Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Saturday, 04 April, 03:44

Helsingborgs Dagblad - 27 feb 20 kl. 15:34

Barriärer ska förhindra nya översvämningarDricksvattnet ska säkras..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Barriärerska , förhindranya , översvämningar
Nyhetskanalen - 21 sep 12 kl. 06:57

Sveriges beredskap för översvämningar håller inte måttet

Länsstyrelsen i Kalmar har nu analyserat sommarens kraftiga översvämningar och konstaterar att informationen till allmänheten via sociala medier måste bli bättre vid sådana krislägen.
Det måste också finnas tillräckligt med barriärer i varje kommun för att hindra vattenflöden vid översvämningar. På sikt krävs en bättre samordning av beredskapen..

GöteborgsPosten - 27 dec 13 kl. 13:48

Barriärer kan skydda Göteborg mot vattnet

Två väldiga barriärer kan i framtiden skydda Göteborg mot översvämningar; en utanför Älvsborgsbron och en vid Kungälv. Kostnad: tio miljarder kronor.

Blekinge Läns tidning - 06 jan 18 kl. 16:44

Höga vattenflöden: Blekinge begär hjälp mot översvämningar

Blekinge har begärt extra resurser och tillgång till barriärer mot översvämningar tillsammans med grannlänen Kronoberg och Skåne..

SVT - 16 feb 20 kl. 05:51

Brittisk militär kallas in efter regn och översvämningar

Vinterstormen Dennis väntas ställa till med stora problem i Storbritannien, där stora mängder nederbörd och kraftiga stormvindar drar in i helgen. Militären kommer nu att kallas in för att hjälpa till att bygga barriärer för att stoppa översvämningar..

SR - 07 sep 15 kl. 16:28

Barriärer av sand ska stoppa vattnet i Hallsberg

Vattnet börjar nu sjunka undan på vissa håll i Hallsberg, som drabbats hårt av kraftiga översvämningar..

DN - 06 jan 18 kl. 18:22

Tre län i södra Sverige får hjälp mot översvämningar

Mycket höga flöden råder för närvarande i vattendrag i de tre sydsvenska länen Kronoberg, Blekinge och Skåne. Berörda länsstyrelser har av beredskapsskäl begärt att få ner barriärer från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB)..

Expressen - 13 maj 18 kl. 16:46

Vårfloden ökar – nu sätts barriärer in för att skydda

Stora delar av norra Sverige har fortfarande fullt upp med de höga vattennivåerna. I Haparanda ska man under dagen placera ut en skyddsbarriär för att skydda mot översvämningar.Samtidigt väntas Kalixälven fortsätta stiga under de kommande dagarna..

Kristianstadsbladet - 30 nov 12 kl. 11:00

Skyddet snart på rekordlåg nivå

Foto: Lasse Ottosson
Sättningarna i Hammarslundvallen gör att den inte klarar att skydda staden mot allvarliga översvämningar. Därför måste den byggas om. I väntan på det testas barriärer att sätta på vallen vid akuta hot.

BT - 19 aug 14 kl. 20:25

Mer regn väntas över Halland

Flera skolor och en vårdcentral i Getinge utanför Halmstad har tvingats stänga på grund av översvämningar. Och kulmen är ännu inte nådd. SMHI har utfärdat en klass 3-varning för området.

Vimmerby Tidning - 01 feb 13 kl. 08:28

Godkänt - trots anmärkningar

Det måste fram fler pumpar och barriärer. Dels egna grejer, men dels måste det också göras förberedelser för att snabbare kunna låna in från annat håll.
Kommunrevisionen har en hel del anmärkningar mot kommunens insatser i samband med sommarens översvämningar.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

IMF: ”Mänsklighetens mörkaste stund”

Coronapandemin har orsakat en global recession som kommer att bli "mycket värre" än finanskrisen 2008. Det dystra budskapet kommer Internationella valutafonden IMF:s chef Kristalina Georgieva med. – Det här är mänsklighetens mörkaste stund under min liv.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Countryartister genomför gala hemifrån

Årets upplaga av countrygalan ACM Awards, som skulle ha hållits på söndag, har skjutits upp till den 16 september på grund av coronaviruset. Men countryentusiaster behöver inte misströsta. På söndag sänder i stället amerikanska tv-kanalen CBS en karantä.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Vårdoro vid stängd Finlandsgräns

Sverige och Finland diskuterar om gränsen ska hållas öppen för arbetspendling, skriver DN. Finlands regering har beslutat att skärpa bland annat reglerna för gränspasseringar. Skärpningen väntas röstas igenom i parlamentet inom kort och sjukvården i reg.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Brasiliansk bönedag mot viruset

Brasiliens president Jair Bolsonaro har utlyst söndagen som nationell dag för fasta och bön för att "befria Brasilien från denna ondska", det vill säga coronaviruset. Bolsonaro har konsekvent tonat ner faran med viruset och gått mot såväl sin egen hälso.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Täckta ansikten rekommenderas i USA

Samtliga invånare i USA rekommenderas att täcka näsa och mun med någon sorts skydd när de rör sig utomhus eller träffar andra människor, det säger president Donald Trump. Halsdukar eller liknande skydd går bra, masker som används i vården gör det inte..

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Kidnappad oppositionsledare ”mår bra”

Malis oppositionsledare Soumaila Cissé, som kidnappades förra veckan, uppges må bra. Uppgifterna kommer från hans eget parti URD, som deltar i förhandlingar med kidnapparna. Åtta personer som togs till fånga tillsammans med Cissé har släppts, och bara h.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Man anhållen misstänkt för våldtäkt mot barn

En man i 20-årsåldern i Landskrona har anhållits misstänkt för våldtäkt mot barn, rapporterar Helsingborgs Dagblad. Våldtäkten ska ha begåtts inomhus och offret är under 15 år. – Det är inte så dramatiskt som det låter, det är ingen ”random” händelse ut.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Man anhållen för våldtäkt mot barn

Mannen greps under fredagsförmiddagen..

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Misstänkt järnrörsmisshandel i Uppsala

En man i 40-årsåldern har förts till sjukhus efter en utomhusmisshandel i ett bostadsområde i Uppsala. Polisen larmades till platsen vid 21-tiden av vittnen som säger att ett järnrör hade använts. – Initiala uppgifter här på ledningscentralen var att de.

Helsingborgs Dagblad - 4 timmar sedan

Svenskt Näringsliv: 350 000 fler utan jobb

Trots regeringens krisåtgärder står svenska företag inför en tuff framtid med konkurs och arbetslöshet som följd, skriver Jan-Olof Jacke, vd för Svenskt Näringsliv, på Dagens Nyheters debattsida. Branschorganisationen har gjort beräkningar utifrån boksl.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.