Skånskan > Nyheter

Wednesday, 08 April, 01:14

Skånskan - 27 feb 20 kl. 15:06

Restaurang i Lund stänger – rädda för coronaLund Matstället Fengsson dumplings house i Lund stängde på torsdagen tillfälligt ned sin verksamhet.
Orsaken är att undvika risken för att överföra coronaviruset, skriver de på sin hemsida.Ägarna skriver vidare att ingen smitta har förekommit på restaurangen utan att man stänger ned som en säkerhetsåtgärd. – Jag kommer från Kina och vi tittar på nyheterna och pratar om viruset varje dag. Jag kände att vi måste göra någonting och att man inte tar det här på tillräckligt allvar här i Sverige, säger restaurangens ägare, Li Feng, till SVT Nyheter.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Lund, Matstället Fengsson, Kina, Sverige, Feng, SVT Nyheter, Li Feng

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Restaurangi , Lund, stänger, räddaför , corona
Skånskan - 29 jun 19 kl. 05:00

Mo­bi­li­serar för att rädda sitt pa­ra­dis

Lund När staden växer i sö­der vill kommunen göra plats för 4000 bo­städer.
Men då kan tre ko­lo­ni­om­rå­den be­höva flytta. Nu för­be­reder sig ko­lo­nisterna för kamp.

Barometern - 01 mar 14 kl. 09:44

Flygplats kan rädda liv

”Den som bor nära en öppen och fungerande flygplats har större chans till livet genom organdonation. Andra riskerar att inte få något organ.” Det säger chefssköterskan Agneta Karlfeldt vid Scandinavian Air Ambulance.

Skånskan - 03 apr 18 kl. 09:44

H43 Lund ett steg närmare division 1

H43 vann på annandagen den första semioffmatchen mot HK Skövde, 31-26 (16-11) hemma i Lund, och är nu bara en seger från att få spela ett avgörande slutkval mot Kroppskultur om en plats i nästa säsongs division 1.– Vi hade som mål att ta oss till kval. Det lyckades vi med, konstaterar tränaren Adrian Thonäng, vars H43 blev trea i serien.

Kristianstadsbladet - 27 jun 14 kl. 09:00

"Diskriminering mot de som är utlandsfödda"

Foto: Tommy Svensson
Den 2 juni införde Svenska Spel regler som hindrar utländska medborgare från att spela hos dem. Diskriminering anser en Kb-läsare. På spelbolaget håller man inte med.

YLE - 25 okt 16 kl. 16:42

Hangöbor samlar namn för att rädda Roxx

Roxx café och pub i Östra hamnen i Hangö hör inte till glansbilderna i staden och nu oroar sig en del Hangöbor för att dess framtid är på kort. På sociala medier går debatten het angående Roxx framtid. En del misstänker att slutet hägrar medan andra undrar varför folk ser skelett där de inte finns.

Skånskan - 14 jul 16 kl. 17:17

Serratiabakterie bland tio nyfödda på SUS

Tio barn på neonatalavdelningen SUS Malmö har blivit smittade av bakterien serratia marcescens, uppger Region Skåne. Ingen av barnen ska ha blivit sjuk av bakterien.Serratia marcescens är en rödfärgad bakterie som förekommer rikligt i naturen och även delvis i människans tarmar.

Kristianstadsbladet - 22 okt 14 kl. 07:18

Skånes djurpark stänger över vintern


Skånes djurpark kommer för första gången att hålla stängt under vintersäsongen. Efter höstlovet den 2 november stänger djurparken och öppnar inte förrän till påsk. - Det är inte motiverat att hålla öppet med kostnaderna som det innebär, säger djurparkschefen Karin Wikström till Skånska Dagbladet.

BT - 22 okt 14 kl. 07:18

Skånes djurpark stänger över vintern

Skånes djurpark kommer för första gången att hålla stängt under vintersäsongen. Efter höstlovet den 2 november stänger djurparken och öppnar inte förrän till påsk. - Det är inte motiverat att hålla öppet med kostnaderna som det innebär, säger djurparkschefen Karin Wikström till Skånska Dagbladet.

Trelleborgs Allehanda - 22 okt 14 kl. 07:18

Skånes djurpark stänger över vintern

Foto: Tommy Svensson
Skånes djurpark kommer för första gången att hålla stängt under vintersäsongen. Efter höstlovet den 2 november stänger djurparken och öppnar inte förrän till påsk.
- Det är inte motiverat att hålla öppet med kostnaderna som det innebär, säger djurparkschefen Karin Wikström till Skånska Dagbladet.

