Dagensanalys.se > Ekonomi

Friday, 10 April, 04:20

Dagensanalys.se - 27 feb 20 kl. 15:44

84% kan tänka sig att dela personliga uppgifter i utbyte mot bättre serviceI en undersökning från Accenture är en klar majoritet villiga att dela med sig av personlig information till myndigheter för att få en anpassad personlig service. De senaste åren har det varit mycket diskussioner om tillit i digitala miljöer, och hur mycket man litar på myndigheter. I en undersökning från Accenture framkommer dock att människor i såväl USA som Europa och Asien i stort utsträckning är bekväma med att både dela information, och interagera med virtuella agenter i sin kontakt [. ] Inlägget 84% kan tänka sig att dela personliga uppgifter i utbyte mot bättre service dök först upp på Dagensanalys.se..
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Accenture, USA, Europa, Asien, Dagensanalys

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 84%kan , tänkasig att , dela, personliga, uppgifteri , utbyte mot bättre service
YLE - 17 jul 15 kl. 17:28

Dubbla personliga rekord av Akilleslöparen Kantele

Viktor Kantele satte nytt personbästa i både försöksheaten och semifinalen på 110 meter häck i U20-EM i Eskilstuna. Borgå Akilles häcklöfte blev trots det liksom de övriga i Finlands trio utanför final. Häckeleganten Kantele tog sig till semifinal genom att sänka sitt personliga rekord med tretton hundradelar till 14,30 och kapade ytterligare tre hundradelar i semifinalen.

YLE - 17 jul 15 kl. 17:28

Dubbla personliga rekord av Borgålöparen Kantele

Viktor Kantele satte nytt personbästa i både försöksheaten och semifinalen på 110 meter häck i U20-EM i Eskilstuna. Borgå Akilles häcklöfte blev trots det liksom de övriga i Finlands trio utanför final. Kantele tog sig till semifinal genom att sänka sitt personliga rekord med tretton hundradelar till 14,30 och kapade ytterligare tre hundradelar i semifinalen.

Dagensanalys.se - 04 jun 18 kl. 14:30

Svenskar oroliga över hur företag använder deras personliga data

Två tredjedelar av svenskarna är oroliga över hur företag använder sig av personlig data de samlar in. Det visar en ny SynoInt-undersökning på uppdrag av Tieto. Över 90 procent av de svarande anser att det är viktigt att företagen informerar hur de använder den personliga data de samlar in, men endast en tredjedel anser att företagen är tillräckligt bra på detta.

Dagensanalys.se - 05 apr 16 kl. 16:00

Varannan kan tänka sig att dela med sig data från sitt smarta hem – mot betalning

En ny studie kring konsumenters inställning kring ”smarta hem” och säkerhet visade bland annat att många är villiga att dela med sig av sitt hems data mot betalning eller liknande kompensation. Studien (utförd åt Intel Security) samlade data från 9 000 människor i Australien, Brasilien, Kanada, Frankrike, Indien, Mexiko, USA och Tyskland, och gällde frågor kring hur man ser på säkerhet och sin användardata relaterat till IoT, ”internet of things” – främst det egna hemmet. Läs mer: 55% av svenskarna vill ha uppkopplat hem Det visade sig att 54 procent av de som svarade kunde tänka sig att dela med sig av användardata mot betalning, medan 74 procent kunde tänka sig rabatter eller kuponger i gengäld.

Dagensanalys.se - 30 jan 17 kl. 12:57

”Trettiplussare” är extra villiga att dela med sig av personlig data mot belöning

Ny, global forskning visar att en fjärdedel av internetanvändarna kan tänka sig att dela med sig av data mot sådant som erbjudanden, rabatter eller betalningar. Det verkar också som om det är de i trettioårsåldern som är mest öppna för tanken. Detta enligt en studie från GfK, som baserats på en onlinebaserad undersökning med över 22000 konsumenter över 15 år från 17 länder.

Dagensanalys.se - 07 mar 17 kl. 12:31

Konsumenter är mer tveksamma än väntat till personliga digitala assistenter

Nu när personliga digitala assistenter håller på att bli en del av vår vardag visar den senaste undersökningen från YouGov att konsumenterna inte är riktigt lika förväntansfulla som företagen räknat med. I rapporten Digital Innovation: Surviving the next wave of change från YouGov avslöjas att hela 45% av britter är missnöjda med den personalisering av information, rekommendationer och reklam som de får idag. Missnöjet ökar dessutom med ålder och mer än 55% av personer över 55 år är emot personalisering.

