Expressen > Nyheter

Wednesday, 01 April, 12:32

Expressen - 27 feb 20 kl. 15:37

Polisen kan få nytt vapen mot organiserad brottslighetRegeringen vill ge polis och åklagare ett nytt vapen i kampen mot kriminella. För att underlätta avlyssning av så kallade ”burners” – tillfälliga telefoner som används och kastas – föreslås en snabbare process för avlyssningstillstånd..
Läs mer på Expressen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Polisenkan , , nytt, vapenmot , organiserad, brottslighet
DN - 23 sep 17 kl. 09:30

Polisen utrustas med nytt vapen från USA

Polisen har köpt in nya amerikanska automatvapen till Nationella insatsstyrkan och alla regionala insatsstyrkor i Sverige. I Göteborg och Stockholm har de nya vapnen redan börjat användas av polisen. – Det är ett bra vapen och svensk polis ska ha bra vapen, säger Stefan Hector från polisens Nationella operativa avdelning..

DN - 24 feb 18 kl. 07:00

Mammorna ett nytt vapen mot gängen i Gottsunda

Stadsdelen Gottsunda i Uppsala är klassat av polisen som ett särskilt utsatt område: bilbränder, stenkastning och skjutningar. Mycket av gängkriminaliteten koncentreras till en enda gata, Bandstolsvägen.  Nu ska Gottsunda bort från listan.

Polisen - 07 nov 11 kl. 15:33

Polisen har hittat stulna vapen i Persöfjärden

Polisens dykare har under dagen sökt efter stulna vapen i Persöfjärden och strax efter lunch anträffades fyra vapen som dumpats i fjärdens in-/utlopp. Vapnen förmodas härröra från minst två vapenstölder i länet det senaste året..

Sydsvenskan - 28 feb 13 kl. 11:17

TV: Polisen söker hemmabyggda vapen

Den ser ut som en cigarettändare. Men det är ett livsfarligt eldvapen. Nu efterlyser polisen särskilt hemmabyggda vapen under en ny amnesti.

DI - 30 maj 16 kl. 09:47

Polisen får nytt vapen på försök

Efter flera år av påtryckningar — nu ska svensk polis utrustas med elpistol. Men införandet sker på försök och en eventuell användning i hela den yttre verksamheten ligger flera år fram i tiden..

Sydsvenskan - 23 jul 17 kl. 12:00

Bilmålvakterna i Malmö blir fler – men polisen har ett nytt vapen

Genombrott i målvaktsjakt i sommar. Men parkeringsvakter saknar verktyg i biljakten..

BT - 27 mar 19 kl. 18:06

SJUHÄRAD: Polisen har hittat flera vapen – misstänkt par målsägande i våldsutredning

Polisen har funnit flera vapen, och ett man och en kvinna sitter anhållna för grovt vapenbrott. Paret är målsägande i en aktuell våldsutredning. .

GT - 26 feb 20 kl. 12:44

Man sköt mot polisen – med två olika vapen

I höstas barrikaderade sig en man i Härryda kommun och sköt mot polisen med två olika vapen, enligt misstankarna.Han åtalas nu för mordförsök mot sex poliser.Mannen sköt med pumphagelgevär och pistol, framgår det i stämningsansökan.

Polisen - 06 maj 14 kl. 10:37

Polisen får nytt verktyg mot drograttfylleri

Polisen ska få ett nytt verktyg att arbeta med i kampen mot drograttfylleri. Flera sållningsinstrument testas just nu ute i Polismyndigheterna..

DN - 02 okt 18 kl. 00:45

Las Vegas-polisen utreder på nytt sexanklagelser mot Ronaldo

Las Vegas-polisen öppnar på nytt utredningen om den våldtäkt som en 34-årig amerikanska anklagat Cristiano Ronaldo för. Kvinnan har i dagarna lämnat in en stämning mot den portugisiske fotbollsstjärnan. 33-årige Ronaldo nekar till anklagelserna..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Lars-Eriks stora hyllning till vården efter mardrömmen

Lars-Erik Pettersson, 80, skadade sig och fick föras till sjukhus på Mauritius.Sedan började coronaviruset spridas på ön.Väl hemma i Sverige har han fått fortsatt vård och nu vill han hylla vårdpersonalen.

Expressen - 1 timme sedan

Hälsogurun: Så kan sömn hindra covid-19

Enligt den brittiske hälsogurun Michael Mosley kan sömn hjälpa mot coronaviruset.Mannen bakom 5:2-dieten förklarar varför sömn är ett viktigt – och helt gratis – sätt att stärka immunförsvaret.”Att få en god natts sömn är livsviktigt för att stärka ditt immunförsvar”, skriver han i Daily Mail.

Expressen - 1 timme sedan

Stor oro för mer trängsel på tågen

I spåren av coronavirusets spridning har antalet resenärer på tågen minskat.Bland de anställda på tågen finns en stor oro för att Skånetrafiken ska komma att glesa ut avgångarna. – Det ska inte bli en riskfaktor att åka tåg, det ska vara säkert för de som arbetar på tågen och för resenärerna, säger tågvärden Cassandra Gustafsson..

Expressen - 1 timme sedan

Det vet läkarna om corona och astma

I vissa sammanhang har astma nämnts som en riskfaktor i samband med coronavirusets framfart. Men på senare tid har Folkhälsomyndigheten varit tydligare och Anders Tegnell slog nyligen fast att astma inte innebär en ökad risk att bli allvarligt sjuk.Här ger överläkare Christer Janson goda råd till de som ändå är oroliga..

Expressen - 1 timme sedan

Spårvagnar i krock – stopp på flera linjer

Två spårvagnar har kolliderat vid Brunnsparken.Det är stopp på flera linjer med anledning av detta..

Expressen - 2 timmar sedan

Spaniensvenskarna sitter i karantän

Spanien rapporterade i går sin högsta dygnssiffra på antal dödsfall någonsin – 849.Landet har infört nationellt nödläge och reglerna är stränga.Spaniensvenskarnas liv omkring solkusten är kraftigt kringskurna.

Expressen - 2 timmar sedan

JUST NU: Hotfull man gripen vid skola – attackerade poliser

Polisen larmades under onsdagsmorgonen till centrala Lund där en man betedde sig hotfullt.Mannen rörde sig då utanför en grundskola.När poliserna närmade sig mannen gick han till attack.

Expressen - 3 timmar sedan

Fladdermöss tvingar kommunen att släcka

Gatubelysningen längs delar av väg 25 i Växjö kommer att släckas ned.Trafikverkets beslut bottnar i att fladdermössen blir rädda av ljuset..

Expressen - 3 timmar sedan

Ensamkommande hårt drabbade av pandemin

Distansstudier och en allt osäkrare arbetsmarknad drabbar de ensamkommande som omfattas av gymnasielagen.Får de inte godkända betyg eller en anställning inom ett halvår efter utbildningen, riskerar de att inte få stanna i Sverige.– Vilket så klart kommer bli helt orimligt, säger Matilda Brinck-Larsen, verksamhetsansvarig för organisationen Agape, till P4 Göteborg.

Expressen - 4 timmar sedan

Corona i korthet – de senaste nyheterna

Smittspårning från viruset start i Sverige visar att det främst smittade inom familjen.■■■Ge varje person i arbetsför ålder 10.000 kronor i månaden för att kickstarta ekonomin när den akuta coronakrisen är över, säger Andreas Wallström, tillförordnad chefsekonom på Swedbank till Dagens Nyheter.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.