PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 03 April, 07:11

PrivataAffärer - 27 feb 20 kl. 11:47

Healthcare Direkt om coronaviruset och forskningenBland bolagen som forskar inom området finns Gilead Sciences, men även Moderna Therapeutics där Astra Zeneca är en minoritetsägare. Medivir rörde sig kraftigt på torsdagen efter att bolagets simeprevir fått ett omnämnande på en lista bland möjliga strategier att undersöka vid behandling av corona-viruset. I nyhetsdelen av programmet lyfter vi upp WNT Research och projektet Box-5 vid behandling av psoriasis som avbryts. Glycorex Transplantation har kommit med rapport där USA återigen presenteras som en intressant marknad för bolagets produkt Glycosorb-ABO vid organtransplantation över blodgruppsgränsen. Det finländska forskningsbolaget Herantis Pharma, som är parallellnoterat på Stockholmsbörsen, presenterade under veckan övergripande resultat i fas1/2 vid behandling a
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Direkt, Gilead Sciences, Moderna Therapeutics, Astra Zeneca, WNT Research, Box, Transplantation, USA, Glycosorb-ABO, Herantis Pharma, Stockholmsbörsen, Parkinsons

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Healthcare, Direktom , coronavirusetoch , forskningen
PrivataAffärer - 17 okt 19 kl. 12:48

Healthcare Direkt: Så hittar du vinnarna i sektorn

Healthcare Direkt är programmet där vi pratar om veckans händelser inom life science.  Siri Ladow berättar också om sin uppdragsanalys av medicinteknikbolaget Zenicor och hur det faller in i analysmodellen med bolagets styrkor och svagheter. I nyhetsdelen av programmet tar vi upp Sedana Medical och Oasmia Pharmaceuticals emissioner med dess likheter och skillnader..

PrivataAffärer - 23 jan 20 kl. 11:39

Healthcare Direkt: Viktiga hållpunkter i sektorn i år

Bland bolagen med viktiga sådana under året finns Immunicum, Oncopeptides, Asarina Pharma, Sedana Medical, Moberg Pharma, Hansa Biopharma, Isofol Medical, Wnt Research, Calliditas Therapeutics och Pledpharma. I nyhetsdelen av programmet tar vi upp corona-viruset och Enzymaticas kursrörelse. Vd Fredrik Lindberg avfärdade under torsdagen att förkylningssprayen Coldzyme kan användas för användning mot coronaviruset.

PrivataAffärer - 13 feb 20 kl. 12:22

Healthcare Direkt om rapporterna i sektorn

Specialistläkemedelsbolaget Sobis rapport fick initialt ett negativt mottagande på marknaden, men återhämtade sig sedan. Rapporten för det fjärde kvartalet bjöd på en ebita-prognos, där Infronts konsensus låg i överkant av intervallet. Sobis vd Guido Oelkers påtalade i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt möjligheter för läkemedlen Doptelet och Gamifant, vilket beskrivs som en straffspark.

PrivataAffärer - 14 jun 19 kl. 13:37

Trading Direkt om fartygsattackerna utanför Oman

Stockholmsbörsen öppnar nedåt på en relativt nyhetsfattig Stockholmsbörs. Vi pratar även med life science-reporter Magnus Bernet om vad som hänt i sektorn och tipsar om nya programmet Healthcare Direkt.   .

PrivataAffärer - 19 dec 19 kl. 12:02

Healthcare Direkt: Alligator Biosciences på väg mot fas-2-studier


I nyhetsdelen av programmet tar vi upp ett flertal händelser inom sektorn som fått påverkan på aktiekurserna. Dels pratar vi om Diamyd Medical och den analys som bolaget har genomfört på tidigare studier. Diamyd Medicals vd Ulf Hannelius förklarar i ett inslag vad det betyder för bolaget.

DalaDemokraten - 11 mar 20 kl. 11:03

DIREKT: Coronaviruset har kommit till länet – vi sänder Region Dalarnas presskonferens live

Under onsdagen kom beskedet att en man i 60-årsåldern hålls isolerad i sitt hem i Dalarna efter....

Dalarnas tidningar - 11 mar 20 kl. 11:03

DIREKT: Coronaviruset har kommit till länet – vi sänder Region Dalarnas presskonferens live

Under onsdagen kom beskedet att en man i 60-årsåldern hålls isolerad i sitt hem i Dalarna efter....

Dalarnas tidningar - 11 mar 20 kl. 11:03

DIREKT: Coronaviruset i länet – live från Region Dalarnas presskonferens: ”Tänker vidta extra åtgärder”

Under onsdagen kom beskedet att en man i 60-årsåldern hålls isolerad i sitt hem i Dalarna efter....

