Cornucopia > Ekonomi

Sunday, 29 March, 07:22

Cornucopia - 27 feb 20 kl. 12:57

Fler färdigställda lägenheter under 2019Antalet färdigställda lägenheter i flerbostadshus ökade något under 2019. Anledningen är eftersläpningen av det stora antalet byggstarter innan spekulationen i obyggda bostadsrätter imploderade 2017.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
SCB, Dagens Industri, Oscar Properties, Finansinspektionen, Peab, JM

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fler, färdigställda, lägenheterunder , 2019
Cornucopia - 07 maj 17 kl. 14:08

Allt fler smålägenheter byggs - men inte i närheten av 90-talet

Antalet färdigställda bostäder påbörjade under alliansens bostadspolitik slog rekord 2016, även om färdigställandet föll mot slutet av året när sittande regerings icke-politik börjar göra sig kännbar. Allt fler smålägenheter byggs, men det är fortfarande inte i närheten av under 90-talet då andelen ettor helt dominerade.Storleken på färdigställda lägenheter 1991 - 2016.

Cornucopia - 19 feb 18 kl. 12:03

Fortsatt rekordbyggande i Stor-Stockholm - allt fler lägenheter kommer ut 2018

SCB rapporterar om fortsatt rekordbyggande i Sverige och Stockholm. Att marknaden under hösten har översvämmats av nya lägenheter är bara början och de kommande två åren kommer betydligt större mängder att färdigställas än i höstas.Fyra kvartals glidande medelvärde för nybyggnation i Stor-Stockholm.

Cornucopia - 18 aug 16 kl. 12:41

Mer nybyggande av lägenheter i Stockholm än vid miljonprogrammets slut

Nybyggandet i Sverige fortsätter öka. Nybyggnationen av lägenheter i flerbostadshus är i Stockholms län nu högre än mot slutet av uppförandet av det så avskydda miljonprogrammet. Skillnaden mot då är att det idag inte rullas ut några villamattor, som trots allt stod för större delen av miljonprogrammets nybyggen och inte orsakade problemområden.

Cornucopia - 19 feb 16 kl. 11:26

Nya rekord för nybyggandet under 2015 - mer påbörjade lägenheter än under Odellplattorna

Nybyggandet av lägenheter i flerbostadshus fortsätter att öka i Sverige. 2015 innebär ett nytt rekordbyggande på en nivå som inte setts sedan 90-talskrisen. Det påbörjades rent av fler nya lägenheter än under Odellplattornas 2006.

Cornucopia - 17 maj 18 kl. 14:48

Kraftigt ras i byggstarter första kvartalet - men fortfarande stora volymer lägenheter på gång

Nybyggnationen av lägenheter i flerbostadshus ("lägenheter") rasade som väntat kraftigt under första kvartalet när bostadsutvecklarna fick kalla fötter av att inte kunna blåsa bostadsköparna full ut när spekulationsköparna inte längre vill köpa lägenheter innan de ens börjat byggas. Men det kommer fortfarande komma ut stora mängder redan påbörjade lägenheter de kommande åren.Fyra kvartals glidande medelvärde nybyggnation lägenheter i flerbostadshus Sverige.

Cornucopia - 23 jun 16 kl. 09:12

Bostadsministern är redan ute ute och ljuger i media

"Den rödgröna regeringen har mer än fördubblat byggandet." - Bostadsminister Peter Eriksson (mp) i Aktuellt 21:a juli.Bostadsminister Peter Eriksson (mp) har knappt hunnit justera in stolen på sitt kontor, förrän han är ute och ljuger i media.

Cornucopia - 27 okt 17 kl. 13:24

Massivt överbyggande på gång i Uppsala och Malmö - delvis i Göteborg

Toppen i färdigställandet av lägenheter i Uppsala och Malmö ser ut att leda till ett ännu mer massivt överutbud än i Stockholm. De kommande åren kommer bägge städerna översvämmas av färdigställda lägenheter. I Göteborgs kommun ser det mindre illa ut, kanske för att folk med pengar nog för nya lägenheter föredrar en mindre vanstyrd kranskommun istället för Muteborg.

Skånskan - 20 nov 18 kl. 05:00

Full fart på Eslövs bostadsbyggande

ESLÖV Eslöv har bra fart på byggandet och är i tio i topp i Sverige vad gäller att bygga mest bostäder. I alla fall om man räknar per 1000 invånare.
Närmaste åren räknar man med att detta fortsätter.

Cornucopia - 11 maj 15 kl. 13:28

Stefan Löfvén och Åsa Romson ljög om bostäderna i partiledardebatten

"Det är trams." - Stefan Löfvén (s) till Annie Lööf (c) i bostadsdebatten under gårdagens partiledardebatt Public Service/SVT valde att inte alls ge utrymme för någon försvars- och säkerhetspolitisk debatt i gårdagens partiledardebatt. Däremot debatterades bostadsbristen, där Stefan Löfvén och Åsa Romson oemotsagda framförde ett antal lögner till svenska folket, och det otäcka ordet bostadsblabba, bostadsblubba, bostadsbubbla även användes.

