Skånskan > Nyheter

Thursday, 09 April, 15:52

Skånskan - 27 feb 20 kl. 15:30

Rätt att avvisa överklagan om ordningsvaktSTAFFANSTORP Förvaltningsrätten gjorde rätt när den avvisade kommunens överklagande av polisens förhandsbesked om ordningsvakter med motiveringen att det inte är överklagbart.Det avgör kammarrätten i Göteborg i en dom sedan Staffanstorps kommun överklagat förvaltningsrättens besked från maj 2019.
Kommunens överklagande avslås. Bakgrunden är frågan om ordningsvakterna i Staffanstorp där kommunen inrättat en egen säkerhetsenhet. Här hade man i början tillstånd för ordningsvakter att arbeta inom vissa områden i kommunen.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
STAFFANSTORP Förvaltningsrätten, Göteborg, Staffanstorps, Staffanstorp

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rätt att avvisa, överklaganom , ordningsvakt
Västerbottens Folkblad - 10 nov 11 kl. 14:06

Spottade på ordningsvakt

UMEÅ Ordningsvakten blev spottad i ansiktet när han skulle avvisa 23-åringen från en krog i Umeå. UMEÅ Ordningsvakten blev spottad i ansiktet när han skulle avvisa 23-åringen från en krog i Umeå. Dessutom hotades vakten  plus att 23-åringen gjorde motstånd.

Trelleborgs Allehanda - 01 aug 11 kl. 12:44

Ordningsvakt anmäls för misshandel

En ordningsvakt på nattklubben Kräm anmäldes i helgen för misshandel.
Det var i samband med att vakten skulle avvisa en besökare som dennes kompis började diskutera med vakten. Vakten ska då ha tagit tag runt halsen på kompisen som uppger att han fick svårt att andas.

Helsingborgs Dagblad - 05 dec 11 kl. 16:03

Ordningsvakt skallad

En 15-årig pojke greps sent på fredagskvällen inne på Bahnhof Bar misstänkt för att ha skallat en ordningsvakt i ansiktet. Misshandeln skedde i samband med att ordningsvakten skulle avvisa den höggradigt berusade tonåringen från lokalerna.15-åringen greps på platsen och omhändertogs senare enligt lagen om omhändertagande av berusade personer..

Kristianstadsbladet - 10 aug 14 kl. 09:44

Man slog ordningsvakt

Strax innan midnatt på lördagskvällen väljer en ordningsvakt att avvisa en allt för berusad man från ett uteställe i Åhus.
Mannen, som är i 20-årsåldern, slår då ordningsvakten i ansiktet med en knuten näve. Vakten får en svullnad under ögat och gärningsmannen grips misstänkt för våld mot tjänsteman.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Full polis sparkade ordningsvakt under hårdrockskonsertGhost

UMEÅ. En ordningsvakt skulle under en hårdrocksspelning avvisa en person som drack alkohol inne i konsertlokalen och därför bröt mot reglerna. Men när de båda var på väg ut från lokalen stötte de på en vän till mannen precis skulle bli utkastad – en mycket berusad 43-årig polis som inte uppskattade ordningsvaktens beteende.

ÖstersundsPosten - 23 jan 16 kl. 03:00

Man accepterade inte att bli utkastad från krogen – gav sig på ordningsvakt

Händelsen inträffade under natten mot lördag. Vid 02:30-tiden skulle ordningsvakter på en restaurang i Östersund avvisa en man i 30-årsåldern då han ansågs vara för berusad. Men mannen accepterade inte att han blev utslängd, utan puttade alternativt slog, samt hotade en ordningsvakt..

Länstidningen i Jämtland - 23 jan 16 kl. 03:00

Man accepterade inte att bli utkastad från krogen – gav sig på ordningsvakt

Händelsen inträffade under natten mot lördag. Vid 02:30-tiden skulle ordningsvakter på en restaurang i Östersund avvisa en man i 30-årsåldern då han ansågs vara för berusad. Men mannen accepterade inte att han blev utslängd, utan puttade alternativt slog, samt hotade en ordningsvakt..

Dalarnas tidningar - 15 aug 16 kl. 13:56

Våldsam kvinna åtalas – ska ha sparkat ordningsvakt i skrevet

Det var den 19 december förra året som en ordningsvakt på en krog i centrala Ludvika skulle avvisa en stökig gäst..

DalaDemokraten - 15 aug 16 kl. 13:56

Våldsam kvinna åtalas – ska ha sparkat ordningsvakt i skrevet

Det var den 19 december förra året som en ordningsvakt på en krog i centrala Ludvika skulle avvisa en stökig gäst..