Supermiljöbloggen - 21 jun 16 kl. 19:57

Elbnb – dela din el med urladdade bilförare

Enligt en sifoundersökning tycker hälften av svenskarna att bristen på laddstolpar är ett hinder för att köra elbil. Det försöker tjänsten Elbnb ändra på genom att föra samman bilförare med lågt batteri med folk som kan tänka sig att el-dela. Enligt samma undersökning kan mer än varannan svenska tänka sig att dela sin el med elbilsåkare i behov, och lika många säger att politikerna inte gör tillräckligt för att nå målet om en fossilfri fordonsflotta 2030.

Dagensanalys.se - 25 okt 16 kl. 12:04

Konsumenter är villiga att dela med av transaktionsdata – om de kan spara pengar på det

Ny forskning visar att en stor del av konsumenterna som använder sig av olika ekonomiska hjälptjänster är positivt inställda till att dela med sig av data relaterad till deras transaktioner, förutsatt att de kan spara pengar eller få ekonomiska råd. Resultaten kommer från från analysplattformen Envestnet | Yodlee, och studerade drygt 4000 amerikanska konsumenter och deras användande av och inställning till olika hjälptjänster inom finansiell hantering och ekonomitjänster. Läs mer: Fler än 9 av 10 oroar sig för hur vår data delas på nätet Det visar sig alltså att över 70 procent mycket väl kan tänka sig att dela med sig av transaktionsdata – något man annars lätt skulle tro ansågs för privat.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Polisen: 5 saker att tänka på innan du delar en efterlysning

Polisen har listat på sin Facebook vad du ska tänka på innan du sprider en efterlysning av försvunna människor på din Facebook eller andra sociala medier.
LÄS MER: Polisen efter nytt fynd: Lisa är förmodligen kvar i området1. Är länken du vill dela från www.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Här utmanar riksdagsledamoten sina kollegor att skänka sin lön

Magda Rasmusson, språkrör för Grön Ungdom och riksdagsledamot för Miljöpartiet, har sagt att hon kommer att skänka en månadslön till Röda korsets arbete för flyktingar.Nyheter24 frågade andra riksdagsledamöter om de kommer att följa hennes fotspår. LÄS MER: Se SD:arens försvar när han anklagats för att skratta åt flyktingarEn person som kommer att skänka sitt arvode från riksdagen till människor på flykt är Miljöpartiets Emma Hult.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - Igår: 14:49

IT-kapacitet central för att möta pandemier

Rent tekniskt har världen varit mer redo att möta en epidemi som covid-19 än någonsin tidigare. Ändå räckte det inte till för att förhindra utbrottet att bli till en global pandemi. Allt går inte att lösa med teknik, men det finns flaskhalsar i det tekniska maskineriet som hade kunnat ge en större kapacitet för det inom pandemin som kan data och IT-resurser kan förebygga och hantera.

Dagensanalys.se - Igår: 10:01

Sveriges Annonsörer marknadsför Bonniers inlåsta artiklar

När Sveriges Annonsörers VD gör ett uttalande om hur svenska marknadsinvesteringar påverkas av coronakrisen väljer hon att göra det i en inlåst artikel på Bonnier-ägda Resumé. Artikeln ska, enligt ingressen på Sveriges Annonsörers egna hemsida, ta itu med Coronautpandemins påverkan på marknadsförare världen över. Och för att hjälpa sina egna medlemmar att förstå situationen har man valt att göra en undersökning vars resultat nu presenteras i den inlåsta artikeln på Resume.

Dagensanalys.se - Igår: 09:44

HubSpot vill sätta stopp för komplicerad webbplatshantering med lanseringen av CMS Hub

Till skillnad från traditionella CMS-system, som blir allt svårare att hantera när verksamheten växer, kan CMS Hub förenkla webbplatshantering genom att det blir möjligt för flera team att samverka på ett samordnat och effektivt sätt. CMS Hub kommer säljas i två olika varianter, Enterprise och Professional, och kommer att vara tillgängliga från 7 april 2020. Så här förklarar Hubspot sitt nya verktyg: CMS Hub är ett komplett system för växande företag.

