DI > Ekonomi

Monday, 30 March, 03:00

DI - 27 feb 20 kl. 15:02

40-tal kan ha exponerats för virus av göteborgarenPå Sahlgrenska universitetssjukhuset har man växlat upp arbetet mot coronaviruset sedan en person smittats i Göteborg, och man förväntar. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sahlgrenska, Göteborg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 40-talkan ha , exponeratsför , virusav , göteborgaren
Cornucopia - 20 jan 20 kl. 13:12

MÖP-måndag: 48-årig Perstorpsbo åtalas för att ha fotograferat skyddsobjekt 2008 - 2009

Dags för MÖP-måndag igen. Riksåklagaren för säkerhetsmål väckte idag åtal för grov obehörig befattning med hemlig uppgift mot en 48-årig Perstorpsbo, som för 11 - 12 år sedan ska ha fotograferat skyddsobjekt. Detta efter en tidigare fått en fällande dom mot en göteborgare i tingsrätten.

Cornucopia - 21 jan 20 kl. 09:41

Förhören med Perstorpmöpen: Fick DVD:er med foton från yrkesofficer - som hade nycklar till skyddsobjekt

I förhören med den så kallade Perstorps-möpen kring foton och besök vid skyddsobjekt 2008 - 2009 framgår det att det hela hade sitt ursprung i Internetforumet Fortforum och ett intresse för historiska anläggningar. Men när kontakt ficks med yrkesofficeren C, så låstes inte bara bokstavligen skyddsobjekt upp, utan C delade vitt och brett också med sig av CD-skivor och DVD:er fulla med foton från officerens karriär och skyddsobjekt inom vad som mellan sekretessmaskningarna i förhöret verkar handla om de svenska sensor- och ledningskedjorna för luftförsvaret.
Ingången till vid fototillfället avhemligade Aeroseums berghangarer i Göteborg.

Cornucopia - 15 jan 20 kl. 14:29

Tingsrätten dömer möp till ett års fängelse för foton på skyddsojbekt

Göteborgs tingsrätt dömde enhälligt i enlighet med åklagarens vilja en militärt överintresserad person (numera ett juridiskt begrepp i en dom) till ett års fängelse för att ha fotograferat ett antal skyddsobjekt och systematiserat bilderna av dessa, samt delat två av dem med en annan person. Brottet kallas grov behörig befattning med hemlig uppgift och tingsrätten har ingen aning om hur ett sådant brott ska bedömas. Sannolikt kommer detta överklagas i åratal hela vägen till högsta domstolen för att få klarhet i vad som gäller.

BT - 23 jan 14 kl. 16:02

TV: BT träffade Mikkey Dee på mc-mässan i Göteborg

I går drog mc-mässan i Göteborg igång. Redan klockan tio när dörrarna slogs upp började besökarna strömma in. Nyheterna på mässan är många, bland annat presenteras ett 50-tal nya modeller.

Cornucopia - 07 aug 19 kl. 15:03

Åtalet mot göteborgare för foton på skyddobjekt blottlägger brister i omodern säkerhet och lagstiftning

En göteborgare och aktiv i frivilliga försvarsorganisationen FRO har åtalats för att systematiskt dokumenterat skyddsobjekt, främst telesystem. Detta är den nuvarande toppen på ett intressant isberg, där bloggen nedan har mer om vad som finns under ytan. I grunden blottlägger göteborgaren de omfattande brister som finns inom säkerheten kring skyddsobjekt och en lagstiftning som inte följer verkligheten - vare sig skyddsåtgärderna eller hur världen ser ut idag.

BT - 18 jan 14 kl. 23:08

Hellström dubbel vinnare på hemmaplan

Håkan Hellström blev kvällens kung på hemmaplan. Göteborgaren tog hem två priser på P3 Guld-galan i Scandinavium på lördagskvällen. - Utan er är man en blind människa vars hund sprungit bort, sa han i tacktalet till publiken.

