SR > Nyheter

Thursday, 09 April, 03:03

SR - 27 feb 20 kl. 12:45

Svenskar blir britter – femdubbling sedan brexitomröstningenSedan EU-omröstningen 2016 har allt fler svenskar valt att bli brittiska medborgare. Det visar nya siffror från Storbritanniens inrikesdepartement..
Läs mer på SR
Läs mer om:
EU, Storbritanniens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenskarblir , britter, femdubblingsedan , brexitomröstningen
DI - 12 apr 17 kl. 10:17

Brexitomröstningen befaras ha påverkats av utlänningar

Utländska stater som Ryssland och Kina kan ha agerat för att påverka brexitomröstningen förra sommaren. Det anser en brittisk parlamentarisk kommitté.  .

DI - 10 dec 18 kl. 11:00

Pundet mot tremånaders-lägsta inför brexitomröstningen

Pundet sjunker mot samtliga större valutor i ljuset av ett osäkert parlamentariskt läge inför brexitomröstningen på tisdagen. Mot euron närmar sig nu den brittiska valutan den lägsta nivån på nästan tre månader..

DI - 10 dec 18 kl. 13:15

Uppgifter: Theresa May ställer in brexitomröstningen i morgon

Det brittiska pundet faller efter uppgifter från Bloomberg att premiärminister Theresa May kommer att ställa in morgondagens brexitomröstning i parlamentet. Detta för att undvika en stor förslust..

Cornucopia - 11 dec 18 kl. 13:37

Brexitomröstningen skjuts fram

Storbritanniens regering har beslutat att skjuta upp omröstningen om Brexit-avtalet i det brittiska parlamentet, för att få mer tid att förhandla. Det brittiska pundet föll hårt mot euron på gårdagens besked.Parlamentets omröstning kring Brexitavtalet skjuts alltså fram av den brittiska regeringen och premiärminister Theresa May (ovan).

DN - 16 nov 17 kl. 00:44

Forskare: Ryska troll kan ha påverkat Brexitomröstningen

Ryska internettroll försökte påverka de brittiska väljarna i samband med folkomröstningen om ett utträde ur EU. På 48 timmar runt valdagen den 23 juni postade ryska konton omkring 45.000 inlägg, visar en undersökning gjord av universitet i Swansea..

SVT - 29 jan 19 kl. 16:30

Inför brexitomröstningen: ”Matvarukedjor varnar för högre matpriser”

Ikväll ska underhuset i det brittiska parlamentet rösta om Theresa Mays fortsatta plan framåt och olika ändringsförslag i Brexit-avtalet. Journalisten Jonas Sverin om de senaste samtalsämnena inför omröstningen..

DN - 29 mar 19 kl. 12:18

Erik de la Reguera: Sju saker du bör veta om Brexitomröstningen

LONDON. Theresa May ska på fredagen göra ett tredje försök att få igenom sitt utträdesavtal i det brittiska parlamentet.  DN:s korrespondent Erik de la Reguera svarar på sju viktiga frågor om omröstningen..

DN - 23 maj 19 kl. 13:06

Brittiska regeringen skjuter upp fjärde Brexitomröstningen

Omröstningen av Theresa Mays senaste förslag för Brexit skjuts upp, skriver The Guardian. Planen var att lägga fram EU-avtalet i parlamentet första veckan i juni. Men när den veckans kalender presenterades saknades Brexitförslaget..

NSD - 19 okt 19 kl. 14:54

Brexitomröstningen ställs in

Den avgörande omröstningen om brexit ställs in i det brittiska parlamentet – efter ett tilläggsförslag från en ledamot som Johnson tidigare sparkat ur sitt parti..

UNT - 19 okt 19 kl. 16:09

Brexitomröstningen ställs in

Den avgörande omröstningen om brexit ställs in i det brittiska parlamentet – efter ett tilläggsförslag från en ledamot som Johnson tidigare sparkat ur sitt parti..

Fler nyheter från SR

SR - 5 timmar sedan

WHO-chefens uppmaning: Gör inte politik av viruset

Efter att USA:s president Donald Trump hotat att dra in landets omfattande ekonomiska bidrag till Världshälsoorganisationen, WHO, fick han i kväll både ris och ros från WHO-chefen..

SR - 5 timmar sedan

Arbetsmiljöverket: ”Munskydd och visir ska användas”

Här i Sverige har Arbetsmiljöverket nu beslutat om att munskydd och visir ska användas av personal på Serafens vård- och omsorgsboende i Stockholm, när de arbetar nära brukare med misstänkt eller konstaterad covid-19..

SR - 7 timmar sedan

Ministern: Glöm inte fattiga i coronakampen

Coronautbrottet kan slå särskilt hårt mot fattiga människor. Och det finns en risk att de glöms bort när rikare delar av världen själva måste bekämpa pandemin. Det säger utvecklingsminister Peter Eriksson som samtidigt öppnar för mer bistånd från Sverige..

SR - 8 timmar sedan

Skyddsombud stoppar fångtransporter

Alla transporter av intagna på häkten och anstalter i Sverige med fler än två klienter åt gången har helt stoppats på grund av risken för coronasmitta. Sedan i fredags har nämligen fackförbundet SEKO lagt ett så kallat skyddsstopp på transporter av frihetsberövade eftersom man anser att Kriminalvården inte följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer för att minska risken för smittspridning..

SR - 8 timmar sedan

Arlanda flygplats full – fler flygplan får inte parkera

Det går inte att ta emot fler flygplan för att ställas upp och parkeras en längre tid på Arlanda. Det säger den operative chefen på statliga Swedavia, som driver Arlanda flygplats..

SR - 9 timmar sedan

Bernie Sanders drar sig ur presidentkampanjen

USA-senatorn Bernie Sanders ger upp försöket att bli Demokraternas presidentkandidat, rapporterar Reuters..

SR - 9 timmar sedan

Attacker mot Försäkringskassans datasystem

Det kommer nu två ansökningar per sekund till Försäkringskassan, från folk som vill ha ersättning för den slopade karensdagen..

SR - 10 timmar sedan

Afroamerikaner drabbas hårdare av coronakrisen

I USA drabbar corononakrisen svarta amerikaner hårdare än vita. Det visar statistik från flera av landets delstater. I staden Chicago har sju gånger så många svarta som vita dött, konstaterar stadens borgmästare..

SR - 10 timmar sedan

Äldreboende tvingas anpassa pesach-firandet

Ikväll inleds den judiska högtiden pesach, men på det judiska äldreboendet i Stockholm, där en sjättedel av de boende har bekräftats smittade av coronaviruset, kommer det traditionella firandet utebli i år..

SR - 10 timmar sedan

Företag ställer om – levererar miljontals ansiktsskydd

Miljontals ansiktsskydd är nu klara att levereras till den svenska sjukvården, det uppgav näringsminister Ibrahim Baylan på en presskonferens..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.