SR > Nyheter

Thursday, 09 April, 19:39

SR - 27 feb 20 kl. 16:02

Svar på vanliga frågor om virusutbrottetHur blir man smittat av det nya coronaviruset? Och hur farligt är det? Ekots medicinreporter Anna Larsson svarar på vanliga frågor om virusutbrottet..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Anna Larsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svar, vanliga, frågorom , virusutbrottet
Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Småbarnsfamilj från Växjö fast på misstänkt ebolahotellFem svar på vanliga frågor om ebola

MAKEDONIEN. Den svenska familjen från Växjö har i sedan i fredags suttit instängda på ett hotell i semesterorten Skopje – utan mat och vetskap om när de kan få komma ut. På samma hotell misstänks en man som nyligen dött i ebola ha bott, skriver SVT Smålandsnytt.

Expressen - 17 okt 14 kl. 12:56

Ebola och resor – åtta vanliga frågor och svar

Ebola har fått sina första fall i Europa och USA och många känner sig oroliga för att resa. Men det är bara i de drabbade länderna i Västafrika man riskerar att smittas. Här är åtta vanliga frågor och svar om ebola och resor..

Expressen - 28 jan 16 kl. 14:15

12 vanliga frågor och svar om zikaviruset

Zikaviruset sprider sig i Karibien och Latinamerika. Behöver man vara orolig för att resa dit? Här är 12 vanliga frågor och svar om zikavirus..

DN - 30 sep 18 kl. 14:35

Fakta: Sex vanliga frågor om lån från CSN

Sex vanliga frågor om CSN och studiemedel..

News55 - 06 apr 20 kl. 12:58

“Därför är daglig glasögonhygien viktig” – News55:s husoptiker svarar på vanliga frågor

Mina endagslinser börjar ta slut. Hur många gånger kan man återanvända dem? – Endagslinser är ju gjorda för en dag, så det är inte optimalt att använda dem flera dagar.

Polisen - 19 nov 15 kl. 17:06

Svar på frågor om den höjda hotnivån

Säkerhetspolisen har höjt hotnivån när det gäller terrorism riktad mot Sverige. Här får du svar på frågor som polisen fått från allmänhet och medier..

Kristianstadsbladet - 05 apr 18 kl. 18:30

JO kritiserar kommunstyrelsen – Svar på brunnsfrågor tog för lång tid

Det tog ett halvt år innan en Näsumsbo fick svar på frågor kring sitt avlopp. Nu kritiserar JO kommunstyrelsen för en alldeles för långsam hantering av ärendet. .

YLE - 05 okt 16 kl. 11:36

Experter ger svar på åtta vanliga frågor om vargar

Informationsmötet om vargar lockade man ur huse på tisdagskvällen i Tenala. Känslorna kring vargarna var delade och det kommer de vara fortsättningsvis. Situtionen kommer ändå att lugna ner sig, säger en känd svensk vargforskare.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

5 svar på vanliga frågor om ebola

VÄSTAFRIKA. I Västafrika forsätter ebola att sprida sig i rasande fart och man uppger nu att cirka 100 personer drabbas varje dag. I veckan stod det också klart att en norsk läkare insjuknat och att en ebolasmittad läkare från Portugal nu smittat en av personerna som vårdade honom i hemlandet.

Expressen - 08 apr 17 kl. 20:28

Svar på vanliga frågor om terrorattentatet

Under fredagen drabbades Stockholm av en terrorattack när en förare körde över människor på Drottninggatan i Stockholm. Sett till sökningarna på Google är det många som har frågor kring attacken, och här besvarar vi några av de vanligt förekommande..

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Inga ändringar i antagningsreglerna efter inställt högskoleprov

Inför hösten blir det fortfarande en tredjedel av platserna på högskolor och universitet som avsätts för de som söker in med resultat från högskoleprovet, detta trots att vårens högskoleprov ställdes in..

SR - 1 timme sedan

Många blomsterbud i corona-tider

Då vi inte kan umgås som vanligt, vill många glädja med en blomma. I coronatider har antalet blomsterförsändelser ökat kraftigt..

SR - 2 timmar sedan

Över 55 000 smittade i region Stockholm

2,5 procent av befolkningen i region Stockholm uppskattas ha burit på coronaviruset vid månadsskiftet..

SR - 2 timmar sedan

Ingen brant ökning av smittade utanför Stockholm

Antal sjuka i covid-19 ökar i Sverige men smittspridningen varierar stort över landet. Den branta ökningen av smittade har hittills uteblivit både i Göteborg och Malmö..

SR - 2 timmar sedan

Treåriga flickans död kan leda till ändrad lag

Fosterbarns behov av långsiktighet och stabilitet ska i fortsättningen väga tyngre när det avgörs om de exempelvis ska flyttas tillbaka till sina biologiska föräldrar..

SR - 2 timmar sedan

Riksväg 26 helt avstängd söder om Smålandsstenar

Olyckan inträffade strax efter kl 16 Vägen är helt avstängd i båda riktningar mellan Smålandsstenar och Hyltebruk i höjd med infarten till Landeryd Två personbilar är inblandade i olyckan Texten uppdateras.

SR - 2 timmar sedan

Socialutskottet enat: Inför smittskyddspeng snarast

Riksdagens socialutskott vill att regelverket snabbt ska ändras, så att personer som tillhör riskgrupper kan stanna hemma från arbetet under coronakrisen - med ersättning från Försäkringskassan..

SR - 4 timmar sedan

Löfven: Restauranger kan behöva stängas

Restauranger som inte följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer kan tvingas stänga för att stoppa smittspridningen av coronaviruset. Det säger statsminister Stefan Löfven (S) i en intervju med Studio Ett..

SR - 4 timmar sedan

Hopp för börsen efter coronaraset

Stockholmsbörsen gick upp i dag och stängde vid lunchtid den sista handelsdagen före påsk på plus 0,3 procent. Sedan mitten av februari har världens börser åkt berg- och dalbana på grund av coronakrisen, men en stor del av det kraftiga fallet har nu tagits tillbaka..

SR - 4 timmar sedan

Tegnell: Nya rutiner för att stänga restauranger

Restauranger, krogar och liknande verksamheter kan komma att stängas om de inte följer de regler som införts för att undvika trängsel. En ny rutin för detta har tagits fram av Folkhälsomyndigeten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.