Expressen > Nyheter

Sunday, 29 March, 07:48

Expressen - 27 feb 20 kl. 12:59

Sjukhus stoppar varsel – personalen får stannaDet varsel som Danderyds sjukhus gick ut med i november förra året bantas från 100 till 20 personer.Men ekonomin är fortsatt ur balans och fler åtgärder kan inte uteslutas..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Danderyds

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sjukhus, stoppar, varsel, personalenfår , stanna
YLE - 01 dec 16 kl. 07:09

Mögel i Barnmorskeinstitutets sjukhus gör personalen sjuk

Personalen har problem med luftvägarna och huden, och nyblivna mammor blir flyttade till nya rum. Problemen med inomhusluften i Barnmorskeinstitutets sjukhus blir värre trots renoveringar. Nora Sjöholm har i nio år arbetat på Barnmorskeinstitutets sjukhus som barnmorska.

Dagens Medicin - 24 jun 15 kl. 10:49

Gävle sjukhus vill drogtesta personalen

Region Gävleborg vill undersöka möjligheten att testa personalen för narkotika. Dessutom införs extra kontroller och skärpta rutiner kring hantering av narkotiska läkemedel..

Dagens Medicin - 04 feb 20 kl. 13:16

Skaraborgs sjukhus stoppar Disc-utbildningar

Skaraborgs sjukhus väljer nu att stoppa pseudovetenskapliga utbildningar för läkare. Detta efter att Västra Götalandsregionen utsetts till ”Årets förvillare” tillsammans med tre andra regioner av föreningen Vetenskap och Folkbildning..

Länstidningen i Södertälje - 12 mar 20 kl. 12:40

JUST NU: Södertälje sjukhus stoppar alla besök

Vid lunchtid på torsdagen gick Södertälje sjukhus ut med att alla besök stoppas. Beslutet gäller....

Länstidningen i Södertälje - 12 mar 20 kl. 12:40

JUST NU: Södertälje sjukhus stoppar alla besök till anhöriga – testar patienter för corona

Vid lunchtid på torsdagen gick Södertälje sjukhus ut med att det råder ett generellt....

Länstidningen i Södertälje - 12 mar 20 kl. 12:40

Södertälje sjukhus stoppar alla besök till anhöriga – testar patienter för corona

Vid lunchtid på torsdagen gick Södertälje sjukhus ut med att det råder ett generellt....

Helsingborgs Dagblad - 23 okt 14 kl. 11:25

Kustbevakningen stoppar varsel

Men extrapengarna räddar inte stationen i Helsingborg..

Expressen - 22 jan 14 kl. 04:45

Psykakuten stänger – personalen varnar

Psykakuten på Danderyds sjukhus försvinner. Personalen är upprörd, berättar Dagens Nyheter, och säger att beslutet kan påverka säkerheten för både patienter och anställda..

Kristianstadsbladet - 18 jul 13 kl. 12:59

En till sjukhus vid drunkningsolycka


En person vårdas på sjukhuset i Malmö efter en drunkningsolycka i Skanör. Räddningstjänsten larmades till stranden på torsdagsförmiddagen. När räddningstjänsten kom fram hade personen dragits upp ur vattnet och var medvetslös.

NSD - 18 jul 13 kl. 12:59

En till sjukhus vid drunkningsolycka

En person vårdas på sjukhuset i Malmö efter en drunkningsolycka i Skanör. Räddningstjänsten larmades till stranden på torsdagsförmiddagen. När räddningstjänsten kom fram hade personen dragits upp ur vattnet och var medvetslös.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Från och med i dag gäller regeringens nya lag om allmänna sammankomster

Allmänna folksamlingar med över 50 personer är sedan i dag, söndag, förbjudna i Sverige. Detta beslutade regeringen och Folkhälsomyndigheten om i fredags.– Alla vi som individer måste ta vårt ansvar, sa statsministern Stefan Löfven i samband med det nya beslutet.

Expressen - 30 minuter sedan

Coronakrisen välter bordet – så här förändras politiken

Ekonomin kommer tillbaka, den starka staten blir de flestas bästa vän och omvärlden flyttar obehagligt nära.Expressens politiska kommentator Viktor Barth-Kron ser en nygammal politisk värld torna upp sig efter coronapandemin..

Expressen - 45 minuter sedan

Desperation i Italien –  slut på pengar och mat

Italien har varit isolerat i snart tre veckor till följd av coronaviruset. Nu växer missnöjet och desperationen bland befolkningen som enligt rapporter börjat stjäla mat för att pengarna börjat ta slut. I ett nytt krispaket kommer 4,4 miljarder kronor nu att avsättas till matkuponger..

Expressen - 1 timme sedan

Fördubblade dödsfall i USA på två dagar

På bara två dagar har USA nu fördubblat sin dödssiffra till följd av Corona. Totalt ska nu 2000 personer i landet ha avlidit av viruset. Samtidigt meddelade president Donald Trump under natten att de värst drabbade områdena inte kommer sättas i karantän.

Expressen - 2 timmar sedan

Explosion i södra Stockholm

En kraftig explosion inträffade i ett flerfamiljshus i Bredäng södra Stockholm.– Det är en stor smäll i en lokal som höll på att byggas till en restaurang, säger Tomas Lundén, ledningsoperatör vid Räddningscentralen mitt, till Aftonbladet..

Expressen - 2 timmar sedan

Konstskolan rycker in – hjälper vården med visir

Sjukvården får hjälp från oväntat håll. Konstfack är en av alla skolor som nu hjälper till – genom att tillverka visirbågar. – Det känns bra att man kan göra något i den här situationen, säger Gunnar Söder, lärare och ansvarig för industridesignverkstaden..

Expressen - 2 timmar sedan

Sjuksköterskan larm: Vi återanvänder utrustning

Svensk sjukvårdspersonal går på knä i coronans Sverige. Sjuksköterskan Jenny, 28, vittnar om långa arbetspass och hur personal måste återanvända skyddsutrustning.– Det var inte detta vi lärde oss i skolan.

Expressen - 3 timmar sedan

Så påverkas lungorna om man blir sjuk av covid-19

Medan många influensavirus särskilt drabbar de övre luftvägarna söker sig det nya coronaviruset vidare och angriper celler djupt ner i lungorna. Där kan viruset orsaka allvarlig lunginflammation – som alla drabbade inte överlever. Den lunginflammation som coronasjuka får skiljer sig även från andra typer av lunginflammation.

Expressen - 6 timmar sedan

Nordkorea avfyrade projektil mot japanska havet

Nordkorea har avfyrat någon typ av raket i japanska havet, rapporterar den sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap.Mer detaljer är fortfarande oklara. .

Expressen - 6 timmar sedan

Teorin: Förlorat smak- och luktsinne kan vara corona

Att tappa smak- och luktsinne kan vara ett tecken på du har smittats av coronaviruset.Det menar forskare i Storbritannien som tagit del av studier i Kina, Sydkorea och Italien.Framför allt gäller det yngre personer som på grund av de milda symtomen inte vet om att de bär på smitta och därför blir ”dolda smittobärare”, skriver Business Insider..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.