Nyan > Svenskfinland

Saturday, 28 March, 13:16

Nyan - 05 mar 20 kl. 08:00

Advokatbyrå öppnar i HelsingforsDen åländska advokatbyrån DKCO öppnar kontor i Helsingfors, berättar byrån i ett pressmeddelande. Det blir företagets tredje kontor, vid sidan av verksamheten i Österbotten och i Mariehamn. Byrån är sedan tidigare specialiserad på affärsrätt, kommersiella avtal, arbetsgivarjuridik och offentlig upphandling. ”Helsingforssatsningen gynnar även de åländska klienterna genom ett allt bredare kontaktnät samt möjlighet att rekrytera ytterligare expertis till advokatbyråns Helsingforskontor. Kontoret på Åland står kvar med oförändrad personalstyrka.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Helsingfors, DKCO, Österbotten, Mariehamn, Helsingforskontor, Åland, Gunnar Westerlund Senior Advisor, DKCO Advokatbyrå, Vasa, Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Advokatbyråöppnar i , Helsingfors
YLE - 24 apr 17 kl. 17:22

I sommar kan allmänheten besöka nymanska stiftelsernas gård i Hangö

Gode man Antti Hannula har sedan mars ansvarat för de nymanska stiftelserna som kan ha vanskötts i årtionden. Den gamla styrelsen har nu inte längre rätt att vistas på Kofverhag gård och de privata grejerna är bortplockade. Istället planerar Hannula öppna gården för allmänheten och ställa ut stiftelsernas konst.

YLE - 24 apr 17 kl. 17:22

Nu ska det bli ordning på de vanskötta nymanska stiftelserna

Gode man Antti Hannula har sedan mars ansvarat för de nymanska stiftelserna som kan ha vanskötts i årtionden. Den gamla styrelsen har nu inte längre rätt att vistas på Kofverhag gård och de privata grejerna är bortplockade. Istället planerar Hannula öppna gården för allmänheten och ställa ut stiftelsernas konst.

Nyan - 02 sep 14 kl. 05:58

Saltviksherden fortsätter strid om prästgårdshyra

Saltviks tidigare kyrkoherde Peter Blumenthal tar nu hjälp av en advokatbyrå i Helsingfors och stämmer Saltviks församling i Ålands tingsrätt för att få hyran för prästgårdsbostaden nedsatt..

YLE - 12 mar 17 kl. 17:02

Robotjurister sänker priset på rättsliga tjänster - i vissa fall behövs ingen mänsklig expert alls

Automatiseringen når nu allt fler branscher på allvar - också den juridiska. Jurister kan till och med bli onödiga i vissa fall när nya verktyg blir så lätta att använda att vem som helst kan göra det. Står du framför din parkerade bil och funderar varför du har fått böter?

YLE - 29 apr 16 kl. 18:15

Finska advokater och affärsmän mellanhänder i skatteparadisekonomin

I Panamadokumenten finns drygt ett dussin finska advokater eller affärsmän som har grundat och förvaltat ett otal skatteparadisbolag via Mossack Fonseca. Det här har pågått sedan 1990-talet och fortsatt fram till idag. Advokaterna spelar en central roll i skatteparadisekonomin.

YLE - 02 dec 14 kl. 05:55

"Detta är en intressekonflikt"

En tjänsteman på Utrikesministeriet jobbar som rådgivare för stora advokatbyråer med miljonintressen i frihandelsavtalet mellan EU och USA. Otroligt, kommenterar professorn i internationell rätt Martti Koskenniemi till Spotlight. Akademiprofessor Martti Koskenniemi är vårt lands kanske mest ansedda expert på internationell rätt.

YLE - 02 dec 14 kl. 05:55

UM får skarp kritik för handelsförhandlingar

En tjänsteman på Utrikesministeriet jobbar som rådgivare för stora advokatbyråer med miljonintressen i frihandelsavtalet mellan EU och USA. Otroligt, kommenterar professorn i internationell rätt Martti Koskenniemi till Spotlight. Staten inför rätta?

YLE - 10 jun 16 kl. 05:45

Hankenkurs ger asylsökande chans att komma in på arbetsmarknaden

En grupp asylsökande får möjlighet att dela i utbildningsföretaget Hanken&SSE:s kurs, som kan bli en språngbräda till det finländska arbetslivet. Kursen ger också möjlighet till arbetspraktik. De berättade att finländare är privata, lugna, pålitliga och hängivna.

