Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Thursday, 09 April, 02:40

Helsingborgs Dagblad - 27 feb 20 kl. 12:07

Snabbare regler för hemlig avlyssning föreslåsRegeringen föreslår enklare regler för hemlig avlyssning för att göra det svårare för kriminella att till exempel byta sim-kort och telefon för att undvika avlyssning. I de fall där det redan finns ett beslut om hemlig avlyssning ska det inte krävas ett.
Läs mer på Helsingborgs Dagblad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Snabbare, reglerför , hemlig, avlyssning, föreslås
UNT - 27 feb 20 kl. 12:07

Snabbare regler för hemlig avlyssning föreslås

Regeringen föreslår enklare regler för hemlig avlyssning för att göra det svårare för kriminella att till exempel byta sim-kort och telefon för att undvika avlyssning..

Aftonbladet - 27 feb 20 kl. 12:08

Snabbare regler för hemlig avlyssning föreslås

▸ Regeringen föreslår enklare regler för hemlig avlyssning för att göra det svårare för kriminella att till exempel byta….

Regeringen - 19 dec 12 kl. 09:40

Inga förändringar i reglerna för hemlig avlyssning vid grova vapenbrott

Sten Heckscher överlämnade i dag betänkandet Avlyssning mot grova vapenbrott? (SOU 2012:85) till justitieminister Beatrice Ask. Uppdraget var att ta ställning till om reglerna om hemlig avlyssning av elektronisk kommunikation borde ändras så att de omfattar fler grova vapenbrott.

Kristianstadsbladet - 19 dec 12 kl. 10:02

Inga särregler för hemlig avlyssning


Regeringens utredare Sten Heckscher vill inte se några särskilda regler för hemlig avlyssning i utredningar om grovt vapenbrott.Tillgång till hemlig avlyssning måste styras av hur allvarligt brottet är, konstaterar Heckscher. Han hänvisar därför till den utredning om skärpta straff för vapenbrott som är klar i januari.

SVT - 27 feb 20 kl. 13:03

Enklare regler för hemlig avlyssning föreslås

Regeringen föreslår enklare regler för hemlig avlyssning för att göra det svårare för kriminella att till exempel byta sim-kort och telefon för att undvika avlyssning..

SR - 27 feb 20 kl. 14:06

Regeringen föreslår enklare regler för hemlig avlyssning

Regeringen föreslår enklare regler för hemlig avlyssning för att göra det svårare för kriminella att till exempel byta sim-kort och telefon för att undvika avlyssning..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Ministern vill ha mer hemlig avlyssning – för att stoppa gängen

GÖTEBORG. Efter skottdådet på en krog i Göteborg som krävde flera människoliv åkte inrikesminister Anders Ygeman till staden – och med sig hade han ett tydligt budskap.– Både vi och den förra regeringen har vidtagit åtgärder mot den organiserade brottsligheten men uppenbarligen har det inte varit tillräckligt.

Regeringen - 19 okt 17 kl. 16:09

Regeringen utreder om tillstånd till hemlig avlyssning och hemlig övervakning kan knytas till individer

Regeringen har i dag gett Utredningen om hemlig dataavläsning ett tilläggsuppdrag för att utreda om tillstånd till hemlig avlyssning och hemlig övervakning kan knytas till en person i stället för till ett visst telefonnummer eller liknande..

Regeringen - 11 apr 18 kl. 11:48

Förenklat tillvägagångssätt vid beslut om hemlig avlyssning

Justitie- och inrikesminister Morgan Johansson har tagit emot ett förslag som ska göra det lättare för brottsbekämpande myndigheter att få tillstånd till hemlig avlyssning av elektronisk kommunikation. Tillvägagångssättet ska användas när kriminella för att undvika avlyssning byter sin telefon eller sitt sim-kort..

Regeringen - 20 apr 18 kl. 14:50

Remiss av SOU 2018:30 Förenklat förfarande vid vissa beslut om hemlig avlyssning

Här kan du ta del av till vilka remissinstanser som regeringen har remitterat betänkandet Förenklat förfarande vid vissa beslut om hemlig avlyssning (SOU 2018:30)..

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Halv miljard hotas av fattigdom

Coronakrisen kan tvinga 500 miljoner människor in i fattigdom, varnar hjälporganisationen Oxfam i en ny rapport. Det skulle betyda att över halva jordens befolkning i så fall skulle klassas som fattiga. För att inte förlora decennier av effektiv fattigd.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Danska respiratorer till Italien

Danmark skickar respiratorer, ett obemannat fältsjukhus samt motsvarande runt 11 miljoner svenska kronor till Italien. Hjälpsändningen kommer sedan Italien vänt sig till danska UD med ett officiellt önskemål. Respiratorerna tillhör det danska försvaret.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Fyra till sjukhus efter drunkningslarm

Fyra personer fördes till sjukhus under onsdagskvällen efter ett drunkningslarm i Helsingborg, rapporterar SVT Nyheter Helsingborg. Polis och räddningstjänst skickads till Oceanhamnen i Helsingborg efter ett larm om en tom båt vid 20.40.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Broadwayteatrar fortsätter hålla stängt

Teatrarna kring Broadway i New York City förlänger perioden av nedstängning till den 7 juni. Alla Broadways teaterlokaler upphörde med sin publika verksamhet den 12 mars, till att börja med i en månad. Men coronaviruset har ökat i spridning på såväl Man.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

134 kvadratmeter stort hus i Svenstorp, Hjärnarp sålt för 2 600 000 kronor

2 600 000 kronor fick de nya ägarna ge för huset på adressen….

Helsingborgs Dagblad - 4 timmar sedan

Wiens hästdroskor kör ut mat till äldre

”Även om affärerna avstannat måste hästarna röra på sig.”.

Helsingborgs Dagblad - 4 timmar sedan

Fotbollen vill ta itu med psykisk ohälsa

För att ta itu med psykisk ohälsa inom fotbollen har intresseorganisationen Svensk elitfotboll (Sef) skrivit ett avtal med Centrum för psykiatriforskning vid Karolinska institutet, rapporterar Radiosporten. Karolinska ska nu ta fram ett antal frågor att.

Helsingborgs Dagblad - 4 timmar sedan

Stort slagsmål vid vandrarhem i Stockholm

Exakt vad som hänt på platsen är oklart..

Helsingborgs Dagblad - 4 timmar sedan

Myndigheter försvårar för bolag som vill bidra

Företag och organisationers bidrag till bekämpandet av coronaviruset försvåras av myndigheternas agerande, rapporterar Dagens Nyheter. För drygt två veckor sedan sammanställde Svenskt Näringsliv en lista på nästan 50 företag som vill hjälpa till, och sk.

Helsingborgs Dagblad - 4 timmar sedan

Universum tycks expandera olika åt olika håll

Universum tycks expandera olika snabbt i olika riktningar, enligt en ny studie. Rönen kan ställa en av astronomins grundpremisser på ända. I studierna av universum har astronomer under lång tid utgått från hypotesen att det expanderar lika snabbt i alla.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.