SR > Nyheter

Wednesday, 01 April, 23:35

SR - 27 feb 20 kl. 14:45

Storbritanniens krav: Vill inte följa EU:s reglerStorbritannien presenterade idag sina utgångspunkter inför förhandlingarna med EU om bland annat ett frihandelsavtal efter brexit..
Läs mer på SR
Läs mer om:
EU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Storbritanniens, kravVill inte , följa, EU:s, regler
BT - 24 okt 14 kl. 19:05

Brittiskt ramaskri över EU-krav

Storbritannien rasar över att EU kräver landet på mångmiljardbelopp. En ilsken premiärminister säger att man inte tänker betala. Men EU-kommissionens ordförande säger att räkningen "inte borde vara någon överraskning".

DN - 21 maj 18 kl. 08:40

Krav på varningstexter mot den allt aggressivare spelreklamen

Varningsmärk spelreklamen. Det kravet kommer Spelberoendes riksförbund. – Det finns varningstexter på tobak och alkohol.

SmålandsPosten - 04 sep 14 kl. 13:44

Ekobacken krav-certifieras

Östrabo ekobacke i Växjö har KRAV-certifierats. En rolig utmärkelse, tycker Ingemar Karlsson från Macken. Men arbetet fortsätter som vanligt på odlingarna.

Kristianstadsbladet - 03 maj 13 kl. 09:00

Han vill sälja köttet utan mellanhänder

Foto: Peter Åklundh
Att få konsumenter att välja svenskt kvalitetskött är något Palle Sehlin från Färlöv drar en lans för. Han vänder sig mot de extrema vinster som handeln gör när kunder kan få kött minst lika billigt direkt från bönderna. Men de församlade producenterna, en politiker och företrädare för LRF var inte eniga om lägesbeskrivningen och lösningarna.

BT - 15 dec 14 kl. 12:23

Ny policy: Hårdare krav vid framtida upphandlingar

Bollebygd har antagit en ny upphandlings- och inköpspolicy för kommunen för att komma tillrätta med en del av de problem som bland annat lokala företag påpekat. Men några politiker ville ha hårdare krav på att svenska djurskyddsregler följs och att entreprenörerna har kollektivavtal. Kommunens upphandlingsansvariga Jenny Ramkrans har lagt ner en hel del arbete på att täcka in de flesta aspekter på upphandlingar så att de ska bli så rättvisa som möjligt och så att lokala företag har en chans att delta i anbudsgivningen, utan att för den skull otillbörligt gynnande sker.

YLE - 23 maj 16 kl. 05:03

Höga krav stressar unga i Österbotten

Omkring trettio procent av ungdomarna i Finland mår psykiskt dåligt. De vanligaste problemen är ångest, stress och depression. Barnavårdsföreningen vill ge unga rätt redskap i tid och för att hantera negativa tankar och undvika stress.

YA - 26 mar 13 kl. 06:30

Högre krav på skolor - inte inskränkt frihet

Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Friskolereformen ska värnas. Oseriösa aktörer ska stoppas.
Friskolor bidrar till segregation, levererar dåliga resultat, tjänar stora pengar ?

Kristianstadsbladet - 26 mar 13 kl. 06:30

Högre krav på skolor - inte inskränkt frihet

Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Friskolereformen ska värnas. Oseriösa aktörer ska stoppas.
Friskolor bidrar till segregation, levererar dåliga resultat, tjänar stora pengar ?

YLE - 07 maj 15 kl. 05:10

Troende fångar kan tvingas välja bort Gud

Det är fel att fångar vid fängelset i Helsingfors ska tvingas välja mellan att träffa besökare och delta i fängelsegudstjänsten, anser biträdande JO. Gudstjänsterna är viktiga för många fångar eftersom det händer att man kommer till tro i fängelset. - Visst förekommer fenomenet att komma till tro i fängelset.

YLE - 30 sep 12 kl. 15:57

Svårt att sälja närmat till kommunerna

För närmatsproducenterna börjar de vanliga konsumenterna vara ett rätt så etablerat område, men i skolorna och andra offentliga instanser är läget ett annat. För många jordbrukare blir affärer med kommunerna en helt för besvärlig process. - Anbuden ska vara lämnade in i maj och då borde potatisarna vara inne i jorden.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

FN:s stora klimatmöte skjuts upp

FN skjuter upp COP26, den årliga globala klimatkonferensen, som var planerad att hållas i Glasgow i november. Beskedet är ännu inte offentliggjort, men enligt Finlands klimat och miljöminister kommer mötet att hållas under 2021, datum är ännu inte klart..

SR - 1 timme sedan

Så slår krisen i landets olika delar

Både varsel och konkurser ökar kraftigt - men det är stora skillnader i hur hårt krisen slår runt om i landet..

SR - 2 timmar sedan

WHO: Antalet döda har fördubblats på en vecka

Världshälsoorganisationen, WHO, höll under onsdagskvällen en presskonferens om coronaläget, där WHO-chefen bland annat sa att antalet döda i världen fördubblats den senaste veckan, och att man nu räknar med en snabb ökning av antalet döda inom bara några dagar..

SR - 3 timmar sedan

Brist på läkemedel att vänta

I början av mars förbjöd Indien export av flera vanliga mediciner. Anledningen var brist på kinesiska råvaror men också att regeringen ville säkra den inhemska medicintillgången vid ett coronautbrott. Nu följer fler länder i Indiens fotspår, vilket kan leda till brist på mediciner..

SR - 3 timmar sedan

Mia vårdar sina coronasjuka föräldrar

Budskapet, att äldre ska isoleras från barn och barnbarn, har varit ett tydligt från Folkhälsomyndigheten. Men hur gör man om man ändå måste rycka in. Mia Fahlén klev in hos sina föräldrar Tom och Vanna Beckman, trots att hon förstod att hon antagligen själv skulle smittas..

SR - 5 timmar sedan

Läkemedel mot reumatism kan ta slut – används mot covid-19

Efterfrågan på ett av de få läkemedel som har en viss effekt mot coronasymptom har ökat kraftigt. Medlet, klorokinfosfat, används normalt mot malaria och reumatism, men har också prövats mot covid-19..

SR - 5 timmar sedan

Coronasmitta på var tredje äldreboende i Stockholm

På en tredjedel av alla äldreboenden i Stockholms stad har en eller flera boende smittats av coronaviruset. Det bekräftar ansvariga på Stockholms stadsledningskontor till Ekot. – Det är klart att det börjar öka men vi gör allt för att det inte ska börja öka, säger Raili Karlsson som är avdelningschef på äldreförvaltningen i Stockholm stad..

SR - 5 timmar sedan

EU vill ge miljardstöd till arbetslösa

Efter hård kritik om bristande solidaritet inom EU från länder som drabbats hårt av coronautbrottet föreslår EU-kommissionen mångmiljardstöd till människor som riskerar att förlora sina jobb..

SR - 6 timmar sedan

Mindre illa än väntat i Göteborg

I Göteborg har coronasmittan hittills gett betydligt färre svårt sjuka patienter än vad sjukvården själv hade räknat med..

SR - 6 timmar sedan

Kurvan börjar bli brant – topp kan vara någon vecka bort

Antalet bekräftat smittade ökar i Sverige – och kurvan börjar bli brant igen. Det sade statsepidemiolog Anders Tegnell under Folkhälsomyndighetens dagliga presskonferensen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.