DI > Ekonomi

Thursday, 09 April, 17:58

DI - 27 feb 20 kl. 13:42

Hög direktavkastning har blivit en bristvaraBankerna saboterade ett nytt utdelningsrekord, aktierna med den högsta direktavkastningen underpresterade 2019 och det genomsnittliga. .
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hög direktavkastninghar blivit en , bristvara
Dagens PS - 05 dec 19 kl. 10:18

Analys: Storbolagen med högst direktavkastning

Var dock observant på att förutsättningarna ändrats i två storbanker, råder sparekonom. Nordnet har tagit fram listan. Där är Frida Bratt sparekonom och hon tycker att aktiesparare inte ska fokusera bara på direktavkastningen i jakt på utdelning, säger hon till Affärsvärlden på nätet.

Dagens PS - 20 dec 17 kl. 06:42

H&M:s direktavkastning hög – trots kursraset

Ett av de storbolag som förväntas ge allra högst direktavkastning nästa år. Det här skriver Di utifrån analytikerkårens analyser. Förväntan är, trots klädjättens kris och kurskollaps på börsen, att klädjätten ska fortsätta dela ut 9,75 kronor per aktie nästa år.

PrivataAffärer - 30 aug 19 kl. 11:06

Hernhag: Sju intressanta värdeaktier med hög direktavkastning

Anders: Hej Marcus. Har du några förslag på värdeaktier med god direktavkastning utan att nämna några investmentbolag?
Marcus: Hej!

PrivataAffärer - 11 feb 20 kl. 06:42

Aktierna med högst direktavkastning

– Om ett stort och moget bolag har en hög utdelningsandel av vinsten finns det begränsningar för hur mycket utdelningen kommer kunna växa framöver. På samma sätt ger en låg utdelningsandel förutsättningar för god utdelningstillväxt. Å andra sidan beror ju utdelningstillväxten på om bolaget lyckas öka vinsten.

PrivataAffärer - 09 okt 13 kl. 13:08

Se upp med förrädiskt hög direktavkastning

Vissa av årets nya preferensaktier lockar med direktavkastning på förrädiskt höga nivåer. Här är tumregler för när varningsklockorna bör ringa....

Affärsvärlden - 17 dec 14 kl. 15:34

Här är aktierna med högst direktavkastning

Direktavkastningen utgör ofta en dryg tredjedel av totalavkastningen för en aktie över en längre tidshorisont. Här är listan med de 15 aktier som ger högst direktavkastning..

PrivataAffärer - 13 nov 15 kl. 13:38

Aktien som ger tvåsiffrig direktavkastning

Rottneros tjänar mycket bra med pengar i år med ökad produktion och en stark dollar. Och finanserna är nu så starka att bolaget ger en extrautdelning redan i december och aktien är en av de som ger högst direktavkastning på börsen just nu....

PrivataAffärer - 17 dec 15 kl. 22:36

Allt högre direktavkastning i preferensaktier

Den som söker hög och relativt säker direktavkastning bör kasta ett öga på preferensaktierna just nu. Kurserna har sjunkit och de fasta utdelningarna blir därmed allt mer värda....

DI - 15 mar 16 kl. 15:32

Storbolagen med högst direktavkastning

Stämmosäsongen och de efterföljande utdelningarna kryper allt närmre och storbolagen väntas dela ut totalt 228 miljarder kronor i år. Här är aktierna med högst direktavkastning i dagsläget..

PrivataAffärer - 25 jan 17 kl. 07:52

Hög direktavkastning i Creades

Bokslutet från Creades lyfte aktien med nästan 3 procent under tisdagen - sannolikt för att bolaget lämnar 14,00 kr i utdelning, vilket innebär 5,6 procent i direktavkastning. En aktiv handel på börsen har gett det största bidraget till ökningen....

DI - 17 apr 17 kl. 14:59

Aktierna som väntas ge högst direktavkastning nästa år

Stämmosäsongen pågår för fullt och sedan en tid tillbaka har utdelningarna börjat trilla ner ute i stugorna. Di har gått igenom vilka bolag analytikerna tror kommer leverera den högsta direktavkastning nästa år..

Fler nyheter från DI

DI - 2 minuter sedan

Nya krissiffror – Swedavia hoppas på stabilisering efter sommaren

Färska siffror från Swedavia visar på en dramatisk nedgång för svensk flygtrafik..

DI - 15 minuter sedan

EU vill tillåta statlig rekapitalisering av företag

EU-kommissionen föreslog på skärtorsdagen en ytterligare uppmjukning av EU:s statsstödsregler så att EU-länder kan rekapitalisera behövande….

DI - 1 timme sedan

Investor-bolag ska leverera 1,5 miljoner ansiktsmasker till sjukvården

Det Investorägda medicinteknikbolaget Mölnlycke ska leverera 1,5 miljoner ansiktsmasker till den svenska sjukvården varje månad för resten….

DI - 1 timme sedan

Zutec announces new organization

Previously Zutec has had an organization focused on geographic segments. In order for Zutec to be closer to the market and to pool….

DI - 1 timme sedan

Uppgifter: Ryssland och Saudiarabien överens – oljepriset stiger

Oljepriset stiger runt 6 procent efter uppgifter om att Ryssland och Saudiarabien kommit överens om ett avtal som kan kapa oljeproduktionen….

DI - 1 timme sedan

16.30: Damberg håller presskonferens efter krismötet – Di TV direktsänder

Efter möte i krishanteringsrådet håller inrikesminister Mikael Damberg en pressträff tillsammans med rikspolischef Anders Thornberg,.

DI - 1 timme sedan

Cramo drar tillbaka helårsprognosen

Det finländska maskinuthyrningsbolaget Cramo drar tillbaka sina prognoser för 2020 med anledning av covid-19..

DI - 1 timme sedan

Fed-chefen: Ekonomiska återhämtningen kan bli kraftfull

Den ekonomiska återhämtningen efter coronakrisen kan bli kraftfull. Det sa Fed-chefen Jerome Powell under ett seminarium under torsdagen,.

DI - 1 timme sedan

Löfven öppnar för att stänga restauranger

Statsminister Stefan Löfven öppnar för ett beslut om att stänga restauranger, kaféer och barer, i Sveriges Radios nyhetsprogram Studio Ett..

DI - 1 timme sedan

Di:s expert: ”Alla bolag förtjänar inte att räddas”

Optimismen har återvänt på världens marknader och Stockholmsbörsen har klättrat nära 20 procent från botten för några veckor sedan..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.