Barometern > Nyheter

Monday, 30 March, 12:10

Barometern - 27 feb 20 kl. 15:49

Klart: Barnen ska checkas in digitalt på förskolanNybro kommun har beslutat att inför digital närvaro i barnomsorgen. Målet är att införa systemet under året. .
Läs mer på Barometern

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klart Barnenska , checkasin , digitalt, förskolan
DN - 04 apr 19 kl. 14:34

Nu checkas barnen in digitalt på förskolan

För ett år sedan fick de första förskolorna i Stockholms stad testa på digital närvarohantering. Sedan dess har ett stort antal förskolor börjat använda sig av verktyget som underlättar för både pedagoger och vårdnadshavare.  – Det är mycket lättare att få överblick, säger Ann-Sofie Ulin, förskolechef på förskolan Hagelstavägen 22 i Bromma.

Vimmerby Tidning - 25 mar 20 kl. 18:00

Hälften av barnen borta på förskolan

Den senaste tiden har mellan 80–90 personal, och runt hälften av barnen varit frånvarande i förskolan i Västerviks kommun..

Expressen - 26 okt 15 kl. 10:42

Vi behöver inte rädda barnen från förskolan

Förskolan är inte en tortyrkammare vi lämnar våra barn till. Ändå har vi hysteriskt bråttom att få dem därifrån. Jag tänker inte längre ställa upp i den outtalade hämtar-tävlingen oss föräldrar emellan, skriver Hannah W Almerud..

Blekinge Läns tidning - 23 feb 19 kl. 05:00

Låt barnen leka på förskolan

I en ny läroplan för förskolan står inskrivet att barn ska ”undervisas” och ”utbildas”. Men barn bör få leka, inte plugga. Studier visar dessutom att undervisning för förskolebarn inte genererar några långsiktigt positiva effekter.

NSD - 28 mar 19 kl. 19:48

Så smet barnen från förskolan

Fyraåringarna rymde från förskolan genom att klättra över snön vid staketet..

YLE - 26 apr 17 kl. 13:23

Föräldrar i Hangöby oroliga då förskolan kan stänga

De svensk- och finskspråkiga förskolorna i Hangöby ser ut att försvinna. Många föräldrar reagerar på sociala medier och befarar att en nedläggning av förskolan kan vara första steget till att stänga Hangöby skola. Dagvårdschef Birgitta Mannström i Hangö säger att de två sakerna, förskolan och skolan, inte hänger ihop.

Skånskan - 12 aug 16 kl. 19:17

Förskolan igång igen efter larm

MALMÖ Efter larm om höga halter av PCB i marken flyttades barnen vid Hermodsdalsparken förskola för en tid sedan till andra lokaler.
- Det var en ren säkerhetsåtgärd. Men barn och personal kommer redan på måndag att vara tillbaka igen i sina vanliga lokaler, berättar Elsa Mattia, utbildningschef på förskoleförvaltningen.

Världen Idag - 26 jan 15 kl. 00:00

"Positiva forskningsresultat om förskolan har överbetonats"

Ulla Waldenström har skrivit boken "Mår barnen bra i förskolan?" och efterfrågar mer av forskning om situationen, inte minst för de små barnen, i svensk förskola. På ganska få år har förskolan förändrats i grunden, allt fler barn går allt längre dagar i förskolan från allt tidigare åldrar.

Världen Idag - 28 jan 15 kl. 00:00

”Positiva forskningsresultat om förskolan har överbetonats”

Ulla Waldenström har skrivit boken "Mår barnen bra i förskolan?" och efterfrågar mer av forskning om situationen, inte minst för de små barnen, i svensk förskola. På ganska få år har förskolan förändrats i grunden, allt fler barn går allt längre dagar i förskolan från allt tidigare åldrar.

Trelleborgs Allehanda - 30 nov 12 kl. 08:30

15-timmarsregeln i förskolan kan utökas

Arkiv: Scanpix
Barn till föräldralediga eller arbetslösa ska kunna gå på förskolan mer än de lagstadgade 15 timmarna per vecka. Ett system med 20 timmars garanterad förskola ska utredas.
Anledningen är att mer tid i förskolan sägs vara gynnsamt för barnens språkutveckling.?

Expressen - 25 aug 17 kl. 13:09

Skolstart i kungafamiljen – barnen börjar i förskola

Nu börjar barnen i kungafamiljen förskolan – för första gången.Prins Alexander, prinsessan Leonore och prins Nicolas kommer alla att skolas in under hösten.– Föräldrarna är tillsammans med barnen i förskolan under den första tiden, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet..

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 15 minuter sedan

Kvinna i Malmö utsatt för mordförsök

Barometern - 15 minuter sedan

Albanien hjälper Italien: "Glömmer ej en vän"

Trettio läkare och sjuksköterskor från Albanien har landat i Italien för att hjälpa till i kampen mot coronaviruset..

Barometern - 10 minuter sedan

Torka och granbarkborre har försvagat granskogen i Högaberg

Den varma och torra sommaren 2018 i kombination med stora angrepp av granbarkborre har gått hårt åt skogen i Högaberg, mellan Pukeberg och Hagnebo. Nu ska alla granar inom ett flera hektar stort område tas bort..

Barometern - 10 minuter sedan

Nytt försök görs för att utreda om ett naturrum ska inrättas

För två år sedan föreslog Moderaterna att kommunen ska utreda hur ett naturrum kan skapas vid Alsterån i Ålem. Nu får de gehör för motionen, men tekniska kontoret skulle i så fall vilja prioritera Emån före Alsterån..

Barometern - 45 minuter sedan

Tog sig in i garage - fick inte med sig något

Barometern - 45 minuter sedan

Rausing bidrar till brittisk hälsovård

Barometern - 45 minuter sedan

Fritt fram: Uteserveringar får ställas ut nu oavsett vilka datum företagarna har tillstånd för.

Nu är det fritt fram att ha uteservering. Ingen avgift tas ut för säsongen. Det har Borgholms kommun beslutat för att hjälpa företagarna..

Barometern - 45 minuter sedan

Nya förbudet får Stora Teatern att stänga

Barometern - 45 minuter sedan

TT-FLASH: Kraftig ökning av varsel

Under förra veckan varslades 18 433 om uppsägning. Det är en kraftig ökning jämfört med föregående vecka..

Barometern - 30 minuter sedan

Helsingborgs framtid hotad av corona

Coronakrisen har slagit hårt mot fotbollsallsvenska Helsingborg. På en presskonferens meddelade klubben att både elitlicensen och föreningens framtid är hotad på grund av de ekonomiska konsekvenserna av virusutbrottet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.