ett BNP-ras på 9,4 procent, enligt en Reutersenkät..

Dagens PS - 16 maj 17 kl. 08:41

Goldman varnar Sverige: Ras kommer inom två år

Av de så kallade G10-ekonomierna är Sverige och Nya Zeeland de länder som löper störst risk för ett boprisfall, konstaterar Goldman Sachs i en färsk rapport enligt Bloomberg News, som citeras av nyhetsbyrån Direkt. Varningen kommer efter att investmentbanken jämfört nivåerna med hyror och hushållsinkomst samt justerat priserna efter inflation och inom två år spår man en korrigering på minst 5 procent. ”Med ett snitt av dessa mått ser bostadspriser i Nya Zeeland ut att vara de mest övervärderade följt av Kanada, Sverige, Australien och Norge”, skriver Goldman Sachs men påpekar att hög invandring och befolkningstillväxt eldar på efterfrågan på byggandet, enligt Direkt.

DI - 01 apr 20 kl. 22:03

Chefsekonomen: BNP-ras på 17 procent hotar Europa

Europeisk BNP lär falla 5 procent i år jämfört med fjolåret, varnar DWS – Deutsche Banks avknoppade kapitalförvaltningsarm..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder




Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.