Expressen > Nyheter

Thursday, 02 April, 08:27

Expressen - 27 feb 20 kl. 11:23

Färre p-böter på grund av gatustädningHar du en boendeparkerad bil i Malmö ska den kunna stå på samma parkering sju dagar i sträck. Men samtidigt riskerar du p-böter, på grund av städning. Där kan det nu bli ändring.– Om vi ska ha en regel för boendeparkering som säger att jag har rätt att stå en vecka, så måste det vara tekniskt möjligt, säger Håkan Fäldt (M), till Sydsvenskan. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Malmö, Håkan Fäldt, Sydsvenskan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Färre, p-böter, grundav , gatustädning
Expressen - 26 feb 20 kl. 11:42

Färre p-böter på grund av gatustädning

Har du en boendeparkerad bil i Malmö ska den kunna stå på samma parkering sju dagar i sträck. Men samtidigt riskerar du p-böter, på grund av städning. Där kan det nu bli ändring.

YLE - 16 dec 16 kl. 08:53

Läkare förbjuder Lukas från att gå i skolan - på grund av mögelsjukdom

Femteklassaren Lukas får på inrådan av läkare inte vistas i Winellska skolan i Kyrkslätt på tre månader. Orsaken är de svåra symptom han får av inomhusluften i skolan. Hans mamma önskar en barack där han kan få undervisning men kommunen lovar inget.

Skånskan - 15 okt 19 kl. 10:00

Minskad städning för hjärtsjuk

höör Höörsbon som är hjärtsjuk vill ha städning varannan vecka till följd av sina besvär. Höörs kommun menar att det räcker med var tredje vecka. I en dom från kammarrätten står det klart att kommunen får rätt.

YLE - 30 aug 16 kl. 15:23

Städare stöter på negativa attityder

I serien Arbetscoachen tar X3M reda på hur det är att jobba i de branscher där arbetsutsikterna ser relativt goda ut. Sofia Syrjänen är egenföretagare inom en sådan bransch, hon jobbar med städning . Inom städbranschen finns det många jobb, framför allt som förman.

HBL - 30 mar 14 kl. 05:52

Billig städning har högt pris

Det är städarna som betalar för att städföretagen ska kunna pressa ner priserna i upphandlingar. Och när städningen ska utföras till ett allt lägre pris och på allt snabbare tid lider resultatet. Det här kan ha direkta konsekvenser för vår hälsa.

Skånskan - 12 feb 20 kl. 10:19

Nyfött barn avled efter blödning på Sus

lund Ett nyfött barn avlded på Skånes universitetssjukhus i Lund efter att en blödning orsakat cirkulationssvikt.
Händelsen har anmälts enligt lex Maria, eftersom det inte kan uteslutas att barnets liv hade kunnat räddas.Ett tillstånd som uppstår när vitala organ inte får tillräckligt med syre på grund av dålig blodtillförsel.

YLE - 26 apr 14 kl. 08:53

Dålig ventilation värre än fukt och mögel

Dålig vädring orsakar mer hälsoproblem på arbetsplatserna än mögel- och fuktskador, uppger Arbetshälsoinstitutet. I Finland konstaterar man årligen ett tjugotal fall av astma som har vållats av fuktskador på jobbet. - Fukt- och mikrobskadorna är vanliga, men till all lycka är de sällan en hälsorisk ensamma för sig, säger specialläkare Pia Nynäs på Arbetshälsoinstitutet.

Skånskan - 11 feb 17 kl. 01:00

Lä­ra­re måste få stöd för att hålla or­dning

ERWP.fif(1)Oro i klass­rummet är en­ligt in­ter­na­tio­nella un­der­sök­ningar ett större pro­blem i svenska sko­lor än i an­dra länder. Även un­der­sök­ningar bland elever i Sve­ri­ge visar att det ses som ett av de största pro­blemen i sko­lan.

YLE - 18 jul 17 kl. 11:12

Forskare: Skarven inget större hot - också andra faktorer påverkar fiskbestånden

Skarven har mångdubblats i antal och många ser fågeln som ett hot mot våra fiskbestånd. Speciellt kustområdena ligger i farozonen, menar fiskerichef Kari Ranta-Aho. - När skarven jagar bildar den stora flockar som attackerar fisken.

BT - 01 apr 14 kl. 10:28

Jätte-silverfisk äter böcker

En större och glupskare art av silverfisk håller på att flytta in i våra hem. Böcker, papper och konst är i farozonen. Den långsprötade silverfisken har fått fäste i Sverige.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Flera nationer hoppar av svenska jätteövningen

Scoronakrisen ställer till det för den stora militärövningen Aurora 20 med 25 000 deltagare. Nu har flera stora nationer hoppat av. Tyskland och Kanada har lämnat återbud och Storbritannien skickar en decimerad styrka.

Expressen - 30 minuter sedan

Bolånetagare slipper amorteringskrav i coronakrisen

I spåret av coronakrisen vill Finansinspektionen ta bort amorteringskravet för bostadslån.Undantaget ska gälla till juni 2021.  .

Expressen - 1 timme sedan

Corona i korthet – de senaste nyheterna

SAS flaggar för att stoppa inrikesflyg i Sverige – har redan gjort det i Norge.■■■Donald Trump sågar Kinas coronasiffror: ”Hur vet vi att det stämmer?”.

Expressen - 1 timme sedan

Stjärnorna visar upp lyxlivet i karantänen

Coronavirusets spridning begränsar möjligheten att röra sig ute i samhället. Då passar flera idrottsstjärnor på att isolera sig i sina lyxiga hemmiljöer. På Instagram visar familjen Beckham upp hur de dragit sig tillbaka på en gård i natursköna Cotswold, på den engelska landsbygden.

Expressen - 1 timme sedan

Ögonvittnets film avslöjar grova våldet

De fyra männen överföll och misshandlade en 23-årig man besinningslöst på gatan i centrala Malmö.Alltihop filmades av en privatperson – nu utgör filmen en del av bevisningen för att få männen fällda.– De har slagit på en person utan möjlighet att försvara sig, säger åklagaren Magnus Pettersson.

Expressen - 2 timmar sedan

Fotbollshjältens kamp: ”Hans hud blev grå”

Fotbollshjälten Rüştü Reçber, 46, vårdas på sjukhus efter att ha insjuknat i covid-19.Nu berättar hans fru om skräcken.– De första dygnen var väldigt kritiska.

Expressen - 2 timmar sedan

Varning för storm – tågen stoppas

Det blir ordentligt blåsigt i södra Sverige under torsdagen. SMHI har utfärdat en klass 1-varning för Götaland och södra Svealand.Trafikverket väljer att ställa in regionaltåg på Västkusten och i Småland..

Expressen - 2 timmar sedan

Trump om Kinas siffror: ”Verkar vara i underkant”

USA har blivit coronavirusets nya epicentrum – samtidigt som Kina knappt rapporterar några nya fall.Men Donald Trump antyder att enpartistaten döljer något..

Expressen - 2 timmar sedan

Livstidsdömda mördarna straffas – efter masstrejk

Fångar vid landets tyngsta anstalter organiserade sig i en nationell masstrejk.Flera intagna har nu fått varningar sedan verksamheten i det tysta legat nere under flera veckor.Livstidsdömde Mark Saliba anses ha haft en ledande roll.

Expressen - 2 timmar sedan

SAS: Kan stoppa inrikesflyg i Sverige

Statsminister Stefan Löfven säger att coronakrisen kan pågå i flera månader.Nu flaggar också SAS för att ställa in inrikesflyg – precis som Norge tidigare gjort..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.