Cornucopia - 30 okt 13 kl. 11:03

62% tror vi har en bostadsbubbla

Avanza har fått SIFO att göra en undersökning om svenskarna tror att vi har en bostadsbubbla. Enligt mediaplåstret Claes Hembergs blogg tror 62% att vi har en bostadsbubbla, och att Hemberg anser att dessa 62% har fel. Istället hänvisar han till inflyttningen till våra storstäder.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 11 timmar sedan

Enkät: Har du förtroende för svenska myndigheters hantering av coronakrisen?

Dags för en liten enkät om vad du har för förtroende för svenska myndigheters hantering av coronakrisen? Svara nedan.
Smittförande ämnen på en plats i Sverige.

Cornucopia - 18 timmar sedan

Över 2 000 vårdplatser på Älvsjömässan

Det som i media på sina håll har kallats ett "fältsjukhus från försvaret" och sätts upp på Älvsjömässan är så mycket mer. Totalt kan anläggningen ta upp till över 2000 vårdplatser, där Försvarsmakten egentligen bara står för trettio intensivvårdsplatser (IVA). Resten kommer från Region Stockholm, som uppenbarligen har förstärkningsresurser i egen regi.

Cornucopia - 20 timmar sedan

Reklam: Revolut har börjat med guldhandel - 0.25% i påslag

Detta inlägg är att betrakta som reklam för fintechbolaget Revolut. Bloggen får provision om kunder tecknar sig för ett kort eller en uppgradering till Premium eller Metal med Revolut.

Revolut har sedan någon vecka börjat med guldhandel, där påslaget för att växla till sig guld i appen är endast 0.

Cornucopia - Igår: 18:53

Fredagsmys: Jag självisolerar med Corona

Dags för lite fredagsmys. Man ska ju självisolera om man har Corona, så sagt och gjort.Här sitter jag i isolering med Corona.

Cornucopia - Igår: 13:04

Genomgång likviditetesfonder - finns det penningmarknadsfonder utan företagspapper?

Den krympande svenska statsskulden och stigande börskurser har de senaste tio åren gjort att det inte längre går att investera i statspapper, då kapitalvolymen helt enkelt är för stor i förhållande till statsskulden. Istället har korträntefonderna tvingats köpa på sig företagspapper, vilket nu är vid vägs ände.Frågan blir då om det finns någon likviditetsfond som bara har statspapper?

Cornucopia - Igår: 08:27

Konjunkturen: Blodrött i tjänstesektorn - stendöd konsultbransch

Konjunkturbarometern per enskilda sektorer pekar på en blodröd tjänstesektor under första halvan av mars. Allra värst var det för researrangörer medan hotellen uppgav sig klara sig bättre än IT-konsulterna. Enda positiva sektorn bland tjänsterna är bank- och finans, som väl anar morgonluft i krisräntornas spår.

Cornucopia - Igår: 07:33

Kraftiga börsuppgångar i USA - tjurfälla byggs upp?

Börserna fortsatte stiga kraftigt i USA, vilket föranleder allt starkare misstankar om en tjurfälla genom den första vågen av fyndköpare, som tror att bolagens nyckeltal inte kommer påverkas av coronakrisen. Samtidigt fortsätter dollarn rasa i spåren av det massiva amerikanska stödpaketet. Och i Australien rasar börserna hårt.

Cornucopia - I förrgår: 16:17

Foton: Nya staket i vårsolen

Dags för lite foton från vårsolen, då Juneborgs varit här igen och satt upp ytterligare 82 meter stängsel runt gårdscentrum.Stängsel längs gammal fägata.Stängslen ersätter stängsel med fårnät, och är extremt stabila även i den mycket grunda jordmån som gäller här uppe på berget.

Cornucopia - I förrgår: 15:15

Avanza fryser två fonder på grund av innehav i Spiltans räntefonder

Nätbanken Avanza fryser två av sina fonder på grund av Spiltan Fonders frysning av sin högränteobilgationsfond och sin Räntefond Sverige, den senare med högsta rating och listad som lägsta riskklass överallt. Avanzakunderna kan därmed inte ta ut sina pengar ur de än så länge två berörda fonderna, även om även fler Avanzafonder har Spiltans räntefonder.
Gammaldags pappersobligationer gick i alla fall att använda som dasspapper, vilket man inte kan säga om Spiltans räntefonder.

Cornucopia - I förrgår: 11:58

Redovisningsavdelning Marviken har gått till tryck

"Rekommenderas starkt. Har provläst. Wilderängs bästa hittills, i mitt tycke.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.