DalaDemokraten - 11 mar 20 kl. 11:03

DIREKT: Coronaviruset i länet – live från Region Dalarnas presskonferens: ”Tänker vidta extra åtgärder”

Under onsdagen kom beskedet att en man i 60-årsåldern hålls isolerad i sitt hem i Dalarna efter....

SR - 11 feb 20 kl. 11:03

WHO: Skynda på forskningen för läkemedel

WHO uppmanar 400 forskare och myndigheter att skynda på forskningen när det gäller läkemedel och vacciner till nya coronaviruset..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Norrmännen hamstrar aktier

Trots börsras och oljepriskollaps omsatte Nordnets norska privatsparare aktier för rekordhöga 31 miljarder norska kronor i mars. Det är nivåer som saknar motstycke, säger Nordnets norska investeringsekonom Mads Johannesen i en kommentar. –Det speciella med den här krisen är att den slår på ett helt annat sätt än vad vi är vana vid.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Oljepriset tokrusar efter Trump-tweet

Ifall det händer vore det fantastiskt för olje- och gasindustrin, twittrar Trump. I onsdags sade Donald Trump att han räknar med att Saudiarabien och Ryssland når en överenskommelse i oljefrågan under de närmast dagarna som kan sätta ett stopp för det pågående priskriget, vilket fick oljepriset att återhämta sig. Efter Trumps tweet stiger brentoljan över 30 procent till nästan 32 dollar per fat medan WTI-oljan också stiger över 30 procent till nästan 27 dollar fatet.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Autoliv drar tillbaka guidning och utdelning

Det framgår av ett pressmeddelande.  .

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Minskad risk för stora förluster med dynamiska portföljer

Världen har drabbats hårt av det nya coronavirusets framfart, vilket lett till stora fall på börsen. I sådana situationer är det enkelt att man låter känslorna styra och rädslan för stora förluster leder lätt till förhastade och dåligt genomtänkta investeringsbeslut. Otaliga studier visar att vi i kristider tenderar att ta de absolut sämsta investeringsbesluten.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Landeborn: Ekonomin kan öppna upp efter påsk

Det sade Maria Landeborn, senior strateg och sparekonom på Danske Bank, i en marknadsuppdatering med anledning av coronavirusutbrottet. Samtidigt lyfter hon hur osäkerheten är hög och om det blir en mer långvarig nedstängning än så, eller om vi får en ny våg av smittspridning längre fram finns en risk att situationen blir värre. Coronavirusoron har utlöst den näst största nedgången någonsin i Dow Jones-index under 30 dagar.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Professorn: I bästa av världar är ekonomin sig lik efter krisen

Eftersom gamla jobb och företag fortfarande duger är konkurser samhällsekonomiskt skadliga. Därför behövs nu stora stöd för inkomstbortfall, inom kort kan dessa behövas i storleksordningen 100 miljarder kronor per månad. Rune Andersson, grundare och ordförande för Mellby Gård, som också deltog vid webbinariet, delade den bilden och menade att svenska staten bör göra som i Norge.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

”Slopad amortering lättnad för hushåll – inte bostadsmarknaden”

”Det blir en sorts likviditetsstöd till hushåll som har bolån. Med tanke på att medianlåntagaren amorterar över 3.000 kronor i månaden är det klart att det kan få effekt på ekonomin och hushållens utrymme för konsumtion”, säger han.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

FI: Hundratusentals kan komma att ansöka om amorteringsfrihet

FI-generaldirektören Erik Thedéen uppgav att myndigheten kommer att utvärdera undantaget från det strikta amorteringskravet under våren 2021. Åtminstone fram till i juni nästa år kommer detta undantag att gälla. ”Finansinspektionens styrelse har givit starkt stöd åt detta undantag”, fortsatte han med tillägg att det kommer att fattas formellt och gälla från och med tisdagen efter påsk.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Uppgifter: H&M förhandlar om permitteringar för tusentals anställda

H&M kommer redan under torsdagen att informera om stora besparingsåtgärder, enligt uppgifter till Di. Redan under morgonen har personal fått information om permitteringar. Bara på techavdelningen kommer tusentals att permitteras eller få sluta, en blandning av fastanställda och konsulter.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Aptiten på lax ökar under pandemin

Norska produkter står för över hälften av den sjömat som konsumeras i Sverige. ”Vi trodde att den uppbunkring av fryst fisk som vi såg för tre veckor sedan skulle innebära att folk sparade hemma i händelse av sämre tider, men så har det inte blivit. Det vi kan se är att konsumentera bunkrar, äter upp och sedan kommer tillbaka för att bunkra ännu mer”, säger Sigmund Bjørgo, Sverigechef för Norges Sjömatråd, till Fri Köpenskap.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.