BT > Nyheter

Wednesday, 01 April, 22:09

BT - 27 feb 20 kl. 15:40

Vattenvägen till KalvVattennivåerna är fortsatt höga i hela Sjuhärad. I södra delen av Svenljunga kommun är flera vägar fortfarande helt avstängda. På Kalvs familjecamping står stugorna med vatten upp på farstun..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Kalv, Sjuhärad, Svenljunga, Kalvs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vattenvägentill , Kalv
Nya Wermlands Tidningen - 15 aug 18 kl. 11:26

Vattenvägen ställs ut i tre delar

Utställningen ”Vattenvägen” på Dalslands konstmuseum är baserad på tre delar. Den ena delen utgörs av fotografier av Herman Ahlin som verkade som kamrer på kanalkontoret. Den andra berättar om slussvaktens liv och den tredje utgörs av marinmåleri och båtmodeller.

Kristianstadsbladet - 09 aug 14 kl. 07:00

Vattenvägen till Olofström har påbörjats

Foto: Tom Wall
Nu har det omfattande arbetet med vattenledningarna som ska ge Näsum och Olofströms kommun dricksvatten från Bromölla inletts. Snart kommer Bromöllaborna beröras, när trafiken på Tians väg stängs av.
Arbetet har precis smygstartat efter semestern när Kristianstadsbladet besöker arbetsplatsen längs Tians väg i Bromölla.

Helsingborgs Dagblad - 23 mar 15 kl. 13:01

220 vandrare valde vattenvägen

220 deltagare (180 vuxna, 20 barn och ett 20-tal enbart bingo) gick söndagens tips- och bingopromenad från Hembygdsparken i Ängelholm, längs Rönne å på Världsvattendagen (som var temat på rundan) till Nya Kungsgården och tillbaks..

NSD - 07 jul 15 kl. 09:54

Vattenvägen är öppen...

Det blev fel i texten om Luleå hamnfestival i gårdagens tidning..

GöteborgsPosten - 24 feb 16 kl. 07:41

Inbrottstjuvar försökte fly vattenvägen

Två misstänkta och nedkylda inbrottstjuvar kunde gripas inatt efter att de gjort ett misslyckat försök att fly polisen..

DI - 28 okt 18 kl. 23:10

Sveriges största husbåt – Lindbäcks Bygg tar vattenvägen

Hustillverkaren Lindbäcks Bygg i Piteå har valt vatten i stället för asfalt. Nu ska fler följa i deras spår..

Skånskan - 18 okt 18 kl. 15:00

Hon samordnar Österlens vattenvård

sydost Valentina Zülsdorff har till uppgift att förstärka arbetet kring tolv vattendrag i sydöstra Skåne så att de uppnår en god kemisk och ekologisk status fram till 2021 enligt EU:s ramdirektiv för vatten.
– Min roll i Leaderprojektet Österlens sköna vattendrag är mest att förmedla och öka kunskapen om dem, säger hon.Möten och vandringarProjektet Österlens sköna vattendrag arrangerar följande aktiviteter i oktober och november:
Vandring längs Klammersbäcks nedre lopp lördag den 20 oktober.

Dalarnas tidningar - 03 jun 14 kl. 09:30

Guidad tur längs gruvliga vattenvägar

Vandringen startar klockan 10 vid Puttbo bergsmansgård, som numera är scoutstuga. Den ligger på vägen mot Källslätten..

GöteborgsPosten - 05 apr 18 kl. 14:02

Staten måste visa vägen för inrikes sjöfart

Det kan bara upplevas som utopiskt att en redan hårt pressad containerterminal i Göteborg och kommunägda Vänerhamnar bör vara de som driver nya affärsmodeller. I stället vore såklart det logiska att staten, via rimlig styrning av sina myndigheter, också ger förutsättningar till den trafik på inre vattenvägar man politiskt lovordar, skriver Alf Brodin, konsult inom sjöfart och hamn..

Supermiljöbloggen - 01 aug 15 kl. 08:53

Jämtländska vattendrag återställs till ett mer naturligt tillstånd

För att kunna stärka ekosystemen i sjöarna Näkten, Revsundssjön och Locknesjön genomförs nu projektet Triple Lakes, där områdena återställs till hur de såg ut innan människans ingrepp på 1800-talet. Stenbumlingar och andra naturliga hinder placeras i vattnet för att kunna öka den biologiska mångfalden vad gäller framförallt fisk och insekter.  De tre sjöarna Locknesjön, Näkten och Revsundssjön har nu hamnat i fokus för vattenvårdsprojektet Triple Lakes, som Havs- och Vattenmyndigheten genomför tillsammans med Skogsstyrelsen, Länsstyrelsen och de tre kommunerna Bräcke, Östersund och Berg.

Fler nyheter från BT

BT - 10 minuter sedan

I coronatider – BT tog tempen på Boråsidrotten

Under onsdagen gick Folkhälsomyndigheten ut med hårdare restriktioner för idrotten. I Borås rullar dock träningen fortfarande på. BT-sporten kollade läget i anläggningarna i arenaområdet.

BT - 45 minuter sedan

JUST NU: Rise korttidspermitterar – 50 tjänster i Borås berörs

Ett 50-tal anställda på Rise i Borås korttidspermitteras. Åtgärderna räcker för nu, men kan komma att utökas. .

BT - 45 minuter sedan

Flygexpert: "Regeringens stödpaket slag i luften"

Flygbolagen har dragit ned sin trafik kraftigt och nu väljer flygbolaget BRA att pausa helt. Flygexperten Jan Ohlsson tror att många bolag får det svårt att komma tillbaka efter coronakrisen. Och han är kritisk till regeringens stödpaket..

BT - 1 timme sedan

Kontrollanter, plexiglas och skyltar – så hanteras nya direktiven i Borås

Kontrollanter i kollektivtrafiken och skyltar på golven i matbutikerna. Efter nya rekommendationer från Folkhälsomyndigheten måste verksamheter uppmana alla att hålla avstånd. .

BT - 1 timme sedan

Ökad oro för pandemier redan före corona

Det fanns en utbredd oro för pandemier redan före corona, enligt den årliga Som-undersökningen. Var femte svensk var i höstas mycket orolig för ett globalt sjukdomsutbrott..

BT - 1 timme sedan

Fick blackout i "Sveriges mästerkock"

Sverige har fått sin tionde mästerkock. En chockad Sofia Henriksson tar hem hela kalaset – men minns knappt vad som hände..

BT - 1 timme sedan

Hareide lämnar Danmark efter Uefas besked

Åge Hareide har gjort sin sista match som förbundskapten för det danska fotbollslandslaget. Detta står klart sedan det europeiska fotbollsförbundet Uefa meddelat att samtliga inplanerade landskamper i juni kommer att skjutas upp på grund av coronavirusets spridning..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.