Nyan > Svenskfinland

Monday, 01 June, 02:09

Nyan - 18 mar 20 kl. 08:02

Nya öppettider på MaxingeI ett pressmeddelande från Maxinge köpcentrum skriver vd Dan-Johan Dahlblom att man kommer att fortsätta ha öppet som normalt, men att vissa butiker kan ha avvikande öppettider på grund av ”rådande omständigheter.” ”Det är en tillfällig åtgärd, när situationen har förbättrats återgår alla till sina normala öppettider igen”, meddelar han. Man konstaterar att enskilda butiker, i synnerhet restaurang och caféverksamheten, har ett märkbart tapp av kunder. ”Dessutom är det för flera företag svårt att lösa personalsituationen då dagis och skolor nu är stängda.” De butiker som ändrar sina öppettider strävar till att ha öppet följande tider: Vardagar 12-18, lördag 11-16, söndag 11-16 Livsmedelsbutiken Sparhallen kvarstår vid ordinarie öppettider.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Maxinge, Dan-Johan Dahlblom, Livsmedelsbutiken Sparhallen, TEXT, Hancock, Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya öppettider, Maxinge
Nyan - 08 sep 16 kl. 13:18

Flytt och nytt i Maxinge

Ny affärsverksamhet öppnas sannolikt i Maxinge i höst.
– Maxinge är ett bra läge för försäljning, säger Björn Wennström, Maxinges centrumchef.

Även om det sker utflyttningar så behöver inte lokalerna stå tomma länge.

Nyan - 02 nov 16 kl. 15:34

Fiskbutik flyttar till Maxinge

Maxinge får en ny fiskförsäljare i och med att Fiskkojan slår upp sina dörrar vid centret.
Fiskförsäljningen ska bedrivas i en fiskkoja som byggs strax söder om Maxinges södra huvudentré.

– Planen är att försäljningen ska vara igång i början av december, lagom till de intensiva julveckorna, skriver man.

Nyan - 31 aug 17 kl. 18:00

Maxinge vill ha mer busstrafik

Ledningen för köpcentret Maxinge i Dalbo vänder sig till landskapsregeringen med en önskan om att bussar som går i linjetrafik mot norra Åland ska gå via köpcentret. En busshållplats finns vid centret men i dagsläget är det bara Röde Orm som kör bussar mellan Maxinge och staden. Centrumchefen Björn Wennström betonar att ökad kollektivtrafik via centret vore bra för miljön.

Nyan - 24 okt 17 kl. 17:00

Lisco öppnar pop-up i Maxinge

Lagom till julhandeln öppnar Lisco bok och papper en pop-up butik i Maxinge. – Vi är entusiastiska över att kunna erbjuda våra befintliga och nya kunder den servicen att både kunna handla julklappar i city och i Maxinge. Butiken i Maxinge kommer att ha ett anpassat sortiment med mera fokus på julhandeln och julklappsfynd, säger Liscos vd Robert Storfors i ett pressmeddelande.

Nyan - 26 okt 17 kl. 13:18

Optikerkedja vill till Maxinge

En internationell optikerkedja har visat intresse för att etablera sig på Åland i Maxinge.
Vilken optikerkedjan är, vill Maxinges centrumchef Björn Wennström, inte säga. För att det ska bli aktuellt behöver kedjan hitta en utbildad optiker, vilket Maxinge skriver i en intressekoll på sin facebooksida.

Nyan - 07 jul 16 kl. 13:04

Maxinge race inställt

Maxinge Race Days som skulle gått av stapeln den 6-7 augusti har blivit inställt. Trafikavdelningen tillåter inte evenemanget.
Tillställningen har planerats under våren och tanken var att visa upp de åländska förmågorna inom dragracing på raksträckan framför Maxinge kompletterat med en eventuell ”100 meters tävling” i de lättare klasserna juniordragster, junior MC, Street och MC Street.

Nyan - 01 jun 17 kl. 15:20

Backmans öppnar i MaxingeDen 19 juni öppnar det åländska familjeföretaget Backmans Smakverk, som drivs av Jonas och Tina Backman, affär i Maxinge. Det  informerar Jonas Backman och Björn Wennström vid Maxinge Center i ett pressmeddelande.

Målet med den nya butiken, som kommer att överta Elnas Skafferis tidigare lokaler, är att erbjuda ett brett utbud av åländskt mathantverk och åländska råvaror, skriver man.

Nyan - 02 jun 17 kl. 06:00

Fler väljer Maxinge än city

Var handlar ålänningarna? Det undrade City Mariehamn 2015 och lät genomföra en undersökning.

Enligt den väljer 35 procent Maxinge i Jomala och under 30 procent butikerna stadens centrum.

