Skånskan > Nyheter

Thursday, 09 April, 15:51

Skånskan - 27 feb 20 kl. 15:30

Barnen är värda pengarnaRegion Skåne ämnar ta bort möjligheten för personer med cp-skada att träna konduktiv pedagogik, för att spara en miljon kronor. Det är en låg siffra i förhållande till hur många barn och familjer som träningen hjälper. Träning som vi inte får via habiliteringen. Allt fler barn diagnostiseras med olika funktionsvariationer och behöver stöd och hjälp. Tittar vi på väntetiden till barn- och ungdomspsykiatrin så tar det många månader innan man får det första mötet.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Skåne, Region Skåne, Göteborg, Stockholm

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Barnenär , värda, pengarna
Kristianstadsbladet - 01 okt 13 kl. 10:57

Hon jagar skadestånd till de filippinska barnen

Foto: Privat bild
Rättegången är över, den 52-årige nätpedofilen är dömd. Men offren, de filippinska barnen, har ännu inte fått skadestånd. En knivig uppgift för Kristianstadsadvokaten Christina Davéus.

Jmini.se - 20 okt 15 kl. 07:20

Trafikolycka mellan bilist och cyklister - två barn påkörda

Strax efter kl halv två, middagstid kom larm om att en trafikolycka inträffat på Silkesvägen, Värnamo. Enligt uppgift var det två barn på cykel som körts på av en personbil. Båda barnen körda till Värnamo Sjukhus.

Aftonbladet - 28 aug 14 kl. 07:55

Skandalen: Barnen fick inte pengarna

Ordföranden: "Jag tycker att det är skamligt".

Nerikes Allehanda - 13 okt 13 kl. 05:15

Hur gamla är barnen egentligen?

Den 7 mars 2010 gick Radio Örebro ut med följande: ?... i Norge visade tandtester förra året att nio av tio minderåriga i själva verket var över 18 år?. Det är i och för sig sant att 208 asylsökande barn och ungdomar i Norge hade undersökts med tandtester.

YLE - 20 nov 14 kl. 10:21

Barnen har det bättre än någonsin

Världens barn har aldrig haft det så bra som idag. Fler barn får gå i skola, färre dör i sjukdomar och barnadödligheten har nästan halverats. Det berättar Rädda Barnens informatör Max Holm idag då det är 25 år sedan FN:s konvention om barnets rättigheter kom ut.

YLE - 03 jun 17 kl. 07:00

Då pengarna på sommaren går till barnens mat betyder donerade leksaker mycket

Hjälpbehovet bland barnfamiljer har ökat, berättar teamledaren Iina Kanerva på organisationen Hope i Helsingfors som samlar in använda leksaker, kläder och annat som barn i olika åldrar behöver. Just nu pågår en kampanj där man önskar få ihop grejer för barns utomhusaktiviteter under sommaren. iina kanerva Bild: Ulrica Fagerström/ Yle iina kanerva
På årsbasis är det nu till exempel 400 fler familjer än tidigare i huvudstadsregionen som önskar hjälp och totalt är det närmare 2000 familjer som via organisationen får hjälp med anskaffningar till barnen.

Barometern - 21 jan 14 kl. 07:44

Victoriahallen vann ? barnen förlorade

...på insändaren Störst mötesplats för Nybroborna den 18 januari.
Er arbetsmiljö och ert bästa är mindre värt än en ­renoverad ishall!

PrivataAffärer - 13 jun 19 kl. 10:48

Svenskarna höjer sitt sparande till barnen

Andelen föräldrar som inte sparar alls till barnen har sjunkit under tioårsperioden från 21 procent till 15 procent. Uppgifterna om föräldrars barnsparande kommer från Länsförsäkringars nya rapport döpt till Så sparar vi till barnen, utförd av Novus. Det genomsnittliga sparkapitalet per barn har ökat till 125 191 kr sedan den första mätningen genomfördes.

