Skånskan > Nyheter

Sunday, 17 January, 16:42

Skånskan - 13 mar 20 kl. 15:09

Prioritera vårdpersonalFlera sjukhus i landet har fått sätta vårdpersonal i karantän efter coronasmitta, bland annat på St Görans i Stockholm och en av intensivvårdsavdelningarna på Varbergs sjukhus. Det blir mycket besvärligt med smittspridning bland vårdpersonalen när arbetsbördan är hög på grund av viruset. Det är begripligt att vårdpersonal också oroas för sin egen säkerhet och för sina anhörigas.
Överläkaren Kai Knudsen på Sahlgrenska sjukhusets intensivvårdsavdelning i Göteborg menar att vår intensivvårdskapacitet är för låg och att det kan bli stora problem om personalen på intensivvårdsavdelningarna blir sjuka och måste sättas i karantän.
Han föreslår därför ett snabbspår för vårdpersonal när det gäller coronatestning, så att de snabbt kan få vet
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
St Görans, Stockholm, Varbergs, Kai Knudsen, Sahlgrenska, Göteborg, Folkhälsomyndighetens, Knudsen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Prioritera, vårdpersonal
YLE - 03 dec 14 kl. 05:46

Vårdpersonal i Helsingfors ska minska med 200

Omkring 200 jobb inom social- och hälsovårdsverket i Helsingfors ska bort före slutet av februari 2015. Enligt social- och hälsovårdsnämndens ordförande handlar det om onödiga jobb. Ett sparbehov på 18 miljoner euro inom social- och hälsovården i Helsingfors ska lösas genom att minska personalmängden med 200.

Expressen - 04 apr 20 kl. 12:51

Så ska intensivvården prioritera i coronakrisen

Om de svårt coronasjuka blir fler än intensivvårdsplatserna är det chansen att överleva som ska styra prioriteringarna.Vården får inte ge förtur till smittad vårdpersonal.Inte ta hänsyn till om patienten smittats genom egen förskyllan och inte välja föräldrar framför barnlösa.

Skånskan - 18 mar 20 kl. 12:19

Bara de sjukaste kommer att provtas

skåne Region Skåne har satt upp tält vid akutmottagningarna, men kommer skicka hem vissa utan provtagning även om misstanke om covid-19 finns.Triageringstält har satts upp utanför akutmottagningar för att minska smittspridning på sjukhuset, men bara för att man kommer dit betyder det inte att prover tas. – De som bedöms kunna gå hem med egenvårdsråd kommer inte att provtas, även om det finns misstanke om covid-19.

YLE - 21 sep 15 kl. 10:53

Klarare prioritering sparar pengar

Att utföra läkarkontroller rutinmässigt en gång per år på friska barn är att slösa med både mänskliga och samhällets resurser skriver kommundirektör Rurik Ahlberg i sin kolumn. Överläkare Sofia Svartsjö håller med. Tiden går till rutiner.

Cornucopia - 22 maj 16 kl. 15:23

Gästinlägg: En liten inblick i Västra Götalands regionens journalsystem

Nedanstående är ett gästinlägg författat av läsaren AT-läkaren, som dessvärre inte kan sätta ut sitt namn då Västra Götalandsregionen inte gillar avvikande åsikter hos sin personal.

Det krävs inte mycket efterforskning för att få fram att sjukvårdens journalsystem är dåligt utformade för att hjälpa vårdpersonal att bedriva en säker och effektiv hälso- och sjukvård. Men vad det innebär i praktien kan vara abstrakt för den utomstående.

Kristianstadsbladet - 10 mar 14 kl. 09:17

Mamma blev inte informerad

Den 17 mars får alla i Region Skåne möjlighet till direktåtkomst till sin journal på nätet, något som mött mycket protester i läkargruppen.
Själv hade jag önskat att denna tjänst fanns tillgänglig i höstas när min mamma blev sjuk. Då hade läkarna på CSK inte kunnat undanhålla information om hennes avancerade, obotliga och spridda lungcancer.

Skånskan - 27 maj 16 kl. 14:00

”Expansiv budget”

ystad – Vi har en mer expansiv budget än styret, säger oppositionsråd Kristina Bendz.
Oppositionen (M, L, KD) lägger fram ett budgetförslag med en satsning på 53,4 miljoner kronor för år 2017.Det är drygt åtta miljoner kronor mer än de satsningar som Socialdemokraterna och Centern har lagt fram i sitt budgetförslag.

Skånskan - 28 jun 16 kl. 10:26

Klarar Region Skåne morgondagens cancervård?

Debatt Varje år insjuknar fler än 9 000 personer i cancer i Region Skåne och antalet cancerfall ökar stadigt. En aktuell rapport från Cancerfonden visar att antalet cancerfall närmast kommer att fördubblas under de kommande 25 åren. Under samma period dubbleras kostnaderna för cancervården – om inget görs.

Nyan - 05 okt 16 kl. 10:15

Tehy är kritiska till sparkraven på ÅHS

Tehy riktar kritik mot ÅHS sparkrav. Varför spara två miljoner euro nästa år när behovet av vård kommer att öka, undrar Tehy.

– Flera av de kommande investeringarna är ägnade åt att få ner driftskostnaderna, säger hälso- och sjukvårdsminister Wille Valve (MSÅ).

Skånskan - 28 maj 18 kl. 14:00

Fler vaccinationer räddar liv

För snart två år sedan föreslog Folkhälsomyndigheten till regeringen att vaccin mot bland annat influensa och pneumokocker (lunginflammation) ska ingå i ett första nationellt vaccinationsprogram för riskgrupper. Sedan dess har förslaget legat på regeringens bord i väntan på beslut. För Region Skåne skulle förslaget minska behovet av sjukhusvård och sjukskrivningar.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.