Nyan - 26 sep 18 kl. 15:22

Lisco öppnar butik i Maxinge

Lisco öppnar en butik i Maxinge Center den första november. Den nya affären är enligt ett pressmeddelande vara ett fristående komplement till butiken på Skarpansvägen.
Butiken i Maxinge är inriktad på presenter, pyssel och hobbyprodukter.

Nyan - 23 nov 18 kl. 09:35

Iwa öppnar i Maxinge

Iwa konditori & café öppnar ett nytt kafé i Maxinge i januari.
Samtidigt behåller man sitt koncept inne i stan. Verksamheten öppnar i Backmans smakverks lokaler intill Sparhallen.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 8 timmar sedan

Garagebrand i Lemland släckt

En smärre brand utbröt i ett fristående garage i Lemland vid halvsextiden på söndagseftermiddagen. Bilar från såväl frivilligbrandkårerna i Lemland och Strandnäs som från räddningsverket var snabbt på plats och kunde släcka innan några större skador uppstått. – Vi vet inte varför det brann än, det är för tidigt att säga, säger tillförordnade räddningschefen Karl Nordlund till Nyan.

Nyan - 12 timmar sedan

Balansgång när krogarna öppnar igen

– Samtidigt som vi vill välkomna många gäster så måste vi se hålla avstånd och begränsa antalet gäster inomhus, säger Stig Grönlund på Indigo inför nyöppningen på måndag. .

Nyan - 13 timmar sedan

Kyrkan öppnar för gudstjänstbesökare igen

De åländska gudstjänstbesökarna sitter redan av tradition ganska spritt i kyrkbänkarna och därför innebär restriktionslättnaderna i praktiken inte så stor skillnad jämfört med normala omständigheter. Däremot begränsas konfirmationerna. .

Nyan - 15 timmar sedan

Kråka fick leva

I ett pressmeddelande i den lättare skolan berättar polisen på söndagsmorgonen att man under lördagen önskades på plats i Mariehamn, efter att två personer ”iakttagit en kråka som de uppgav var skadad”. Personerna ville att polisen skulle avliva fågeln, men efter att patrullen rådgjort med en tredje person på plats ”konstaterades att det rörde sig om en ung fågel som ännu inte kunde flyga och därför rörde sig avvikande på marken”. Patrullen förklarade saken för anmälarna och skonade kråkungen.

Nyan - 15 timmar sedan

Lugn lördagsnatt för polisen

Polisen meddelar att man under lördagsnatten övervakat den allmänna ordningen på Lilla Holmen, med bland annat fotpatrullering, utan att ha haft något att anmärka på. I en annan del av Mariehamn anmäldes det att en berusad person låg och sov på trottoaren, men vederbörande fortsatte sin färd efter ett samtal med patrullen. Från ett egnahemshus i Jomala önskades man dock till platsen efter att en kvinna hade ”betett sig mycket störande och aggressivt under en hemmafest”.

Nyan - 18 timmar sedan

Tillbaka till 70-talet på Finströms bibliotek

När Finströms bibliotek öppnar igen nu på måndag kliver besökarna rakt in i 1970-talet. .

Nyan - Igår: 16:35

Ämnäs kan bli Ålands smartaste by

Åland är ett testområde för framtidens smarta energinät. Det har upprepats ett antal gånger, även om det för många fortfarande är oklart vad ett smart energinät är. .

Nyan - Igår: 13:19

Här planeras åländska discgolfens flaggskepp

Planeringen av de nya discgolfbanorna på Åland är i full gång. Nyan träffade en av banarkitekterna, Pasi Koivu från Tammerfors, som visade det tänkta flaggskeppet på Getabergen i Geta. .

Nyan - Igår: 12:06

De har tagit examen vid yrkesgymnasiet

Följande har avlagt examen vid Ålands Yrkesgymnasium: NVA17 Närvårdare
Bäckman Victoria
Carlsson Axel
Englund Josefin
Hassinen Jonna
Holmberg Jessica
Häger Elsa
Lannhagen Marcus
Liewendahl Amanda
Nordström Malin
Portman Hanna
Ramsay Mira
Sporre Selma
Tessler Juliana
Tähtinen Elinor
Widman Sanna
Wikström Nathalie SOS17 Sociokant
Danielsson Josefine
Himberg Wilma
Hitonen Alina
Larsson Meja
Liewendahl Daniel
Lindholm Jessica
Lindroos Hanna
Törnqvist Sarah
White Ren YST17
Fastighetsskötare
Boman Johan
Mattsson Marcus YSH17 Lokalvårdare
Asumaa Emma
Däck- och
maskinreparatör
Eklund Jens

Nyan - Igår: 09:39

Livlig natt för polisen

Grannbråk, skadegörelse, berusade och hemmafester. Natten till lördagen blev intensiv och livlig för polisen. Några allvarliga tillbud framkommer ändå inte av polisens pressmeddelande.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.