Skånskan > Nyheter

Wednesday, 08 April, 01:24

Skånskan - 27 feb 20 kl. 15:47

Investerar tre miljoner i solcellerLUND Akademiska Hus investerar cirka tre miljoner kronor i en ny solcellsanläggning på taket till Kemicentrums Hus 1.– Solceller är ett av flera sätt som skapar energismarta byggnader och som genom att minska behovet av levererad energi verkligen gör skillnad för miljön, säger Johan Tjernström som är affärsutvecklare på Akademiska Hus.
Initiativet bygger på Akademiska Hus och Lunds universitets gemensamma vilja att göra campusområdet ännu mer hållbart. Klimatmålen är högt satta och man har beslutat om en nollvision för sitt klimatavtryck.
Redan 2025 ska man, enligt Johan Tjernström, vara klimatneutrala i fråga om drift, resor med mera.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
LUND Akademiska Hus, Kemicentrums Hus, Johan Tjernström, Akademiska Hus, Lunds, Kemicentrum Hus, kWh, Lund, Ekologi, Handsken

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Investerar, tremiljoner i , solceller
Realtid - 30 jun 11 kl. 09:34

Industrifonden investerar i solceller

Industrifonden investerar 18,5 miljoner kronor och blir ny delägare i Sol Voltaics i Lund..

SmålandsPosten - 15 mar 20 kl. 18:15

Datorer gör det varmt i klassrummen - investerar tre miljoner

Bikupans klassrum blir för varma och då får kommunen byta ventilationssystem för tre miljoner kronor. Ett av skälen till de höga temperaturerna - elevernas personliga datorer. .

Barometern - 03 okt 19 kl. 08:42

Solceller på gång på kommunala byggnader

Torsås kommun investerar i solceller. Både nya förskolan i Bergkvara och kommunhuset i Torsås får nu solceller på taken..

DI - 14 dec 11 kl. 18:28

ABB investerar i solceller

Verkstadskoncernen ABB meddelade idag att de har kommit överens om att investera cirka 20 miljoner dollar i en total investering om 35 miljoner dollar avseende en betydande minoritetsandel i Green Volts, en ledande leverantör av nyckelfärdig koncentrerad fotovoltaisk solkraft (CVP-system), baserad i Kalifornien..

Helsingborgs Dagblad - 29 jun 19 kl. 15:15

Förening miljöinvesterar i solceller

”Vi har ett idealiskt läge för maximal solexponering”.

Realtid - 01 okt 19 kl. 08:03

Tre toppschefer lämnar Swedbank Estland

Tre toppschefer lämnar Swedbank Estland, PWC investerar tre  miljarder i sina medarbetare och Paypal satsar i Kina. Det är några av nyheterna i tisdagens morgonsvep. .

Dalarnas tidningar - 27 maj 13 kl. 06:28

Bo-Be plastindustri investerar tre miljoner kronor

Liljas Plast AB, som äger Bo-Be Plastindustri AB har tagit hem en order som beräknas ge omkring 16 miljoner kronor om året. Av dessa kommer cirka fyra miljoner kronor att hamna i Vansbro och för att klara uppdraget måste de investera i ny maskin. ?

DalaDemokraten - 28 maj 13 kl. 05:50

Bo-Be investerar tre miljoner kronor

VANSBRO Liljas Plast AB, som äger Bo-Be Plastindustri AB har tagit hem en order som beräknas ge omkring 16 miljoner kronor ....

YLE - 16 aug 18 kl. 19:37

Davis Cup i tennis förnyas radikalt – företag ledd av Barcelonaspelaren Gerard Piqué investerar tre miljarder dollar i det nya konceptet

Från och med nästa år avgörs Davis Cup i nytt format där 18 lag gör upp om titeln under en vecka i november..

Dagens PS - 20 mar 18 kl. 17:15

”Hellre investera i solceller än pengar på banken”

Intresset för att producera egen el ökar, och allt fler installerar solpaneler på sina tak. Ove Stein, 82 år, är en av dem som nyttjar solens energi, och ser fram emot att få miljövänlig el under många år framöver. – När solceller kom upp som ett alternativ som gör skillnad för både plånboken och miljön, kändes det som ett självklart val, säger han.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 24 mar 20 kl. 21:14

Sverige håller andan i väntan på ”dag noll”

Inrikes Trots att tusentals svenskar är smittade och 36 personer har dött har vi det värsta framför oss. Enligt Folkhälsomyndigheten har "dag noll" ännu inte ens inträffat.
Det vill säga när den kraftigt uppåtgående kurvan över antalet svårt sjuka börjar stiga kraftigt.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 21:00

