Skånskan > Nyheter

Monday, 25 January, 10:42

Skånskan - 18 mar 20 kl. 14:38

Folkhälsomyndigheten: Hjälp äldreInrikes De äldre i Sverige kommer att behöva hjälp för att klara de kommande veckorna. De behöver fysiskt isoleras. Vi måste hjälpa dem att inte ha så många sociala kontakter i dag, säger statsepidemiolog Anders Tegnell.
Det är extra viktigt att följa Folkhälsomyndighetens råd eftersom vi var femte dag får dubbelt så många fall annars, säger Anders Tegnell vid en presskonferens.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
De, Sverige, Anders Tegnell, Folkhälsomyndighetens, Tegnell, Italien, Karolinska, Folkhälsomyndigheten, Huddinge, Solna, Dagens Nyheter, Nya Karolinska, Pia Malmquist, Zoëga, TT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Folkhälsomyndigheten, Hjälp, äldre
Blekinge Läns tidning - 18 mar 20 kl. 14:34

Folkhälsomyndigheten: Hjälp äldre

De äldre i Sverige kommer att behöva hjälp för att klara de kommande veckorna. – De behöver fysiskt isoleras. Vi måste hjälpa dem att inte ha så många sociala kontakter i dag, säger statsepidemiolog Anders Tegnell..

YA - 18 mar 20 kl. 14:35

Folkhälsomyndigheten: Hjälp äldre

De äldre i Sverige kommer att behöva hjälp för att klara de kommande veckorna. – De behöver fysiskt isoleras. Vi måste hjälpa dem att inte ha så många sociala kontakter i dag, säger statsepidemiolog Anders Tegnell..

SVT - 11 mar 20 kl. 12:13

Folkhälsomyndigheten: ”Det är väldigt viktigt att tänka på de äldre”

Folkhälsomyndigheten har höjt risken för coronaspridning i Sverige till ”mycket hög”. Riktlinjerna tydliggörs genom att uppmana alla med sjukdomssymptom att stanna hemma. – Det är väldigt viktigt att tänka på de äldre som kan drabbas väldigt hårt, säger Folkhälsomyndighetens statsepidemiolog, Anders Tegnell..

Regeringen - 28 apr 16 kl. 15:56

Uppdrag till Folkhälsomyndigheten och Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket angående tillgänglighet till antibiotika

Regeringen beslutar att ge Folkhälsomyndigheten i uppdrag att utforma förslag för hur nya antibiotika, samt äldre antibiotika där den nationella tillgängligheten är otillräcklig, kan göras tillgängliga i Sverige. Folkhälsomyndigheten och Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket ska genomföra uppdraget i samverkan med varandra.

YA - 16 mar 20 kl. 12:02

Folkhälsomyndigheten: Snart dags för äldre att isolera sig

Inom kort kommer Folkhälsomyndigheten att rekommendera alla äldre att isolera sig så mycket som möjligt. I Storbritannien finns planer på att tvångsisolera alla personer över 70 år – i flera månader. På så sätt hoppas man kunna undvika en tredjedel av alla dödsfall.

SR - 28 aug 14 kl. 13:32

Folkhälsomyndigheten varnar för nytt utbrott av listeria

Folkhälsomyndigheten varnar nu för ytterligare ett utbrott av bakterien listeria. Åtta personer, alla äldre, har dött i de två senaste utbrotten sedan i oktober förra året..

Nerikes Allehanda - 24 mar 20 kl. 13:32

FOLKHÄLSOMYNDIGHETEN: Träna utomhus – begränsa antalet deltagare inomhus och städa oftare – ”Skydda de äldre – allt vi gör är för att skydda dem”

På tisdagen håller Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och MSB, Myndigheten för samhällsskydd....

SVT - 10 maj 20 kl. 23:13

Folkhälsomyndigheten ser över rekommendationerna för friska 70-åringar

Alla 70-plusare har buntats ihop och fått samma restriktioner att följa under coronapandemin. Men Folkhälsomyndigheten arbetar för att hitta grupper som löper mindre risk, för att kunna lätta på restriktionerna för dem. Förhoppningsvis till sommarsemestern.

SVT - 26 maj 20 kl. 01:29

Viktiga datum från Folkhälsomyndigheten att hålla koll på

Under tisdagen kommer Folkhälsomyndigheten att komma med besked om eventuella lättade restriktioner för ”yngre äldre” och på fredag får vi reda på när fotbollsserierna får grönt ljus. Här är några viktiga datum att hålla koll på de närmsta veckorna..

Kristianstadsbladet - 02 jun 20 kl. 19:00

Debatt: Folkhälsomyndigheten har tagit makten

Som politiken är idag finns det ingen regering och ingen opposition. Varken på riksnivå, kommunal- eller regionnivå. Opposition och regering låter Folkhälsomyndigheten diktera och stänga ner samhället.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.