Sydöstran - 02 maj 17 kl. 15:06

Hotade ordningsvakt på systemet - döms

En 57-årig man döms för hot mot tjänsteman efter att ha hotat en ordningsvakt som skulle avvisa honom från systembolaget i Karlskrona..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 24 mar 20 kl. 21:14

Sverige håller andan i väntan på ”dag noll”

Inrikes Trots att tusentals svenskar är smittade och 36 personer har dött har vi det värsta framför oss. Enligt Folkhälsomyndigheten har "dag noll" ännu inte ens inträffat.
Det vill säga när den kraftigt uppåtgående kurvan över antalet svårt sjuka börjar stiga kraftigt.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 21:00

Går i mål med skånskt Våroffer

Med Våroffer avslutar Anders de la Motte den årstidskvartett han inledde 2016 med Slutet på sommaren.
– Den har varit väldigt rolig att skriva och läsarresponsen har varit jättestor, men nu är jag ganska nöjd med det här sättet att berätta, säger han.Fakta: Anders de la Motte
Född: 1971 i Billesholm
Bor: I Lomma
Bakgrund: Polis och säkerhetsexpert som debuterade som deckarförfattare med [Geim] 2010.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 20:30

Åtgärdspaket ska stötta Skånes näringsliv

Skåne På bara några veckor har coronaviruset lett till en kris för det skånska näringslivet som vida överträffar finanskrisen 2008.
För att möta den kraftiga nedgången lanserar Regionala utvecklingsnämnden i Region Skåne ett åtgärdspaket med som ska stötta företagen.– Vi är i en allvarlig situation.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:57

Skidbackarna håller öppet i påsk

Inrikes Skidanläggningarna kommer inte att behöva stänga för att begränsa smittspridning, meddelar Folkhälsomyndigheten.
Beskedet välkomnas av skidjätten Skistar, som ändå räknar med besökstapp i påsk.Det har varit en del spekulationer och det känns bra att ha fått ett tydligt besked, säger vd:n Stefan Sjöstrand.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 19:00

Fullmäktige samlas men färre ledamöter

Sjöbo Fullmäktige kommer att samlas på onsdagskvällen på kommunhuset – men bara hälften av politikerna deltar på grund av coronaviruset för att undvika smitta.Vanligtvis träffas 49 ledamöter i sessionssalen på kommunhuset när det är fullmäktige. Kommunstyrelsens ordförande Magnus Weberg (M) berättar att en diskussion har hållits med samtliga partiers gruppledare om hur de ska kunna verka på bästa sätt men utan risk för att folk ska bli smittade av coronaviruset.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 19:00

Åtalas för bilkörning

ESLÖV En 35-årig man åtalas för en olovlig körning, som ska ha inträffat i november förra året.
Mannen stoppades av polis på Trehäradsvägen och polispatrullen förstod då att mannen saknade giltigt körkort. Under förhör som hållits har 35-åringen förnekat brott..

Skånskan - 24 mar 20 kl. 19:00

Färre går utan sysselsättning

Eslöv Eslövs kommun har ett ansvar för att hålla unga som går utan sysselsättning under luppen och göra regelbundna uppföljningar.
Det handlar om det kommunala aktivitetsansvaret som kommunen har för ungdomar som är mellan 16 och 20 år, och som inte går på gymnasiet eller som inte har slutfört en gymnasieutbildning med fullständiga betyg.
Under hösten 2019 skrevs 125 nya ungdomar in i det kommunala aktivitetsansvaret.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:00

Häktad åtalas för våldtäkt

SVEDALA 23-åringen ska ha dykt upp objuden i Svedalakvinnans bostad och där misstänks han ha våldtagit henne.
Nu åtalas mannen mot sitt nekande vid Ystad tingsrätt.Det var den 22 januari i år som en 23-årig man misstänks ha tvingat till sig och enligt åklagaren Jörgen Malmunger våldtagit en Svedalakvinna i hennes bostad.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:00

Nya ägare till fastigheten på postadress Karlarp Granvägen 3 i Tjörnarp

Tjörnarp Rutger och Jarl Lorensson, 68 och 63 år, ärver fastigheten på adressen Karlarp Granvägen 3 i Tjörnarp från Inga Maria Persson. Det 44 kvadratmeter stora huset är byggt 1966 och har en tomt på 3 552 kvadratmeter. Affären blev klar i mars 2020.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:02

Svensk mästarinna klar för Lugi

HANDBOLL Efter två säsongers proffsspel i danska Randers flyttar HF Kärra-fostrade Julia Eriksson, född 1994, hem till Sverige igen, men inte till Göteborg och Sävehof utan till Lund och Lugi.– Det är en kraftfull tvåvägsspelare som vi verkligen behöver i vårt lagbygge, påstår Kenneth Andersson, Lugis damtränare och sportchef, i ett pressmeddelande.
– Vi spelade flera av de sista omgångarna med enbart tre stycken niometersspelare och har haft en för tunn trupp helt enkelt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.