BT - 18 jan 14 kl. 23:08

Hellström dubbel vinnare på hemmaplan

Håkan Hellström blev kvällens kung på hemmaplan. Göteborgaren tog hem två priser på P3 Guld-galan i Scandinavium på lördagskvällen. - Utan er är man en blind människa vars hund sprungit bort, sa han i tacktalet till publiken.

SmålandsPosten - 18 jan 14 kl. 23:15

Två P3-priser till Håkan Hellström

Håkan Hellström blev kvällens kung på hemmaplan. Göteborgaren tog hem två priser på P3 Guld-galan i Scandinavium på lördagskvällen. - Utan er är man en blind människa vars hund sprungit bort, sa han i tacktalet till publiken.

Barometern - 18 jan 14 kl. 22:21

Två P3-priser till Håkan Hellström

Håkan Hellström blev kvällens kung på hemmaplan. Göteborgaren tog hem två priser på P3 Guld-galan i Scandinavium på lördagskvällen.- Utan er är man en blind människa vars hund sprungit bort, sa han i tacktalet till publiken.

BT - 28 apr 14 kl. 18:14

Dömdes till fängelse i Sicurahärvan

En boråsare döms till två och ett halvt års fängelse för grova ekobrott i skandalbolaget Sicura som blåste anställda på jobb och löner och kunder på fem miljoner kronor. 41-åringen fick också fem års näringsförbud och fälldes för grov oredlighet mot borgenär, grovt bokföringsbrott, grovt skattebrott och ringa dopningsbrott. Tre andra män och två kvinnor fick villkorliga domar samt böter eller samhällstjänst.

Fler nyheter från DI

DI - 45 minuter sedan

Reglerna skärps i Moskva

Varningar ljuder ur högtalare i Moskva, där invånarna inväntar hårda restriktioner..

DI - 1 timme sedan

Trump förlänger nedstängningen av USA

Trots omfattande åtgärder fortsätter antalet smittade och döda i coronavirusets spår att öka explosionsartat i USA..

DI - 3 timmar sedan

VÄrna om skattebetalarnas jobb!

Finansminister Magdalena Andersson uttalar sig ”vi måste va rädda om skattebetalarnas pengar”.

DI - 4 timmar sedan

Absurda konspirationsteorier visar hur ängsliga Kinas ledare är

För att förstå kinesisk propaganda är det viktigt att inte bara se till vad som censureras – utan vad som inte censureras..

DI - 4 timmar sedan

Mekonomen utsatt för it-intrång – hemsidan ligger nere

Bilservicebolaget Mekonomens affärsområde Meca/Mekonomen har utsatts för ett it-intrång, rapporterar bolaget i ett pressmeddelande..

DI - 5 timmar sedan

Nigeria stänger storstäder – Sydafrika sänker kapitalkrav

Nigerias president Muhammadu Buhari beordrar att invånare ska stanna hemma i storstaden Lagos och huvudstaden Abuja de närmaste två….

DI - 5 timmar sedan

Premier Leagues krisplan: Spel i juli

Coronaviruset har satt stopp för den europeiska toppfotbollen. Uppgifter till brittiska Sunday Express gör gällande att engelska Premier….

DI - 5 timmar sedan

Flera storbolag i farozonen för uppköpsvågen

Börsraset, den svaga kronan och att många bolag sitter med starka balansräkningar när aktieutdelningar slopas ökar sannolikheten för bud på….

DI - 5 timmar sedan

SSAB slopar utdelningen – aktieägarna snuvas på 1,5 miljarder kronor

I spåren av coronavirusets framfart slopas de svenska börsbolagens utdelningar på löpande band..

DI - 6 timmar sedan

Oljefantasterna öppnar nytt mitt i coronakrisen

Henrik och Åsa Selbo lämnade sina karriärer för att ta över en delikatessbutik. I dag driver de både butik och restaurang med en passion….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.