SR > Nyheter

Tuesday, 07 April, 14:34

SR - 27 feb 20 kl. 12:53

Oron för viruset växer i FrankrikeI Frankrike ökar oron för en epidemi av Corona liknande den i Italien. Igår dog en man med Coronasmitta, men han hade varken smittats i norra Italien eller i Kina..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Frankrike, Corona, Italien, Coronasmitta, Kina

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oronför , viruset, växeri , Frankrike
Helsingborgs Dagblad - 04 maj 15 kl. 01:00

"Att Frankrike ges en gräddfil är problematiskt."

Gäller verkligen samma spelregler för stora och för små länder? Medan striden mellan EU och Grekland utspelas inför öppen ridå har en annan dragkamp, den mellan EU och Frankrike, avgjorts i tysthet. Inte sedan euron infördes har Frankrike levt upp till Maastrichtkraven på sunda statsfinanser.

Sydsvenskan - 04 maj 15 kl. 01:00

"Att Frankrike ges en gräddfil är problematiskt."

Gäller verkligen samma spelregler för stora och för små länder? Medan striden mellan EU och Grekland utspelas inför öppen ridå har en annan dragkamp, den mellan EU och Frankrike, avgjorts i tysthet. Inte sedan euron infördes har Frankrike levt upp till Maastrichtkraven på sunda statsfinanser.

SVT - 27 jan 16 kl. 13:40

Viruset skapar oro inför olympiska spelen

Än så länge har OS värdstad, Rio De Janeiro, varit relativt skonad från zikaviruset. Men oron växer inför sommarens spel, då omkring en halv miljon människor väntas inta staden. En intensiv kamp pågår för att stävja viruset, och förhindra panik..

SvD - 04 jun 15 kl. 14:06

Viruset som sprider panik i Sydkorea

Oron växer nu i Sydkorea efter att ytterligare en person dött och alltfler smittats av den dödliga virussjukdomen mers. Fler än 900 skolor har stängts i ett försök att hejda spridningen..

DI - 27 jan 20 kl. 06:17

Viruset sprider sig i USA - myndigheterna beredda på pandemi

Coronaviruset sprider sig nu också i USA. Oron växer både bland allmänheten och på finansmarknaderna..

Kristianstadsbladet - 28 maj 13 kl. 14:49

Dödsfall i nya viruset i Frankrike


En 65-årig man i Frankrike har avlidit till följd av det nya sars-liknande coronaviruset, uppger sjukhuset och myndigheter. Patienten hade nyligen kommit hem från Dubai.Det är ett av två konstaterade fall av smittan i Frankrike, och ger stöd för WHO:s antagande om att viruset kan smitta människor emellan via luften.

Skånskan - 24 jan 20 kl. 21:32

Två personer i Frankrike har smittats av viruset

INRIKES Två människor har bekräftats smittade av coronaviruset i Frankrike, uppgav landets hälsominister Agnès Buzyn för franska medier på fredagskvällen.
Ministern sa att det första fallet upptäcktes i Bordeaux och det andra i Paris, skriver Le Parisien.En av de smittade tog kontakt med sjukvården på torsdagen.

SvD - 12 jan 15 kl. 23:44

Oron växer i de judiska kvarteren

Fruktan ökar bland judar i Paris efter förra veckans terrordåd. Många överväger nu att lämna staden, och följa i spåren på de 7 000 som flydde Frankrike förra året av rädsla för ökad antisemitism. SvD har träffat flera judar i Paris som lever med ökad oro..

SVT - 15 nov 19 kl. 19:13

Tre smittade av zikavirus i Frankrike

Ett tredje fall av zikavirus har nu konstaterats i Frankrike. Det är första gången där personer blivit smittade med viruset av europeiska myggor, skriver EU:s smittskyddsmyndighet (ECDC) på sin hemsida. – Man vet inte säkert hur viruset kommit till Europa, säger Anders Wallensten, biträdande statsepidemiolog på Folkhälsomyndigheten..

Helsingborgs Dagblad - 24 mar 20 kl. 20:46

Över tusen döda av viruset i Frankrike

Ytterligare 240 personer har avlidit i covid-19 i Frankrike. Därmed har pandemin skördat minst 1 100 liv i landet. Jérome Salomon, chef för den franska folkhälsomyndigheten, säger att 22 300 människor har testats positivt för viruset.

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

591 personer har avlidit i Sverige

Det är en ökning med 114 dödsfall sen igår. Det visar nya siffror från folkhälsomyndigheten..

SR - 1 timme sedan

Grönt ljus för regeringens förslag till mer makt

Det finns stöd i riksdagen för förslaget att ge regeringen särskilda befogenheter på grund av coronakrisen. Det framgick efter ett flera timmar långt sammanträde mellan partiledarna..

SR - 1 timme sedan

Furtenbach: Liknar en modell som finns i Danmark

Hör Ekots inrikespolitiske kommentator Fredrik Furtenbach om Moderaternas förslag..

SR - 1 timme sedan

Stockholms tar emot coronapatienter från Sörmland

I region Sörmland är situationen så pass ansträngd att man nu behöver akut hjälp med coronapatienter som är i behov av vård..

SR - 1 timme sedan

Nu kan företag söka stöd för korttidsarbete

I dag kan företagen börja söka stöd för korttidsarbete, alltså att staten tar en del av lönekostnaden när anställda går ner i arbetstid. Myndigheten Tillväxtverket tar emot ansökningarna och räknar med en stor rusch..

SR - 2 timmar sedan

Formel 1-fabrik tillverkar andningsmaskiner

Coronakrisen har inneburit ett hårt slag mot världens biltillverkare. Hos tyska Daimler som tillverkar Mercedesbilar så varierar produktionen väldigt mycket mellan olika länder, säger bolagets vd Ola Källenius..

SR - 2 timmar sedan

Japan förklarar nödläge – och klubbar enormt nödpaket

I Japan har regeringen förklarat nödläge i huvudstaden Tokyo och sex andra regioner i landet i ett försök att att sätta stopp för de senaste dagarnas snabba spridning av coronaviruset i landet. I Tokyo finns nu över 1 000 bekräftade fall vilket är dubbelt så många som för en vecka sedan och nära 4000 fall har rapporterats från hela landet..

SR - 3 timmar sedan

Utsatta områden värst drabbade av corona i Stockholm

Nya siffror i Stockholm bekräftar bilden av att så kallade utsatta områden drabbas hårdast av coronaviruset..

SR - 3 timmar sedan

Miljardstöd efter corona splittrar EU-länderna

En Marshallplan för Europa så att unionen kan möta den ekonomiska krisen i spåren av coronapandemin - det är vad många ropat efter inför mötet med EU:s finansministrar idag..

SR - 4 timmar sedan

Källor: Oförändrat läge för Johnson

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson har tillbringat natten i intensivvård på ett sjukhus i London sedan hans coronavirussymtom förvärrats under måndagen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.