Skånskan - 22 maj 16 kl. 08:00

”Skåningarna är inte värda ett hertigdöme”

höör Flera skånska kommuner har sagt nej till att ekonomiskt bidra till en dopgåva till prins Oscar hertig av Skåne.
Nu sällar sig Höör till skaran och ger rött ljus till att skänka 10 000 kronor. Men frågan väckte stor debatt i kommunstyrelsen.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 24 mar 20 kl. 21:14

Sverige håller andan i väntan på ”dag noll”

Inrikes Trots att tusentals svenskar är smittade och 36 personer har dött har vi det värsta framför oss. Enligt Folkhälsomyndigheten har "dag noll" ännu inte ens inträffat.
Det vill säga när den kraftigt uppåtgående kurvan över antalet svårt sjuka börjar stiga kraftigt.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 21:00

Går i mål med skånskt Våroffer

Med Våroffer avslutar Anders de la Motte den årstidskvartett han inledde 2016 med Slutet på sommaren.
– Den har varit väldigt rolig att skriva och läsarresponsen har varit jättestor, men nu är jag ganska nöjd med det här sättet att berätta, säger han.Fakta: Anders de la Motte
Född: 1971 i Billesholm
Bor: I Lomma
Bakgrund: Polis och säkerhetsexpert som debuterade som deckarförfattare med [Geim] 2010.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 20:30

Åtgärdspaket ska stötta Skånes näringsliv

Skåne På bara några veckor har coronaviruset lett till en kris för det skånska näringslivet som vida överträffar finanskrisen 2008.
För att möta den kraftiga nedgången lanserar Regionala utvecklingsnämnden i Region Skåne ett åtgärdspaket med som ska stötta företagen.– Vi är i en allvarlig situation.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:57

Skidbackarna håller öppet i påsk

Inrikes Skidanläggningarna kommer inte att behöva stänga för att begränsa smittspridning, meddelar Folkhälsomyndigheten.
Beskedet välkomnas av skidjätten Skistar, som ändå räknar med besökstapp i påsk.Det har varit en del spekulationer och det känns bra att ha fått ett tydligt besked, säger vd:n Stefan Sjöstrand.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 19:00

Fullmäktige samlas men färre ledamöter

Sjöbo Fullmäktige kommer att samlas på onsdagskvällen på kommunhuset – men bara hälften av politikerna deltar på grund av coronaviruset för att undvika smitta.Vanligtvis träffas 49 ledamöter i sessionssalen på kommunhuset när det är fullmäktige. Kommunstyrelsens ordförande Magnus Weberg (M) berättar att en diskussion har hållits med samtliga partiers gruppledare om hur de ska kunna verka på bästa sätt men utan risk för att folk ska bli smittade av coronaviruset.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 19:00

Åtalas för bilkörning

ESLÖV En 35-årig man åtalas för en olovlig körning, som ska ha inträffat i november förra året.
Mannen stoppades av polis på Trehäradsvägen och polispatrullen förstod då att mannen saknade giltigt körkort. Under förhör som hållits har 35-åringen förnekat brott..

Skånskan - 24 mar 20 kl. 19:00

Färre går utan sysselsättning

Eslöv Eslövs kommun har ett ansvar för att hålla unga som går utan sysselsättning under luppen och göra regelbundna uppföljningar.
Det handlar om det kommunala aktivitetsansvaret som kommunen har för ungdomar som är mellan 16 och 20 år, och som inte går på gymnasiet eller som inte har slutfört en gymnasieutbildning med fullständiga betyg.
Under hösten 2019 skrevs 125 nya ungdomar in i det kommunala aktivitetsansvaret.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:00

Häktad åtalas för våldtäkt

SVEDALA 23-åringen ska ha dykt upp objuden i Svedalakvinnans bostad och där misstänks han ha våldtagit henne.
Nu åtalas mannen mot sitt nekande vid Ystad tingsrätt.Det var den 22 januari i år som en 23-årig man misstänks ha tvingat till sig och enligt åklagaren Jörgen Malmunger våldtagit en Svedalakvinna i hennes bostad.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:00

Nya ägare till fastigheten på postadress Karlarp Granvägen 3 i Tjörnarp

Tjörnarp Rutger och Jarl Lorensson, 68 och 63 år, ärver fastigheten på adressen Karlarp Granvägen 3 i Tjörnarp från Inga Maria Persson. Det 44 kvadratmeter stora huset är byggt 1966 och har en tomt på 3 552 kvadratmeter. Affären blev klar i mars 2020.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:02

Svensk mästarinna klar för Lugi

HANDBOLL Efter två säsongers proffsspel i danska Randers flyttar HF Kärra-fostrade Julia Eriksson, född 1994, hem till Sverige igen, men inte till Göteborg och Sävehof utan till Lund och Lugi.– Det är en kraftfull tvåvägsspelare som vi verkligen behöver i vårt lagbygge, påstår Kenneth Andersson, Lugis damtränare och sportchef, i ett pressmeddelande.
– Vi spelade flera av de sista omgångarna med enbart tre stycken niometersspelare och har haft en för tunn trupp helt enkelt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.