Expressen > Nyheter

Monday, 30 March, 13:03

Expressen - 27 feb 20 kl. 12:30

Högsta domstolens besked till dömde hedersmördarenMannen mördade sin exfru vid en sopstation.Motivet: Heder.Han vägrade acceptera sitt livstidsstraff och överklagade till Högsta domstolen – som nu meddelar att de nekar honom prövningstillstånd..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Högsta

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Högsta, domstolens, beskedtill , dömde, hedersmördaren
Corren - 10 feb 16 kl. 16:10

Högsta domstolens svar till kyrkotjuven

Hovrätten dömde den 64-årige kyrkotjuven till fängelse i fem år..

Expressen - 02 maj 16 kl. 12:24

Experten efter HD:s besked: Nu är det kört

Den långdragna rättsprocessen efter mordet på Lisa Holm är nu definitivt över. Med Högsta domstolens beslut vid lunchtid i dag har den livstidsdömde Nerijus Bilevicius nått vägs ände i sina försök att frikännas från anklagelserna. - Nu är det kört, säger tidigare riksåklagaren Sven-Erik Alhem som inte är förvånad över beslutet..

Nyan - 22 dec 16 kl. 17:01

Vann överklagande i högsta domstolen

– Ett principiellt sett väldigt viktigt prejudikat. Det säger juristen Trond Hornseth om högsta domstolens beslut i ett sexualbrottsärende där han överklagat hovrättens dom.
I fjol dömde tingsrätten en 47-årig man för grovt sexuellt utnyttjande av barn.

Nyan - 02 mar 18 kl. 16:23

Högsta Domstolen ger Åland rätt om körförbud

Ålands körkortslag strider inte mot grundlagen, konstaterar Högsta Domstolen. HD slår fast att Åland har rätt att tillämpa längre körförbud för rattfylleri än vad praxis är i riket.
Domen gäller ett fall som i sig inte är uppseendeväckande.

Norrtelje Tidning - 30 dec 16 kl. 11:31

Kaj Linna om att få resning: "Som att vinna högsta vinsten på lotto"

Livstidsdömde Kaj Linna är glad över högsta domstolens beslut, men säger samtidigt att han var säker på att få resning den här gången..

SvD - 29 dec 16 kl. 08:52

Morddömde Kaj Linna beviljas resning av HD

Högsta domstolen beviljar morddömde Kaj Linna resning. Det skriver Dagens Nyheter. .

Skånskan - 27 dec 18 kl. 15:25

Dömde Arnault överklagar till HD

Inrikes Den så kallade kulturprofilen Jean-Claude Arnault dömdes till över två år och sex månaders fängelse för våldtäkt. Nu har han överklagat hovrättens dom.Enligt ett pressmeddelande från Högsta domstolen så yrkar Arnault på att han ska frias från alla anklagelser.

Supermiljöbloggen - 10 jul 15 kl. 08:19

Annika Jacobson, Greenpeace: ”Dags för Centerpartiet att ge besked om Vattenfalls brunkol”

Sverige kan sätta ett tydligt och efterlängtat exempel på klimatmötet i Paris i hur politiker kan ”walk the talk” och på riktigt ta ansvar för den utmaning vi står inför. Kolet måste stanna i marken. När världens ledare träffas i Paris i december för att komma överens i ett nytt avtal om hur utsläppen av koldioxid ska minskas, har de för första gången med sig en fullständig budget.

Kristianstadsbladet - 09 okt 12 kl. 09:42

Tillbaka med besked efter axelskadan

Foto: Bosse Nilsson
Han hade inte gått en match på ett och ett halvt år. Då gick Vibykillen André Karlsson, 22, in och knep ett SM-brons i historiens första U23-SM. ?

Helsingborgs Dagblad - 25 jun 13 kl. 07:11

Högsta domstolen-beslut om Mangsprövning i dag

Livstidsdömde seriemördaren Peter Mangs får i dag besked om huruvida Högsta domstolen (HD) ger honom prövningstillstånd. Det är framför allt de avgörande vapenanalyserna, som knyter Mangs vapen till hylsor och kulor på brottsplatser, som försvarsadvokaterna underkänner. Försvaret vill att de kriminaltekniska undersökningarna av Mangs vapen görs om av tekniker som inte deltagit i tidigare undersökningar..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 5 minuter sedan

Larmet: Corona sprids på svenska äldreboenden

Coronaviruset sprids på flera äldreboenden runtom i landet.Flera personer har dött, och både äldre och personal har smittats. Samtidigt kommer rapporter om att det är brist på skyddsutrustning.

Expressen - 15 minuter sedan

Kommun kallade till krismöte - direktör reste till Thailand

Ena dagen gick Hylte kommun upp i stabsläge på grund av coronakrisen.Tjugofyra timmar senare åkte kommundirektör Per Borg på semester till Thailand.Nu avskedas han, rapporterar Värnamo Nyheter.

Expressen - 45 minuter sedan

Demonstration pågår utanför Migrationsverket

En sittstrejk för palestinier pågår för tillfället utanför Migrationsverket i centrala Göteborg.Den saknar tillstånd och över femtio demonstranter finns på plats. – I nuläget låter vi dem hålla på.

Expressen - 45 minuter sedan

Då kan Danmark öppnas upp igen

Danmark är stängt för att förhindra spridningen av coronaviruset – men nu kommer forskare med positiva besked. Enligt Jakob Kjellberg, som är professor i hälsoekonomi, har den danska sjukvården kapacitet nog för att öppna upp landet igen. – Jag ser ingen anledning till att barnen inte ska kunna börja gå till skolorna igen efter påsken, säger han.

Expressen - 1 timme sedan

Nya siffror i Spanien: 812 döda senaste dygnet

812 nya personer har dött Spanien det senaste dygnet. Totalt har 7340 personer i landet avlidit till följd av covid-19, rapporterar AFP. .

Expressen - 1 timme sedan

Kvinna med skärskador hittad i lägenhet i natt

En kvinna med skärskador fördes i natt till sjukhus efter att ha påträffats i en lägenhet i Malmö.– Hon är allvarligt skadad men inte livshotande, säger Nils Norling, presstalesperson vid Malmöpolisen.En 32-årig man som är bekant med henne greps tidigt på morgonen misstänkt för att ha försökt mörda henne..

Expressen - 2 timmar sedan

Bensinpriset fortsätter nedåt - nu på historisk nivå

Bensinpriset är tillbaka på 2016 års nivå.I morse sänkte åter de ledande bolagen drivmedelspriserna.– Det kommer ta tid innan det kommer en rekyl uppåt på priserna, säger Jan A Andersson.

Expressen - 2 timmar sedan

Stor ökning av nya arbetssökande

Antalet nya arbetssökande i Sverige har fördubblats jämfört med förra året.Hos Arbetsförmedlingen har antalet nu ökat för andra veckan i rad, skriver SVT..

Expressen - 2 timmar sedan

Misstänkt mord i Gävle

En man har hittats död i en lägenhet i Gävle.En annan man befann sig i lägenheten, och har gripits och anhållits.Polis har inlett en förundersökning om mord alternativt dråp..

Expressen - 3 timmar sedan

Agnes Wold: Så skyddar du dig mot corona om du är över 70 år

Personer över 70 år räknas in bland de som riskerar att bli mycket sjuka av coronaviruset.Agnes Wold, professorn i klinisk bakteriologi, ger sina bästa tips till hur äldre ska skydda sig.– När det är otäcka tider så vill man ju träffa de närmaste, och det är det som man måste förhindra.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.