GT - 29 jun 14 kl. 08:05

Debatt: Orättvis moms stänger många dörrar

När Arbetsförmedlingen släppte sin nya jobbprognos konstaterar man att "jobben tillkommer främst inom privata tjänster såsom hotell och restaurang" samt att "sysselsättningen ökar i antal till huvuddelen bland utrikes födda"..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 24 mar 20 kl. 21:14

Sverige håller andan i väntan på ”dag noll”

Inrikes Trots att tusentals svenskar är smittade och 36 personer har dött har vi det värsta framför oss. Enligt Folkhälsomyndigheten har "dag noll" ännu inte ens inträffat.
Det vill säga när den kraftigt uppåtgående kurvan över antalet svårt sjuka börjar stiga kraftigt.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 21:00

Går i mål med skånskt Våroffer

Med Våroffer avslutar Anders de la Motte den årstidskvartett han inledde 2016 med Slutet på sommaren.
– Den har varit väldigt rolig att skriva och läsarresponsen har varit jättestor, men nu är jag ganska nöjd med det här sättet att berätta, säger han.Fakta: Anders de la Motte
Född: 1971 i Billesholm
Bor: I Lomma
Bakgrund: Polis och säkerhetsexpert som debuterade som deckarförfattare med [Geim] 2010.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 20:30

Åtgärdspaket ska stötta Skånes näringsliv

Skåne På bara några veckor har coronaviruset lett till en kris för det skånska näringslivet som vida överträffar finanskrisen 2008.
För att möta den kraftiga nedgången lanserar Regionala utvecklingsnämnden i Region Skåne ett åtgärdspaket med som ska stötta företagen.– Vi är i en allvarlig situation.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:57

Skidbackarna håller öppet i påsk

Inrikes Skidanläggningarna kommer inte att behöva stänga för att begränsa smittspridning, meddelar Folkhälsomyndigheten.
Beskedet välkomnas av skidjätten Skistar, som ändå räknar med besökstapp i påsk.Det har varit en del spekulationer och det känns bra att ha fått ett tydligt besked, säger vd:n Stefan Sjöstrand.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 19:00

Fullmäktige samlas men färre ledamöter

Sjöbo Fullmäktige kommer att samlas på onsdagskvällen på kommunhuset – men bara hälften av politikerna deltar på grund av coronaviruset för att undvika smitta.Vanligtvis träffas 49 ledamöter i sessionssalen på kommunhuset när det är fullmäktige. Kommunstyrelsens ordförande Magnus Weberg (M) berättar att en diskussion har hållits med samtliga partiers gruppledare om hur de ska kunna verka på bästa sätt men utan risk för att folk ska bli smittade av coronaviruset.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 19:00

Åtalas för bilkörning

ESLÖV En 35-årig man åtalas för en olovlig körning, som ska ha inträffat i november förra året.
Mannen stoppades av polis på Trehäradsvägen och polispatrullen förstod då att mannen saknade giltigt körkort. Under förhör som hållits har 35-åringen förnekat brott..

Skånskan - 24 mar 20 kl. 19:00

Färre går utan sysselsättning

Eslöv Eslövs kommun har ett ansvar för att hålla unga som går utan sysselsättning under luppen och göra regelbundna uppföljningar.
Det handlar om det kommunala aktivitetsansvaret som kommunen har för ungdomar som är mellan 16 och 20 år, och som inte går på gymnasiet eller som inte har slutfört en gymnasieutbildning med fullständiga betyg.
Under hösten 2019 skrevs 125 nya ungdomar in i det kommunala aktivitetsansvaret.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:00

Häktad åtalas för våldtäkt

SVEDALA 23-åringen ska ha dykt upp objuden i Svedalakvinnans bostad och där misstänks han ha våldtagit henne.
Nu åtalas mannen mot sitt nekande vid Ystad tingsrätt.Det var den 22 januari i år som en 23-årig man misstänks ha tvingat till sig och enligt åklagaren Jörgen Malmunger våldtagit en Svedalakvinna i hennes bostad.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:00

Nya ägare till fastigheten på postadress Karlarp Granvägen 3 i Tjörnarp

Tjörnarp Rutger och Jarl Lorensson, 68 och 63 år, ärver fastigheten på adressen Karlarp Granvägen 3 i Tjörnarp från Inga Maria Persson. Det 44 kvadratmeter stora huset är byggt 1966 och har en tomt på 3 552 kvadratmeter. Affären blev klar i mars 2020.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 18:02

Svensk mästarinna klar för Lugi

HANDBOLL Efter två säsongers proffsspel i danska Randers flyttar HF Kärra-fostrade Julia Eriksson, född 1994, hem till Sverige igen, men inte till Göteborg och Sävehof utan till Lund och Lugi.– Det är en kraftfull tvåvägsspelare som vi verkligen behöver i vårt lagbygge, påstår Kenneth Andersson, Lugis damtränare och sportchef, i ett pressmeddelande.
– Vi spelade flera av de sista omgångarna med enbart tre stycken niometersspelare och har haft en för tunn trupp helt enkelt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.