DI > Ekonomi

Monday, 30 March, 01:33

DI - 27 feb 20 kl. 14:52

Ny kraftig nedgång i oljeprisetSpotpriset på både Brent- och WTI-oljan faller återigen brant under torsdagen. Sedan årsskiftet har priset nu backat med över 20 procent. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Brent, WTI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny kraftig, nedgångi , oljepriset
DI - 11 feb 16 kl. 15:25

Kraftig nedgång väntas i New York

USA-börserna går mot en röd öppning på torsdagen, efter att på onsdagen länge ha handlats på plus men sedan fallit till dagslägsta i sluthandeln. Oljepriset och börserna fortsätter att skugga varandra och torsdagen var inget undantag: både Brent och WTI-olja handlades ned med omkring 2,5 procent..

Affärsvärlden - 18 sep 12 kl. 12:12

Oljepriset svagt efter mystiska raset

Råoljepriset fortsatte ned på tisdagens förmiddagshandel efter en kraftig nedgång på måndagen. Bas- och ädelmetallerna följde färg, där nedgångarna hänvisades till vinsthemtagningar från förra veckans starka uppgångar..

SvD - 05 jan 15 kl. 22:33

New york: breda nedgÅngar med energi i botten, djia -1,8%

De amerikanska börserna följde på måndagen utvecklingen hos de europeiska motsvarigheterna, med ledande aktieindex på klart minus. En kraftig nedgång i oljepriset tyngde energisektorn som utvecklades svagast av sektorerna inom S&P 500, men även övriga nio sektorer försvagades..

DN - 05 maj 17 kl. 11:23

Ras för oljepriset skakar börserna

En kraftig nedgång i priset på olja utlöste oro i fredagens börshandel. Pilarna på samtliga europeiska börser pekade nedåt..

PrivataAffärer - 13 nov 18 kl. 23:00

Kraftigt ras för oljepriset

För bara en månad sedan spekulerade analytikerna om att oljepriset snart kunde nå 100 dollar. Men nu är läget helt annorlunda. Tisdagen innebar fortsatta och mycket kraftiga nedgångar för oljepriset då oljepriset föll runt 7 procent.

Cornucopia - 05 jan 15 kl. 09:30

Oljepriset har fallit 44% i svenska kronorOljepriset har fallit ca 44% i svenska kronor sedan senaste toppen i mars 2012. I dollar är nedgången ca 50%. Detta är baserat på månadsmedel till och med december.

Cornucopia - 09 mar 20 kl. 07:28

Svart måndag - börskrasch i Asien - krasch i oljepriset - värre kris än finanskrisen?

Det ser ut som att vi är på väg mot en svart måndag istället för en svart fredag. Börserna i Asien kraschar och oljepriset kraschar 29% i skrivande stund. Ska man gå på finansmarknaderna som indikator är vi på väg mot en ekonomisk kris som kan vara värre än finanskrisen, och då har korthuset bara börjat falla.

Cornucopia - 23 dec 14 kl. 10:55

Bluffar Saudi-Arabien om oljeproduktionen och med oljepriset?

Saudi-Arabiens oljeminister Ali al-Naimi har okritiskt uppmärksammats för att förtydligat den nya policyn från Saudi-Arabiens sida - oavsett hur lågt oljepriset går tänker man öka oljeproduktionen. Men frågan är om man bluffar och faktiskt inte ökat sin oljeproduktion?

I en intervju hos MEES - Middle East Economic Survey - sade al-Naimi att man kommer öka sin oljeproduktion oavsett vad som händer med oljepriset.

HBL - 10 mar 15 kl. 05:00

Oljepriset stiger långsamt

Efterfrågan på olja ökar globalt, men i den industrialiserade världen minskar den. Någon snabb uppgång i oljepriset tror branschanalytiker inte på. Det ledande producentlandet Saudiarabien har inget intresse av att skära ner utbudet.

PrivataAffärer - 27 feb 20 kl. 11:43

Virusepidemin: Oljepriset faller för femte dagen i rad

Oron för att coronaviruset ska få världsekonomin att sakta har satt sina spår i oljepriset de senaste dagarna. Vid lunchtid på torsdagen kostade ett fat brentolja 52,54 dollar. Så sent som i början av januari kostade ett fat olja över 70 dollar och dagens pris är det lägsta sedan julen 2018.

Fler nyheter från DI

DI - 2 timmar sedan

VÄrna om skattebetalarnas jobb!

Finansminister Magdalena Andersson uttalar sig ”vi måste va rädda om skattebetalarnas pengar”.

DI - 2 timmar sedan

Absurda konspirationsteorier visar hur ängsliga Kinas ledare är

För att förstå kinesisk propaganda är det viktigt att inte bara se till vad som censureras – utan vad som inte censureras..

DI - 2 timmar sedan

Mekonomen utsatt för it-intrång – hemsidan ligger nere

Bilservicebolaget Mekonomens affärsområde Meca/Mekonomen har utsatts för ett it-intrång, rapporterar bolaget i ett pressmeddelande..

DI - 3 timmar sedan

Nigeria stänger storstäder – Sydafrika sänker kapitalkrav

Nigerias president Muhammadu Buhari beordrar att invånare ska stanna hemma i storstaden Lagos och huvudstaden Abuja de närmaste två….

DI - 3 timmar sedan

Premier Leagues krisplan: Spel i juli

Coronaviruset har satt stopp för den europeiska toppfotbollen. Uppgifter till brittiska Sunday Express gör gällande att engelska Premier….

DI - 4 timmar sedan

Flera storbolag i farozonen för uppköpsvågen

Börsraset, den svaga kronan och att många bolag sitter med starka balansräkningar när aktieutdelningar slopas ökar sannolikheten för bud på….

DI - 4 timmar sedan

SSAB slopar utdelningen – aktieägarna snuvas på 1,5 miljarder kronor

I spåren av coronavirusets framfart slopas de svenska börsbolagens utdelningar på löpande band..

DI - 4 timmar sedan

Oljefantasterna öppnar nytt mitt i coronakrisen

Henrik och Åsa Selbo lämnade sina karriärer för att ta över en delikatessbutik. I dag driver de både butik och restaurang med en passion….

DI - 5 timmar sedan

Professor: Ekonomiska kriser dödar också – ”kan låta cyniskt”

Viruset dödar människor, men det gör ekonomiska kriser också. Kampen mot coronaviruset innebär att liv ställs mot liv..

DI - 5 timmar sedan

Rea bäddar för utländska köpräder mot svenska börsbolag

Svenska börsbolag har rasat i pris och starka balansräkningar, samtidigt som kronan har tagit storstryk mot dollar och euro..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.