Dagensanalys.se - Igår: 09:37

Streamingtoppen – Svenskarnas streamingvanor av film och tv-serier

Just nu trendar Knives Out och Tiger King, men ser vi till hela mars månad så var de mest streamade tv-serierna och filmerna Contagion, Devs och Manhunt. Det visar senaste statistiken från Playpilot, vars nya index bygger på vad 15 000 inloggade svenska användare tittar på från över 25 streamingtjänster. Alla streamingtjänster är hemlighetsfulla med sin data vilket gör det svårt att veta vilka filmer och tv-serier som är mest populära.

Dagensanalys.se - I förrgår: 09:36

Var tredje jobbar hemifrån och tycker det fungerar bra

Var tredje svensk har jobbat mer hemifrån. Av de som arbetat hemifrån anser hela 78 procent att organisationen de jobbar på har de kunskaper och digitala verktyg som krävs, och majoriteten tycker att chefen klarar att leda arbetet digitalt. Det finns dock förbättringspotential när det kommer till IT-säkerheten – 29 procent anser att den försämras vid distansarbete, det framgår i en ny undersökning genomförd av YouGov på uppdrag av det nordiska IT-företaget TietoEVRY.

Dagensanalys.se - I förrgår: 09:29

Medieinvesteringarna rasar över 6 procent

Medieinvesteringarna, förmedlade via Sveriges Mediebyråers medlemmar, minskade med 6,2 procent under mars, jämfört med samma period föregående år. Dessutom hade mars 2020 en extra faktureringsdag, vilket gör tappet ännu större. Siffrorna visar att coronakrisen slår hårt även mot medieinvesteringarna och tuffast hade kategorin bio som uppvisade en negativ tillväxt om 61,6 procent.

Dagensanalys.se - 06 apr 20 kl. 10:42

Quibi är en enorm videosatsning med en rad kändisar

Om du gillar videoklipp i korta format med både a- och b-kändisar kan Quibi vara något för dig. Med så kallade ”quick bites” ska Quibi vara något annorlunda än Youtube, Netflix och alla andra. Bakom tjänsten finner vi ingen annan än medgrundaren av DreamWorks Animation, Jeffrey Katzenberg och Meg Whitman (tidigare vd för eBay och HP).

Dagensanalys.se - 06 apr 20 kl. 10:28

Ivanti lanserar Ivanti Assistants

Ivanti utvidgar sin portfölj med nya enterprise service management-lösningar och lanserar Ivanti Assistants – ett produktpaketet av automatiserade bottar. Tjänsten minskar belastningen hos IT support och helpdesk-team då de nu proaktivt kan ansluta sig till slutanvändare och lösa problem som annars skulle riskerat bli orapporterade eller ignorerade. Ivanti Assistants är en ny familj av molnbaserade bottar för självläkande funktioner för klienterna i systemet och ger IT-organisationen tillgång till ett eget virtuellt supportteam dygnet runt, förklarar Ian Aitchison, senior produktansvarig på […] Inlägget Ivanti lanserar Ivanti Assistants dök först upp på Dagensanalys.

Dagensanalys.se - 06 apr 20 kl. 09:44

Gunilla Asker blir vd på produktbolaget Edge

Tidigare marknadsdirektören på ICA Sverige och VD:n för SvD, Gunilla Asker, blir vd för det digitala produktbolaget Edge. Nyligen lanserade bolaget Sveriges första e-handel för HR-tjänster. Gunilla Asker har en gedigen meritlista och nu kliver hon ombord som vd på Edge där hon ska leda och utveckla bolaget framåt.

Dagensanalys.se - 06 apr 20 kl. 09:41

Här är Strategy Awards blytunga jury för 2020

Strategy Awards 2020 jury är utsedd och består av 40 marknadsförare och reklamskapare. Strategy Awards belönar strategiska vägval bakom lösningar som gett framgång och skiljer sig på flera sätt från andra tävlingar. Ett är att alltid välkomna tillbaka ett antal ledamöter från tidigare jurybedömningar, i år 12 stycken, för att på bästa sätt överföra kompetens och erfarenhet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.