Barometern > Nyheter

Monday, 30 March, 11:13

Barometern - 27 feb 20 kl. 16:02

Vintersovande museum ställer ut på biblioteketSjöfartsmuseet i Bergkvara har bara öppet några sommarveckor. Men nu kan man få veta mer om Sjöfararkusten på Torsås bibliotek..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Bergkvara, Sjöfararkusten, Torsås

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vintersovande, museum, ställerut på , biblioteket
SmålandsPosten - 02 feb 17 kl. 16:07

Ikea-museum ställer ut världens hem

Vad gör ett hem? Den frågan vill Ikea Museum besvara i sin nya utställning med samma namn, What makes a home. – Vi vill visa på likheterna mellan människor, säger Mikael Ydholm..

SR - 31 jul 17 kl. 06:30

Armémuseum håller Pride-visningar om homofobi i militären

Under Prideveckan i Stockholm anordnar Armémuseum en särskild visning med fokus på sexualitet och homofobi i Försvarsmakten under det tidiga 1900-talet. Trots att homosexualitet på den tiden inte ansågs existera inom det militära, var det paradoxalt nog något som man jobbade mycket aktivt med att försöka stävja..

BLT - 17 mar 20 kl. 10:17

Blekinge museum ställer in publika evenemang

Blekinge museum kommer att hålla utställningarna vid Fisktorget i Karlskrona öppna tills vidare, men publika evenemang, föremålsmagasinet (Rosenholm) och Barnens verkstad stänger fram till Valborg. Man planerar också att göra speciella filmer för Youtube så att folk kan se utställningar i föremålsmagasinet utan att fysiskt vara där..

UNT - 23 jan 15 kl. 15:31

Museum ställer in Hebdo-utställning

Hergémuseet i belgiska Louvain-la-Neuve ställer in en utställning som skulle ha innehållit bilder från den attentatsdrabbade franska satirtidningen Charlie Hebdo..

Västerbottens Folkblad - 23 jan 15 kl. 15:33

Museum ställer in Hebdo-utställning

Hergémuseet i belgiska Louvain-la-Neuve ställer in en utställning som skulle ha innehållit bilder från den attentatsdrabbade franska satirtidningen Charlie Hebdo. Anledningen är rädsla för terrorattentat, skriver SVT:s ”Kulturnyheterna”. Beslutet att inte genomföra utställningen ”Karikatyrer”, som skulle ha öppnat på fredagen, fattades i samråd polis och stadens borgmästare.

SvD - 23 jan 15 kl. 15:31

Museum ställer in Hebdo-utställning

Hergémuseet i belgiska Louvain-la-Neuve ställer in en utställning som skulle ha innehållit bilder från den attentatsdrabbade franska satirtidningen Charlie Hebdo. Anledningen är rädsla för terrorattentat, skriver SVT:s ”Kulturnyheterna”. Beslutet att inte genomföra utställningen ”Karikatyrer”, som skulle ha öppnat på fredagen, fattades i samråd polis och stadens borgmästare..

SR - 23 jan 15 kl. 15:42

Museum ställer in Hebdo-utställning

Hergémuseet i belgiska Louvain-la-Neuve ställer in en utställning som skulle ha innehållit bilder från den attentatsdrabbade franska satirtidningen Charlie Hebdo..

DN - 29 jan 19 kl. 08:27

New York-museum ställer in utställning efter våldtäktsuttalande

Det New York-baserade museet El Museo del Barrio ställer in en utställning med verk av en chilensk konstnär och regissör efter att denne för länge sedan sagt sig ha våldtagit en kvinnlig skådespelare under tagningen av en filmscen, rapporterar Art News..

Skånskan - 27 jun 19 kl. 05:00

Biblioteket och museet kan flyttas

HÖRBY Kommunalrådet Cecilia Bladh in Zito (SD) svarade på frågor om Bil-Månssontomten på fullmäktiges senaste möte.
Bland annat flaggade hon för en flytt av biblioteket och museet till det tänkta kulturcentrumet, som kommunen planerar att bygga på fastigheten där Bil-Månsson håller till.Liberalernas Hans Frank (L) hade i likhet med Susanne Meijer (S) lämnat in en interpellation om avsiktsförklaringen som kommunen har skrivit med Bil-Månsson.

Sydöstran - 19 okt 17 kl. 06:00

Vad räddar man först på ett museum?

Vad bör räddas först om det skulle börja brinna i ett museum? Det är något som Blekinge museum håller på att ta fram en plan för..

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 30 minuter sedan

Kommunen utökar bidrag för hemsändning

Kommunen utökar hemsändningsbidraget för matvaror med anledning av coronaviruset covid-19..

Barometern - 15 minuter sedan

Nervösa kockar gör upp i "Mästerkock"-finalen

Snart korar TV4 sin tionde mästerkock – och bland finalisterna är nervositeten påtaglig..

Barometern - 15 minuter sedan

Lastbil läckte ut motorolja

På måndagsmorgonen drabbades en lastbil och motorläckage på väg 136, strax söder om Algutsrum. .

Barometern - 15 minuter sedan

Bankaktier faller efter slopade utdelningar

Aktien i Unicredit, Italiens största bank, faller med nästan 5 procent på Milanobörsen sedan banken dragit tillbaka ett förslag om utdelning och återköp av aktier. Beslutet ligger i linje med rekommendationer från Europeiska centralbanken (ECB)..

Barometern - 15 minuter sedan

Stensjö by lockade i vårsolen:

Under helgen strömmade besökarna till Stensjö by för att promenera, grilla, fika, titta på djuren och för att umgås med släkt och vänner. Frågan är om det inte slogs ett inofficiellt besöksrekord..

Barometern - 45 minuter sedan

Kommunen söker skolpsykolog

Barometern - 45 minuter sedan

Renare luft i Europa i viruskrisens spår

Minskad biltrafik och nedstängda fabriker har gett renare luft i Europas storstäder, visar nya satellitbilder..

Barometern - 45 minuter sedan

Venapromenad ställs in

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.