Går i mål med skånskt Våroffer

Med Våroffer avslutar Anders de la Motte den årstidskvartett han inledde 2016 med Slutet på sommaren.
– Den har varit väldigt rolig att skriva och läsarresponsen har varit jättestor, men nu är jag ganska nöjd med det här sättet att berätta, säger han.Fakta: Anders de la Motte
Född: 1971 i Billesholm
Bor: I Lomma
Bakgrund: Polis och säkerhetsexpert som debuterade som deckarförfattare med [Geim] 2010.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 20:30

Åtgärdspaket ska stötta Skånes näringsliv

Skåne På bara några veckor har coronaviruset lett till en kris för det skånska näringslivet som vida överträffar finanskrisen 2008.
För att möta den kraftiga nedgången lanserar Regionala utvecklingsnämnden i Region Skåne ett åtgärdspaket med som ska stötta företagen.– Vi är i en allvarlig situation.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:57

Skidbackarna håller öppet i påsk

Inrikes Skidanläggningarna kommer inte att behöva stänga för att begränsa smittspridning, meddelar Folkhälsomyndigheten.
Beskedet välkomnas av skidjätten Skistar, som ändå räknar med besökstapp i påsk.Det har varit en del spekulationer och det känns bra att ha fått ett tydligt besked, säger vd:n Stefan Sjöstrand.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 19:00

Fullmäktige samlas men färre ledamöter

Sjöbo Fullmäktige kommer att samlas på onsdagskvällen på kommunhuset – men bara hälften av politikerna deltar på grund av coronaviruset för att undvika smitta.Vanligtvis träffas 49 ledamöter i sessionssalen på kommunhuset när det är fullmäktige. Kommunstyrelsens ordförande Magnus Weberg (M) berättar att en diskussion har hållits med samtliga partiers gruppledare om hur de ska kunna verka på bästa sätt men utan risk för att folk ska bli smittade av coronaviruset.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 19:00

Åtalas för bilkörning

ESLÖV En 35-årig man åtalas för en olovlig körning, som ska ha inträffat i november förra året.
Mannen stoppades av polis på Trehäradsvägen och polispatrullen förstod då att mannen saknade giltigt körkort. Under förhör som hållits har 35-åringen förnekat brott..

Skånskan - 24 mar 20 kl. 19:00

Färre går utan sysselsättning

Eslöv Eslövs kommun har ett ansvar för att hålla unga som går utan sysselsättning under luppen och göra regelbundna uppföljningar.
Det handlar om det kommunala aktivitetsansvaret som kommunen har för ungdomar som är mellan 16 och 20 år, och som inte går på gymnasiet eller som inte har slutfört en gymnasieutbildning med fullständiga betyg.
Under hösten 2019 skrevs 125 nya ungdomar in i det kommunala aktivitetsansvaret.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:00

Häktad åtalas för våldtäkt

SVEDALA 23-åringen ska ha dykt upp objuden i Svedalakvinnans bostad och där misstänks han ha våldtagit henne.
Nu åtalas mannen mot sitt nekande vid Ystad tingsrätt.Det var den 22 januari i år som en 23-årig man misstänks ha tvingat till sig och enligt åklagaren Jörgen Malmunger våldtagit en Svedalakvinna i hennes bostad.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:00

Nya ägare till fastigheten på postadress Karlarp Granvägen 3 i Tjörnarp

Tjörnarp Rutger och Jarl Lorensson, 68 och 63 år, ärver fastigheten på adressen Karlarp Granvägen 3 i Tjörnarp från Inga Maria Persson. Det 44 kvadratmeter stora huset är byggt 1966 och har en tomt på 3 552 kvadratmeter. Affären blev klar i mars 2020.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:02

Svensk mästarinna klar för Lugi

HANDBOLL Efter två säsongers proffsspel i danska Randers flyttar HF Kärra-fostrade Julia Eriksson, född 1994, hem till Sverige igen, men inte till Göteborg och Sävehof utan till Lund och Lugi.– Det är en kraftfull tvåvägsspelare som vi verkligen behöver i vårt lagbygge, påstår Kenneth Andersson, Lugis damtränare och sportchef, i ett pressmeddelande.
– Vi spelade flera av de sista omgångarna med enbart tre stycken niometersspelare och har haft en för tunn trupp helt enkelt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.