DI > Ekonomi

Thursday, 09 April, 19:00

DI - 27 feb 20 kl. 14:39

”Preemraffs utbyggnad är bra för miljön”I mars ska Mark- och miljööverdomstolen pröva Preemraffs ansökan om utbyggnad av raffinaderiet i Brofjorden strax norr om Lysekil. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Mark, Preemraffs, Brofjorden, Lysekil

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Preemraffs, utbyggnadär , braför , miljön
DalaDemokraten - 08 apr 16 kl. 09:54

Fjärrvärme är ett bra miljöval

Torbjörn Vennström skriver i en insändare att märkningen Bra miljöval borde ha strängare krav på fjärrvärmen. Som Torbjörn skriver fungerar Bra Miljöval som en drivkraft för företag att göra sina produkter mer hållbara. Men man borde fokusera på de sektorer som har störst klimatpåverkan och inom vilka snabba och kostnadseffektiva förändringar gör störst skillnad.

Kristianstadsbladet - 12 nov 18 kl. 17:30

Kackerlackor, smuts och glassplitter – ”Ingen bra miljö för barn”

Kackerlackor, överfulla sopkärl, dåligt med toaletter, smuts och glassplitter. – Brobysjukhuset är ingen bra miljö för barn, säger chefer från kommunen som varit på plats..

Kristianstadsbladet - 25 okt 19 kl. 05:00

60 år med folkhögskolan: ”En bra miljö att få lyckas och växa i”

– En bra miljö att få lyckas och växa i. Så sammanfattar Glimåkra folkhögskolas senaste rektor Joakim Hector verksamheten som under torsdagen firade 60-årsjubileum. På plats fanns bland annat Anna-Lisa Thagesson som var en av de första eleverna 1959..

GöteborgsPosten - 03 jan 19 kl. 12:21

Preemraffs utbyggnad stoppas tillfälligt

I början av november gav mark- och miljödomstolen klartecken för en utbyggnad av Preemraff. Efter ett 60-tal överklaganden står det klart att utbyggnaden inte får genomföras förrän ärendet prövats. Det har mark- och miljööverdomstolen nyligen beslutat..

YA - 11 maj 18 kl. 01:01

En bra miljöpolitik måste fungera i vardagen

Ett hållbart miljöarbete måste bedrivas med lokal förankring hos medborgarna och företagen i kommunen. Detta är ett måste för att grön tillväxt ska kunna skapas, företagsklimatet bli bättre och att den enskilde medborgaren kan leva ett så bra liv som möjligt. Samtidigt som arbetet för miljön går framåt..

Helsingborgs Dagblad - 17 jul 15 kl. 04:00

Beröm för bra miljöarbete

Det kommunala bostadsbolaget Treklövern Bostads AB i Klippan har fått strålande betyg i den miljörevision som gjorts utifrån kraven i Svensk Miljöbas. VD Ulf Bengtsson är av förståeliga skäl oerhört nöjd över att det målmedvetna arbete som gjorts för att höja miljöprofilen gett resultat..

SVT - 29 nov 16 kl. 16:19

Därför är dieselbilen inget bra miljöval

Från miljöbov till miljöhjälte – och sedan skurk igen. Dieselbilens miljömässiga status har genomgått en dramatisk berg- och dalbana de senaste åren..

YLE - 25 jul 19 kl. 12:53

Bill Clinton höll tal på Åland: "Bra miljöpolitik är bra för ekonomin"

USA:s tidigare president Bill Clinton höll tal i Miramarparken i Mariehamn i kväll. Hans tal hade fokus på miljön och plastavfall i havet, rapporterar Ålands radio..

NSD - 28 jun 12 kl. 10:49

Boden bra miljökommun

Boden klättrar nu från plats 99 till plats 25 som Sveriges Miljöbästa kommun. Det enligt Miljöaktuellt som genomfört undersökningen för fjärde året i rad..

Jönköpingsnytt - 11 maj 18 kl. 17:33

De prisas för bra miljöinsatser

Miljö- och hälsoskyddsnämnden har utsett två mottagare av Miljöpriset 2018. Visingsö Biodlarförening får 25 000 kronor och Erik Dahlbergsgymnasiet får 15 000 kronor.
.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Fler partier kräver generösare direkta stöd till företagen

Nästa vecka kommer första utbetalningen av permitteringsstöd. Det politiska trycket på regeringen på att lyfta av fler kostnader växer….

DI - 15 minuter sedan

Spanien förlänger nödläget till maj

Spanien kommer sannolikt att förlänga det nationella nödläget till den 26 april, meddelar premiärminister Pedro Sánchez..

DI - 15 minuter sedan

Kraftig uppgång för S i ny mätning

I och med coronakrisen har regeringen hamnat i centrum. Och det märks tydligt för Socialdemokraterna i Sifos senaste väljarbarometer som….

DI - 30 minuter sedan

Positiv stämning på Wall Street – Dow Jones upp över 2 procent

De ledande börserna i New York steg på torsdagen. Fed-chefen Jerome Powell meddelade att den ekonomiska återhämtningen efter den nuvarande….

DI - 45 minuter sedan

Finansprofilen fortsätter stuva om – sålt för 840 miljoner i mars

Dramatiska förändringar genomförs i affärsmannen Rolf Lundströms imperium, som under mars sålt stora aktieposter i bland annat hotellkedjan….

DI - 45 minuter sedan

Europabörserna lyfte ytterligare under eftermiddagen

De europeiska börserna handlades upp under torsdagen då oron för covid-19 dämpades..

DI - 1 timme sedan

Bioextrax AB (publ) emission inför notering tecknades till 779 procent

Bioextrax AB (publ) (”Bioextrax” eller ”Bolaget”) är verksamt inom industriell bioteknik..

DI - 1 timme sedan

Nya krissiffror – Swedavia hoppas på stabilisering efter sommaren

Färska siffror från Swedavia visar på en dramatisk nedgång för svensk flygtrafik..

DI - 1 timme sedan

EU vill tillåta statlig rekapitalisering av företag

EU-kommissionen föreslog på skärtorsdagen en ytterligare uppmjukning av EU:s statsstödsregler så att EU-länder kan rekapitalisera behövande….

DI - 1 timme sedan

Investor-bolag ska leverera 1,5 miljoner ansiktsmasker till sjukvården

Det Investorägda medicinteknikbolaget Mölnlycke ska leverera 1,5 miljoner ansiktsmasker till den svenska sjukvården varje månad för resten….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.