YLE - 10 jun 16 kl. 05:45

Businesskurs ger asylsökande chans att komma in på arbetsmarknaden

En grupp asylsökande får möjlighet att delta i utbildningsföretaget Hanken&SSE:s kurs, som kan bli en språngbräda till det finländska arbetslivet. Kursen ger också möjlighet till arbetspraktik. De berättade att finländare är privata, lugna, pålitliga och hängivna.

Nyan - 13 mar 17 kl. 09:11

Paf företräds av Helsingforsbyrå

Paf företräds av advokatbyrå Hannes Snellman i den kommande rättegången om misstänkt grov penningtvätt.

– Vi har diskuterat med sakkunniga som tror att det är klokt att anlita en utomstående byrå, säger Pafs styrelseordförande Åsa Ceder.
I fredags gick den ursprungliga tiden ut för Paf att lämna in svar på penningtvättsåtalet.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 3 timmar sedan

Här kan du se lördagens corona-info

Idag klockan 12 håller landskapsregering pressinformation för att ge en statusuppdatering avseende coronaviruset.
Informationen kommer att direktsändas här via Nyans hemsida och kan även ses i efterhand. Här kan du se alla tidigare presskonferenser!

Nyan - 18 timmar sedan

Kulturbidrag till Sottungateater

Landskapets kulturdelegation beviljar föreningen Hembygdens vänner i Sottunga 4 000 euro i stöd för pjäsen ”Drottningklevet” under förutsättning att föreställningen kan uppföras hösten 2020. Stiftelsen Ålands jakt- och fiskemuseum får 30 000 euro i bidrag för årets verksamhet. Stiftelsen får också ett investeringsstöd på 2 290 euro för en ramp till entrén, en luftvärmepump och fasadrenovering.

Nyan - 23 timmar sedan

Direktsändning från fredagens presskonferens

Vi direktsänder Landskapsregeringens presskonferens om coronasituationen. Presskonferensen börjar klockan 16.00, i dag fredag den 27 mars.

Nyan - 23 timmar sedan

”Hoppas komma igång efter midsommar”

Frakt är det enda av fyra försörjningsben som Viking Line nu kan förlita sig på.
Man hoppas nu på att komma igång med ordinarie verksamhet tills högsäsongen. Det finns stor efterfrågan på frakttransporter för de fartyg som fortfarande trafikerar Östersjön.

Nyan - Igår: 12:00

President i digitala Kastelholmssamtal

Årets Kastelholmssamtal blir av trots coronasmittan men det hålls på nätet. Bland deltagarna finns president Tarja Halonen som tidigare hade meddelat att hon inte skulle kunna delta i fysiska samtal på Kastelholms slott. Arrangören Ålands fredsinstitut samarbetar med Nordens institut på Åland, NIPÅ, som sänder mötet på nipalive.

Nyan - Igår: 11:15

Här blir de historiska

KARATE. Karateklubben Ogawas Minna Johans och Ulrika Österlund har graderat sig för 3 dan vid ett internationellt läger i Schweiz. .

Nyan - Igår: 10:32

Tilläggsbudgeten är godkänd

Lagtinget godkände landskapsregeringens tilläggsbudget på 32,8 miljoner euro vid lunchtid på fredagen. Samtidigt avslutades den första behandlingen av lagförslaget om tilläggsstöd till arbetslösa. Det lagförslaget väntas godkännas i den andra behandlingen på måndagens plenum.

Nyan - Igår: 09:16

Polisen får samtal om solbrända personer

Spotta inte på polisen, och håll dig i karantän i två veckor om du varit på solresa.
Det är två budskap från polisen, på förekommen anledning. En person som hade gripits av polisen nyligen tog sig för att börja spotta inne i polisens lokaler.

Nyan - Igår: 08:13

Viking Line föreslår noll i dividend

Styrelsen för Viking Line har beslutat att skjuta upp årets bolagsstämma till en senare tidpunkt. Styrelsen har vidare beslutat att ändra utdelningsförslaget till stämman så att ingen dividend utdelas för 2019. Nomineringskommittén, som är samma som styrelsen, tänker föreslå för stämman att följande personer väljs till ordinarie styrelseledamöter: Ben Lundqvist, ordförande, Nils-Erik Eklund, Jakob Johansson, Stefan Lundqvist, Lars G Nordström, Laura Tarkka och Peter Wiklöf.

Nyan - Igår: 08:00

Nu är vi officiellt 29 884 ålänningar

Det slutliga invånarantalet på Åland den 31 december 2019 är 29 884. – Ökningen under 2019 var 95 personer, betydligt mindre än 2018 då folkmängden växte med 300, skriver Åsub. Under 2000-talet har befolkningstillväxten varit lägre bara tre gånger, år 2000, 2003 och 2015.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.